Unofficial firmware for Supercard

Discussion in 'Supercard' started by waldfee, May 31, 2009.

May 31, 2009
  1. waldfee
    OP

    Newcomer waldfee Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Does anyone know if there is an unofficial firmware for the Supercard lite Rumble? A lot of my roms freeze after playing a while, and after I downgraded to an older firmware the roms are working a bit better but still not perfectly. So obviously, there is an issue with the firmware. I would appreciate any information on an alternative solution (such as AKAIO for Acekard).
     
  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    The only alternative firmwares ever made were hacks of the official one, and they're outdated so I wouldn't recommend them. They wouldn't do anything for commercial games anyway. The custom firmwares only added basic skin support and homebrew auto-loading, that's it.

    Note that the AKAIO isn't really a replacement firmware at all. It's merely a replacement OS that runs on the stock Acekard firmware that's built into the chip itself. Most slot-1 devices work this way.
     
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    you can always try TRIPLE LOADER [​IMG]
    but i will still stick to the official firmware [​IMG]
    since it gets update more often
     
  4. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    Pretty sure you can't use that on Supercard slot-2.
     
  5. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,615
    Country:
    Sweden
    You can't.
     
  6. waldfee
    OP

    Newcomer waldfee Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    OK, I will try to solve the problem while using the official firmware. I am just curious regarding the acekard: does that mean if I buy a new acekard I should run the official software first so the firmware is upgraded correctly, and then copy AKAIO on the MicroSD card subsequently?
     
  7. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    To be honest I'm not sure if the Acekard's firmware is even upgradeable. If it is, simply running the official Acekard OS probably won't do it.
     

Share This Page