Unable to Read Disc Error

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by ArvinaLove, Nov 23, 2007.

  1. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    Hey i just burned Wii Play and I have firmaware 3.0. All my games (burned and legit) work except for this one. It simply says unable to read disc. I have Wiikey with firmware 1.9g. any ideas?
    i tried searching but there were no fixed answers, all i heard was to burn slower and i burned at 4x.

    On the side note: How long until my wraning goes away?

    Thanks guys [​IMG] [​IMG]
     
  2. Whizz

    Whizz When things don't go right, go left.

    Member
    628
    12
    Nov 20, 2007
    Netherlands
    Turn around...
    Get the NTSC release
     
  3. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    It is the NTSC release.
     
  4. Remy669

    Remy669 GBAtemp Regular

    Member
    166
    0
    Jun 27, 2007
    Netherlands
    I thought it was pretty obvious he/she used the NTSC version.

    Anyway, what brand of discs are you using?
     
  5. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    i always use maxell dvd+R with maximum speed of x8. i burned all my games with thesse ones and they work perfectly. only Wii play doesnt work [​IMG]
     
  6. Dack

    Dack GBAtemp Advanced Fan

    Member
    603
    0
    Aug 26, 2007
    UK
    Could be just as simple as a bad disc in the batch.

    Failing that I've had a few oddities recently since the latest firmware update in that it doesn't always read a disc properly. Taking the disc out, putting an original in, detecting and then trying the copy back in then seems to work.

    I use imageburn to burn all mine at 6x with verify on TYG03 dye.

    BTW was that a DVD+R? They seem to be a bit flakier than -R in my opinion.
     
  7. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    yes it was a DVD+R, thanks. i will try and re-burn and i use nero urning rom 7. its done me well so far [​IMG]

    Added by Hadrian:
    ugh... burn at 2.4x with no succes. unable to read disc again!
    this is the second time i downloaded wii play and itsstill not working [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  8. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    ugh... burn at 2.4x with no succes. unable to read disc again!
    this is the second time i downloaded wii play and itsstill not working [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  9. Warm Woolly Shee

    Warm Woolly Shee GBAtemp Advanced Fan

    Member
    715
    0
    Jul 14, 2006
    United States
    Butt City, FA rt
  10. sidneyyoung

    sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Member
    895
    0
    Nov 29, 2006
    Bangladesh
    you have to unscramble it, if it's a .wii file... renaming it won't do
     
  11. ArvinaLove
    OP

    ArvinaLove GBAtemp Regular

    Member
    174
    0
    Jul 31, 2007
    United States
    I am 300% sure its not the media causing problems and the file is ISO already... [​IMG]
    Can anyone help????


    Please!!
     
  12. kaputnik

    kaputnik GBAtemp Regular

    Member
    185
    27
    Sep 10, 2007

    Not that it should make any difference, but the fact that you get 2.4x as a speed option suggests that you open the burn dialog before inserting the DVD. There's a slim chance that messes up the burn process.

    Try inserting the empty dvdr before starting nero, and you should get the speeds the dvdr and burner officially supports to choose from. Pick the lowest possible speed and burn.
     
  13. Lazycus

    Lazycus Rotten

    Member
    871
    2
    Jul 22, 2006
    United States
    Download from a different source. It seems the ISO itself is bad. Stick with the media and burn speed/software you have been using - especially if everything else works 100%.