Hacking Updating IOS?

GizmoDVD

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2007
Messages
34
Trophies
0
XP
67
Country
United States
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?
 

TRushInfo

Banned!
Banned
Joined
Jun 13, 2009
Messages
978
Trophies
0
Website
Visit site
XP
-7
Country
United States
try a different mode, what region is the game and what region are you. or you know you could always search first, since theres been 5million threads on how to get this to work.
 

Evil-Popeye

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2010
Messages
74
Trophies
0
XP
7
Country
New Zealand
GizmoDVD said:
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?

Your trying to load a game from a different region than your wii's region. Backups are not region free, you have to use the same region as your wii.
 

Krestent

What to post?
Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
3,953
Trophies
0
Website
Visit site
XP
340
Country
United States
Evil-Popeye said:
GizmoDVD said:
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?

Your trying to load a game from a different region than your wii's region. Backups are not region free, you have to use the same region as your wii.
You can load games outside of your region with NeoGamma.
 

BobTheJoeBob

The most optimistic person on the temp. :)
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,683
Trophies
0
Age
24
Location
London
Website
Visit site
XP
303
Country
tattar8 said:
Evil-Popeye said:
GizmoDVD said:
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?

Your trying to load a game from a different region than your wii's region. Backups are not region free, you have to use the same region as your wii.
You can load games outside of your region with NeoGamma.
That doesn't always work and you have you have to set it to the region you want to be forced in the settings, it's always best to get an ios from your region rather than another and trying to force it.
 

Krestent

What to post?
Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
3,953
Trophies
0
Website
Visit site
XP
340
Country
United States
BobTheJoeBob said:
tattar8 said:
Evil-Popeye said:
GizmoDVD said:
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?

Your trying to load a game from a different region than your wii's region. Backups are not region free, you have to use the same region as your wii.
You can load games outside of your region with NeoGamma.
That doesn't always work and you have you have to set it to the region you want to be forced in the settings, it's always best to get an ios from your region rather than another and trying to force it.
All IOS's are region free, you're confusing them with games.
 

BobTheJoeBob

The most optimistic person on the temp. :)
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,683
Trophies
0
Age
24
Location
London
Website
Visit site
XP
303
Country
tattar8 said:
BobTheJoeBob said:
tattar8 said:
Evil-Popeye said:
GizmoDVD said:
I'm trying to play New Super Mario via NeoGamma 9 release 1 and it keeps going to a green screen. I says in NeoGamma 'NeoGamma R9 Beta 1, IOS249 Rev 17'. Do I need to update?

Your trying to load a game from a different region than your wii's region. Backups are not region free, you have to use the same region as your wii.
You can load games outside of your region with NeoGamma.
That doesn't always work and you have you have to set it to the region you want to be forced in the settings, it's always best to get an ios from your region rather than another and trying to force it.
All IOS's are region free, you're confusing them with games.

That's the thing, he's trying to run an ios GAME, and game's on the wii are not region free.
 

leondmsmith

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
256
Trophies
0
XP
154
Country
Pretty sure you can get region free games, they come up as RF in WBFS Manager, also you can use preloader to play out of region games and wii ware, also what do you mean by an IOS GAME? All games require IOS.
 

Evil-Popeye

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2010
Messages
74
Trophies
0
XP
7
Country
New Zealand
leondmsmith said:
Pretty sure you can get region free games, they come up as RF in WBFS Manager, also you can use preloader to play out of region games and wii ware, also what do you mean by an IOS GAME? All games require IOS.
I thought region free only referred to bought games. I've never heard of region free backups. Are backups region free now too
ohmy.gif
?
 

Taleweaver

Storywriter
Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
8,034
Trophies
1
Age
40
Location
Belgium
XP
6,185
Country
Belgium
Wow...lots of confusion in this threaddy. Time to 'xplain a couple things.
BobTheJoeBob said:
...
That's the thing, he's trying to run an ios GAME, and game's on the wii are not region free.
blink.gif

Say what? What the hell is "an ios game"?

Anyhow...I think you don't quite understand what tattar's saying. Games (both backups and originals) are restricted to regions (PAL for Europe, NTSC for America, NTSC-J for Japan). Your wii has lots of different IOS'es inside, and games need a particular one to run. Those IOS'es are different per region.

Custom IOS'es such as Waninkoko's cIOS rev17, however, are region free. They can run games from any region. You do need to specify, though, which region the game is, because the regions have different outputs. If your TV can only receive NTSC and the game is from a PAL region, the game will - from a technical view - work. However...your TV will receive the PAL data, find out that it can't play the data because it's in a different format, and will show you a black or green screen.


