Updated to FW 8.0 with CDJourNX and Switch no longer booting

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by Ladaloutevans, May 9, 2019.

  1. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Good Evening All,

    I have updated my Switch to FW 8.0 using ChoiDujourNX ExFAT and now my Switch won't boot. I use SXOS but if select either custom firmware or original fw the screen just goes black and nothing happens.

    I know after doing research I should have made a And back up but I didn't and I understand was is a big error on my part. I have updated my switch numerous times using this method and used the same website I had done on all previous updates so I didn't perceive there could be a problem.

    I have tried to follow some of the guides I have found from this website and use my Laptop to roll the firmware back but to no luck. I don't mind admitting that is beyond my pay grade. Is there anyone on here that could potentially help me out? The reason I purchased the Switch was to play with my Nephews when they visit.

    Thank you in advance Dave
     
  2. pLaYeR^^

    pLaYeR^^ リザードン

    Member
    7
    GBAtemp Patron
    pLaYeR^^ is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 18, 2014
    Austria
    Austria
    You use the latest SX OS release?
     
  3. crazy_p

    crazy_p GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 3, 2016
    Switzerland
    Try do download the latest SX OS boot.dat File.
     
    Kubez likes this.
  4. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Hi,

    Yes I have downloaded the latest boot file from there website.
     
  5. Zumoly

    Zumoly GBATemp Analyst

    Member
    7
    Apr 27, 2018
    Mali
    Yorosso
    That's quite unfortunate to hear.
    I'd suggest you try AMS latest build to boot.
     
    Kubez likes this.
  6. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Hi Zumoly,

    What do you mean 'AMS latest build to boot"?

    Thanks
     
  7. crazy_p

    crazy_p GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 3, 2016
    Switzerland
    If that doesn't help you can still follow this Guide
     
  8. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Addict

    Member
    8
    Nov 13, 2016
    United States
    Atmosphere is what he is talking about
     
  9. crazy_p

    crazy_p GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 3, 2016
    Switzerland
  10. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Ok thanks for the clarification. I have tried the latest Atmosphere release and that was coming up with a package 2 error. I can't remember what it said word for word.

    Thanks
    Dave

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Hi Crazy P,

    That was one of the guides I tried to follow. I couldn't get the hactools part to generate my keys.txt file and this is where i exhausted my limited knowledge on this type of thing I'm afraid.

    Thanks
    Dave
     
  11. Zumoly

    Zumoly GBATemp Analyst

    Member
    7
    Apr 27, 2018
    Mali
    Yorosso
    Then give Kosmos a go and try to boot OFW. Or if you don't mind about fuses, you can deactivate autorcm and just boot your Switch.
     
  12. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    I will try Kosmos as I haven't done that yet and report back. This will be tomorrow after work.

    Worryingly I have tried uninstalling autorcm from the SXOS menu but my switch won't turn at all.

    Thanks
    Dave
     
  13. crazy_p

    crazy_p GBAtemp Regular

    Member
    4
    Sep 3, 2016
    Switzerland
    You can try Lockpick_RCM to get your Keys and try again.

    Edit: Since your'e on 8.0 you can try to Update to 8.0.1.
    Either trough ChoiduJour or trough Recovery Mode (Vol+ + Vol- + Power)
     
    Last edited by crazy_p, May 9, 2019
  14. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    10
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    Have you deleted your themes from sxos/titles? Your themes won’t work anymore on 8x you need to dump qlaunch again this can cause problems booting your switch up.
     
    Last edited by Reecey, May 10, 2019
  15. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Hi,

    I have completely reformatted my SD card and so no games etc are on there. I can't get to the switinternal memory because it won't boot up etc. Really appreciate you responding Reecey.

    Thanks
    Dave

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    My apologies it was 8.0.1 that I used. Sorry for not being 100% accurate on that count.

    I have tried system recovery but my switch does nothing when trying to boot into this mode.

    Thanks
    Dave
     
  16. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 15, 2018
    Togo
    Sounds like you lost your exfat during the choi update. Try to format to fat32 and put your boot.dat again then inject sx payload.
     
    Kubez likes this.
  17. Ladaloutevans
    OP

    Ladaloutevans Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2019
    United Kingdom
    Leeds
    Formatted my sd card to fat32 copied my boot.dat file, loaded the sx payload and selected custom firmware and agin nothing just black screen.

    I really think I have messed my Switch up.

    Thanks
    Dave
     
  18. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 15, 2018
    Togo
    Did you use the latest sx os beta?
     
  19. kornychaos

    kornychaos Organized.

    Member
    5
    Jul 7, 2007
    United States
    Keep trying what people will suggest on this thread and don’t give up yet. There is hopefully a solution available.
     
    Ladaloutevans likes this.
  20. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Guru

    Member
    13
    May 6, 2006
    United States
    Might be a fuse mismatch. Launch hekate instead of SX OS and get your fuse count. Post results here.
     
Loading...