[Unofficial] Malwarebytes Bootable

XImpalerX

New Member
Newbie
Joined
Jan 5, 2014
Messages
4
Trophies
0
Age
40
XP
32
Country
United States
Will this work if I copy the iso into Medicat USB Antivirus folder? Actually it does work, but when I try to run a scan it just goes to "Scan was canceled" I tried Custom scan, selecting the drives, but same issue.

Hah nevermind, had to Run as admin
 
Last edited by XImpalerX,

Jayro

MediCat USB Dev
OP
Developer
Joined
Jul 23, 2012
Messages
10,378
Trophies
3
Location
WA State
Website
ko-fi.com
XP
11,502
Country
United States
Will this work if I copy the iso into Medicat USB Antivirus folder? Actually it does work, but when I try to run a scan it just goes to "Scan was canceled" I tried Custom scan, selecting the drives, but same issue.

Hah nevermind, had to Run as admin
This is a known issue, and will be fixed in the next release if February.
 
  • Like
Reactions: XImpalerX

shadowflake

New Member
Newbie
Joined
May 23, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
43
XP
13
Country
Belgium
If you're using this with Ventoy, you need to extract the Programs folder and the CdUsb.Y file to the root of the USB. Then the app should load. That's how it works on MediCat USB, and how you're able to download and keep the latest virus updates.

I'm sorry i'm new here.
I"m able to make bootdisk with ventoy.
I can boot the malwarebyte ISO.

What do you mean with extract the Programs folder and the CdUsb.Y file to the root of the USB.
Where can i find the CDUSB.Y file ?

Thanks for the tips.

Regards

Michel
 

Jayro

MediCat USB Dev
OP
Developer
Joined
Jul 23, 2012
Messages
10,378
Trophies
3
Location
WA State
Website
ko-fi.com
XP
11,502
Country
United States
I'm sorry i'm new here.
I"m able to make bootdisk with ventoy.
I can boot the malwarebyte ISO.

What do you mean with extract the Programs folder and the CdUsb.Y file to the root of the USB.
Where can i find the CDUSB.Y file ?

Thanks for the tips.

Regards

Michel
It's all in the zipped file, just extract the zip to the USB stick, and everything will be taken care of by itself.
 
  • Like
Reactions: nekinhas

Tarsisius

New Member
Newbie
Joined
Jun 3, 2021
Messages
2
Trophies
0
Age
31
XP
14
Country
Canada
Hello, I would like to know when is the update to fix the problem that makes the scan to be cancelled will be upload.
I would really like to use it, but I keep getting the error :/

Thanks
 

Jayro

MediCat USB Dev
OP
Developer
Joined
Jul 23, 2012
Messages
10,378
Trophies
3
Location
WA State
Website
ko-fi.com
XP
11,502
Country
United States
Hello, I would like to know when is the update to fix the problem that makes the scan to be cancelled will be upload.
I would really like to use it, but I keep getting the error :/

Thanks
I've been trying to fix it for weeks, but I don't know what the problem is. The only fix I can come up with is just make sure you uncheck all 4 boxes before doing a custom scan.
 

Jayro

MediCat USB Dev
OP
Developer
Joined
Jul 23, 2012
Messages
10,378
Trophies
3
Location
WA State
Website
ko-fi.com
XP
11,502
Country
United States
Malwarebytes Bootable v21.06 has just been released!

(Go back to Page 1 to get it)


This was made from a newly-generated WinPE using WinBuilder and Windows 10 Pro v2004. It has Realtek Wi-Fi and Ethernet drivers injected, the touchpad now works on HP laptops, I made a new wallpaper for it, the desktop scales properly and automatically, and it's a much smaller file size than the last version was.

Malwarebytes.png
 

AAA3A

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 4, 2021
Messages
156
Trophies
0
XP
360
Country
France
Thanks a lot @Jayro for this Malwarebytes bootable update! The winPE is better, the background is beautiful and the trackpad support is great!
 
  • Like
Reactions: Jayro

Tarsisius

New Member
Newbie
Joined
Jun 3, 2021
Messages
2
Trophies
0
Age
31
XP
14
Country
Canada
I've been trying to fix it for weeks, but I don't know what the problem is. The only fix I can come up with is just make sure you uncheck all 4 boxes before doing a custom scan.

I tried to uncheck all the options in custom scan but the same thing happened. Is there any other solutions?
 

Jayro

MediCat USB Dev
OP
Developer
Joined
Jul 23, 2012
Messages
10,378
Trophies
3
Location
WA State
Website
ko-fi.com
XP
11,502
Country
United States
I tried to uncheck all the options in custom scan but the same thing happened. Is there any other solutions?
I only scanned drives X:\ and B:\ and they completed for me without issue, so I'm not sure what else to try. Nobody else is making portable versions of Malwarebytes anymore.
 

Gremlin220366

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 22, 2020
Messages
41
Trophies
0
Age
55
XP
92
Country
United Kingdom
I only scanned drives X:\ and B:\ and they completed for me without issue, so I'm not sure what else to try. Nobody else is making portable versions of Malwarebytes anymore.
I discovered today if you start a scan and pause it after check for updates then connect to Internet and update definitions then continue the scan it will complete without stopping. If you update before you start scan that seems to stop it working.
 
  • Like
Reactions: Jayro

drewski83

New Member
Newbie
Joined
Apr 9, 2015
Messages
2
Trophies
0
Age
38
XP
36
Country
United States
I discovered today if you start a scan and pause it after check for updates then connect to Internet and update definitions then continue the scan it will complete without stopping. If you update before you start scan that seems to stop it working.
if you stop it mid-scan and update it, i dont think it will be able to scan with updated definitions though. so just pointless to even update till a fix is released.
 

drewski83

New Member
Newbie
Joined
Apr 9, 2015
Messages
2
Trophies
0
Age
38
XP
36
Country
United States
I discovered today if you start a scan and pause it after check for updates then connect to Internet and update definitions then continue the scan it will complete without stopping. If you update before you start scan that seems to stop it working.
if you stop it mid-scan and update it, i dont think it will be able to scan with updated definitions though. so just pointless to even update till a fix is released.
sorry for dupe post. wasnt logged in.
 
General chit-chat
Help Users
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: I canceled my life from Subway every since I got sick from them and cooperate was all like it...