@leondmsmith: you are confusing wii games with wiiware games. These can indeed be "region freed". This is simple, because the region free-ing is just changing a few internal bytes. And indeed, preloader (and priiloader) can use hacks to simply ignore that region setting. However, the principal of the output still remains: if your television can only receive a certain video mode, you must force games that don't automatically use that mode to use it.

TrushInfoor you know you could always search first, since theres been 5million threads on how to get this to work.
That's true. However, about 4.9 million of those threads are about the anticheat protection that kicks in at random times after booting. Considering Gizmo's game shows a black screen, he isn't suffering from that problem (yet).
smile.gif
 

GizmoDVD

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2007
Messages
34
Trophies
0
XP
67
Country
United States
Wever said:
Wow...lots of confusion in this threaddy. Time to 'xplain a couple things.
BobTheJoeBob said:
...
That's the thing, he's trying to run an ios GAME, and game's on the wii are not region free.
blink.gif

Say what? What the hell is "an ios game"?

Anyhow...I think you don't quite understand what tattar's saying. Games (both backups and originals) are restricted to regions (PAL for Europe, NTSC for America, NTSC-J for Japan). Your wii has lots of different IOS'es inside, and games need a particular one to run. Those IOS'es are different per region.

Custom IOS'es such as Waninkoko's cIOS rev17, however, are region free. They can run games from any region. You do need to specify, though, which region the game is, because the regions have different outputs. If your TV can only receive NTSC and the game is from a PAL region, the game will - from a technical view - work. However...your TV will receive the PAL data, find out that it can't play the data because it's in a different format, and will show you a black or green screen.


@leondmsmith: you are confusing wii games with wiiware games. These can indeed be "region freed". This is simple, because the region free-ing is just changing a few internal bytes. And indeed, preloader (and priiloader) can use hacks to simply ignore that region setting. However, the principal of the output still remains: if your television can only receive a certain video mode, you must force games that don't automatically use that mode to use it.

TrushInfoor you know you could always search first, since theres been 5million threads on how to get this to work.
That's true. However, about 4.9 million of those threads are about the anticheat protection that kicks in at random times after booting. Considering Gizmo's game shows a black screen, he isn't suffering from that problem (yet).
smile.gif

Still no luck. Apparently it is a NTSC IOS and others report it working fine. I put my retail copy in and Neogamma loads it up just fine (though, 5 minutes into the start screen it gives me an error message).
 

elimist

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
282
Trophies
0
XP
34
Country
United States
Wever said:
That's true. However, about 4.9 million of those threads are about the anticheat protection that kicks in at random times after booting. Considering Gizmo's game shows a black screen, he isn't suffering from that problem (yet).
smile.gif
Anti cheat protection? do I need to patch the iso to fix that? Is it only anti cheat or also anti pirate?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Lol AHS is getting funny two dudes and two girls get pregnant
    Gift
  • Toastee_ @ Toastee_:
    Whats AHS?
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    What are you supposed to do when you have a thousand dollar piece of hardware that won't work because the API the manufacturer provided doesn't want to work?
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Ebay
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Oh great.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It's a Linux bug.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Well a bug with their Linux drivers or something.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It captures 2x the amount of packets on Windows 10 in a freaking VM where USB access is slower/more latent.
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    what is this piece of hardware @gudenau
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Beagle 480
    Gift
  • T-hug @ T-hug:
    Dune 2021 1080p HDRip X264 AC3-EVO
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Dune? Reminds me of seeing my ex naked
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Oh yeah Dune movie is out, watching it later
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Here is hoping 2022 is a good year for DC cinematic universe
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Honestly don't really know what Dune is.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Anyone here know much about Jetbrains InteliJ Idea?
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Oh, T-hug was here :blink:
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or something when someone tags you in chat? :ninja:
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Post it in the v8 feedback thread
    Gift
  • Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Post what sorry? I'm guessing we were talking about this ages ago, but I haven't been on GBATemp in almost a year so my memory is failing me :-/
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    feedback and or bugs that may have popped up since the migration to XenForo 2!
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Umm...I think you might have the wrong person, since that may as well have been written in Chinese. I have nothing to do with the management of this site, nor have I ever been involved. I'm just a member, and hardly even qualify as that...like I said my last post was almost a year ago lol
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Lol no, Sonic Angel Knight had an idea, best would be to post it in that thread haha
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...
    Gift
    OzKenny1983 @ OzKenny1983: Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...