1. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    hi guys, i hacked my 3ds quite some time ago. roughly around or over a year ago. i am wanting to update the custom firmware on it. at the time that i did it i was into it and knew how to update files and such. i am capable of doing such now, i just want to be steered in the right direction. it has godmode 1.3.1, Luma3ds v9.1-bd15f51a, system version 11.9.0-42U. sadly i cant remember what other info to give u that would help in assisting me on updating.

    i just know i had to use a 2ds with older version and cubicninja inject or something to even hack my 3ds. anyways, sorry if this info is already out there. i just dont want to brick my 3ds! thanks in advance!
     
  2. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,945
    Country:
    United States
    Update to 10.2 then update 3ds as normal
     
    buCKshoTZ likes this.
  3. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    thanks for the response! where can i find a guide on updating to 10.2?
     
  4. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,945
    Country:
    United States
    Just place boot.firm in the root of your SD card
     
  5. dwain12435

    dwain12435 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    Download the Luma3DS release from here and copy the "boot.firm" and "boot.3dsx" files from the archive to the root of your SD Card. Then, after inserting the SD Card into the 3DS, use GodMode9 to copy the 0 (SD Card):/boot.firm to 1 (CTRNAND):/
    If it says that the file already exists, then overwrite the previous file.
     
  6. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    its giving me 2 options. copy path, or move path. i started to copy the path but then it said the path was locked and i backed out.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    ok, nevermind the last post. i copied it. so, now i just reboot holding select, and then use the luma updater? after this. how do i update the freeshop and cia and all that stuff. will it update with luma?
     
  7. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3,598
    Country:
    Canada
    Freeshop has long been a dead app. There isnt any reason other than maybe a nostalgic one to even keep it anymore. It will not work now, and will never work.
     
  8. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    fair enough, does fbi still work as intended with an updated luma? i just wanna load some more games onto it.
     
  9. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3,598
    Country:
    Canada
    Yes, FBI, gm9, all of those work as they should with Luma being updated.
     
  10. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,985
    Country:
    United States
    yes, I just recently installed the latest twilight menu++ updater with it.
     
  11. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    that sounds fancy. i wanna know more about this twilight menu lol
     
  12. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,985
    Country:
    United States
    it allows you to play ds games without a flash cart. though, some games don't work. it's the ultimate setup with a flash cart though.
     
  13. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    ill still be able to download and play normal 3ds games like i did when i first jailbroke it right? i still have a bunch of them on it.

    also, my system is updated to the newest luma i should be able to do a nintendo update without bricking it right?
     
  14. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,985
    Country:
    United States
    yes to both questions.
     
  15. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    alright. thanks you guys have been great! i remember why i loved this forum so much back then. alot of what i knew then is coming back to me slowly. if i have any issues ill search it up! thanks again!
     
    godreborn likes this.
  16. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,985
    Country:
    United States
    I'm here to help as best I can. right now, I'm trying to figure out the controller schema for wii u games through the meta.xml. downloading tropical freeze right now, which can use the pro controller. a lot of tickets are missing from early nes and snes games.
     
  17. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    it would be cool if i could jailbreak my switch. but i just bought it and its already patched out of the box.
     
  18. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    8,945
    Country:
    United States
    Buy the SX Core or SX Lite depending on the switch type
     
  19. dwain12435

    dwain12435 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    You do not need to use the Luma Updater, as the "boot.firm" you downloaded was the latest version of Luma. FBI can be updated by selecting the "Update" option in the app. FreeShop is obsolete, so delete it.
     
    buCKshoTZ likes this.
  20. buCKshoTZ

    OP buCKshoTZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    thanks, i got it updated!

    Sent from my SM-N975U using Tapatalk
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - updating, version, (need