Unable to play games through Disc Channel

Discussion in 'Wii - Hacking' started by badroomate, Feb 12, 2010.

Feb 12, 2010
  1. badroomate
    OP

    Newcomer badroomate Newbie

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    A while ago i made a thread to help me run super mario bros wii after i upgraded to 4.2. I was using a wiikey2. In the end i go it to work and other games too but by doing Gecko OS. In the process i think i deleted a IOS that alows me to play games through the disc channel. Can someone help me out?

    Wii 4.1
    Running Games Through Gecko OS
    WiiKey2 1.2
     
  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    The disc channel doesn't use a specific IOS, rather the one that the disc asks for. So chances are you installed a preloader hack of some kind that messed with your disc channel. This all assuming you're talking about legit games anyway.
     
  3. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    You need to (re)install cIOScorp to launch backups from teh disc channel
     
  4. badroomate
    OP

    Newcomer badroomate Newbie

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    update: Works for Old Games

    Doesnt work for New Games

    New super Mario Bros
    No More Heroes 2
    Tatsunoko vs Capcom

    Shit wont load without Gecko
     
  5. Aeladya

    Member Aeladya *mistressOFtheCLOW

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    759
    Location:
    Idaho Falls, ID
    Country:
    United States

    Wii Fit Plus won't load either due to it asking for an update just to let you know. I just use Gecko OS...
     
  6. damysteryman

    Member damysteryman I am too busy IRL these days...

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,182
    Country:
    Antarctica
    Since you have a wiikey2, you don't need cIOSCORP.

    So:
    Are you trying to play originals or burned games?
    If burned, how old are the discs?
    Are they in good condition?
    Does the game blackscreen, or does the System Menu refuse to display them in the dsic channel?
    Are you trying to play imports?
    Do you have preloader or StartPatch installed?

    System Menu 4.2 kills region free for all modchips.
     

Share This Page