Update CIOS249, 250 and 222?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by markmcrobie, Mar 2, 2010.

Mar 2, 2010
  1. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    Any idea how I update the above CIOSs? is there any need to? I have Rev17 of 249 and 250 and rev4 of 222 I think.

    Thanks
     
  2. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    leave them as they are for the time being
     
  3. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    Ok, thanks.

    Any reason why? I'm trying to learn as much as I can..
     
  4. WiiShizzza

    Member WiiShizzza Graphics juggler

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,201
    Country:
    Germany
    the versions you are using are confirmed to be stable.
    so stay with them or just test the sh*t out of the new ones and post your findings.
     
  5. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    Ok, I'm game and willing to test them. How do I update?
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    u can download v5 HERE
     
  7. Prince Valmont

    Member Prince Valmont GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    208
    Location:
    Midwest
    Country:
    United States
    Until it's heavily publicized that it will improve the wii, I think the best advice is "Why fix what isn't broken?"
     
  8. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    I just realised my parent's Wii is on 249 & 250 Rev15.

    How do I update them to v17?

    Thank you
     
  9. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Just running the install will over write it. If you run into problems you may need to delete the cIOS before running the install. But make sure you have a trucha signed IOS (preferably IOS36) to run the install.
     
  10. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    Is there a guide on how to do this?
     
  11. EeZeEpEe

    Member EeZeEpEe GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    532
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
  12. markmcrobie
    OP

    Member markmcrobie GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    278
    Country:
    United Kingdom
    Thanks. Maybe I'm being dumb, but I'm not sure I follow:

    a) I'm updating CIOS249 and CIOS250, but the file to download is CIOS38 Rev17?

    b) What does this mean "Required: A trucha patched IOS36"?

    Thanks
     
  13. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    a) If you already have a cIOS, then you know how to run the installer. Here is a list of cIOSes: http://det1re.de/d/index.php?dir=cios

    b) It means you need a vulnerable IOS to install a cIOS.
     

Share This Page