Hacking Unable to install core file on M3iZero

JaapDraad

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 2, 2009
Messages
33
Trophies
0
Age
51
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
108
Country
Netherlands
Hi

I've just bought an M3iZero card. I have been trying all night to install the core file.

At the first try, the led didn't show up at all. Finally it started blinking, but the blinking wouldn't stop.
After about 20 minutes I took out the M3 USB power cable.
I thought the problem might be that I used a (4GB) SDHC card. So I tried again with a 1G plain SD card but with the same result.
I've been trying different versions of the core software but the result is always the same. he led just keeps on blinking.

At some point I watched a video of the update process and I noticed that my card was blinking a lot faster than on the video. Mine blink 3-4 times a second.

I've searched my ass of on this form (and will do for another couple of hours probably) but I haven't found a solution yet.

can anybody help me out?
 

JaapDraad

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 2, 2009
Messages
33
Trophies
0
Age
51
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
108
Country
Netherlands
I do have a DS-lite.

Can I update it with a DS lite?
I understand that I can use power from the DS lite instead of from the M3 USB power cable.
I have tried that with two kinds of result:
1. Same story; fast blinking led
2. No blinking led and both screens white on DS lite

From what I 've read so far the white screens indicate a problem with the cards contacts.
 

gameguy95

Needs More Furries!
Banned
Joined
Jan 27, 2009
Messages
1,119
Trophies
0
Location
Furrytown
Website
Visit site
XP
72
Country
United States
JaapDraad said:
Hi

I've just bought an M3iZero card. I have been trying all night to install the core file.

At the first try, the led didn't show up at all. Finally it started blinking, but the blinking wouldn't stop.
After about 20 minutes I took out the M3 USB power cable.
I thought the problem might be that I used a (4GB) SDHC card. So I tried again with a 1G plain SD card but with the same result.
I've been trying different versions of the core software but the result is always the same. he led just keeps on blinking.

At some point I watched a video of the update process and I noticed that my card was blinking a lot faster than on the video. Mine blink 3-4 times a second.

I've searched my ass of on this form (and will do for another couple of hours probably) but I haven't found a solution yet.

can anybody help me out?
i had the same problem and when i tried to use my DSL to flash it, it blew the fuses in my DSL so now i can't charge it or turn it on, so dont do what nitrostemp suggested
 

dsrules

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
7,081
Trophies
1
XP
4,182
Country
try format your 1gb sd using Windows Default settings and only put the core files in there, plug the usb cable to the pc and hold the M3 in your hand, don't let it hanging
and make sure that you plug in the cable the correct way into the M3 with the arrow pointing the bottom of the M3
 

JaapDraad

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 2, 2009
Messages
33
Trophies
0
Age
51
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
108
Country
Netherlands
The funny thing is that when I put in an empty SD-card the led stays lit.
But when there is an f_core.dat on the card the led will go fast blinking without ending.
So it looks like its not completely bricked.
 

DeltaBurnt

I'm bored
Member
Joined
Feb 21, 2009
Messages
3,353
Trophies
0
Age
26
Location
Where intellect matters
Website
Visit site
XP
256
Country
United States
I think it's supposed to stay lit when the fcore isn't on the SD, that's one of the signaling messages that you don't have it on there.

It sounds like your card or power cord may have gotten damaged during the shipping process.
 

Jakob95

I am the Avatar
Suspended
Joined
Jan 15, 2009
Messages
4,344
Trophies
0
Age
25
Location
New York City
XP
240
Country
United States
If you have a DSi. Put in your M3 into the DSi with the Fcore in the microSD. Stay in the main menu, and wait 1min the M3 should be updating it self. After that turn off the power and turn it back on and check if the M3 will work.
 

gameguy95

Needs More Furries!
Banned
Joined
Jan 27, 2009
Messages
1,119
Trophies
0
Location
Furrytown
Website
Visit site
XP
72
Country
United States
JaapDraad said:
@gameguy95
How did you fix it?
i wish i did. even the support team, after 3 days of trying to help, just told me to give up and send it back to the dealer (i couldn't though because they warranty wore out by then) so my advice: either return it for a new one or buy a scds2 when it comes out
 

JaapDraad

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 2, 2009
Messages
33
Trophies
0
Age
51
Location
Netherlands
Website
Visit site
XP
108
Country
Netherlands
I finally managed to install the F-core.dat.
This was after I reformated the 1GB sd card with Windows to FAT32 and I used the Fcore-dat from http://www.handheldsources.com/M3DS/Download_M3DSR.html

However now I now I experience the contact issue. Only 1 out of * times I turn on the DS Lite i actually get the M3 interface, Most of the time I get 2 white screens.
I've been experimenting with pieces of paper stuck in the card slot and adhevise tape stuck to the M3 card but to no abail.

Today I ordered an Acekard2i.
I hope the supplier of the M3 card will take it back.
I've lost my faith in the M3i zero. It has great specs, but is a real pain getting it to actually work,
 

gameguy95

Needs More Furries!
Banned
Joined
Jan 27, 2009
Messages
1,119
Trophies
0
Location
Furrytown
Website
Visit site
XP
72
Country
United States
JaapDraad said:
I finally managed to install the F-core.dat.
This was after I reformated the 1GB sd card with Windows to FAT32 and I used the Fcore-dat from http://www.handheldsources.com/M3DS/Download_M3DSR.html

However now I now I experience the contact issue. Only 1 out of * times I turn on the DS Lite i actually get the M3 interface, Most of the time I get 2 white screens.
I've been experimenting with pieces of paper stuck in the card slot and adhevise tape stuck to the M3 card but to no abail.

Today I ordered an Acekard2i.
I hope the supplier of the M3 card will take it back.
I've lost my faith in the M3i zero. It has great specs, but is a real pain getting it to actually work,
only if you have a faulty card, which you obviously do
mine actually flashed straight-away wwhen i first got it, but after a few months, it stopped working
also, i don't know how you got it to work because i just tried that and it does not work
 

gamecaptor

R.I.P. Densetsu. Legends never die!
Member
GBAtemp Patron
Joined
Jan 22, 2004
Messages
729
Trophies
0
Location
Hyrule most of the time
XP
2,387
Country
United States
Hey JaapDraad,

I have purchased several of the M3i Zero's over time and just today I'm having my first encounter with programming problems as you have.

I received two M3i Zero's today. I was able to program one of them with no problem, the other will not, it just displays a solid red light (and after screwing around with it, it’s now doing the really fast red blinking light then stopping). I verified the F_CORE.DAT file was intact (used the same memory card as I did on the first M3i) and even formatted the memory card and placed the file back on the card. I then attempted to program the M3i with a different memory card, with two different programmers and on two different PCs. I had the same result no matter what combination I tried. So I believe the unit is defective.

I wouldn’t waste your time with that M3i, I would send it back (if you still can) as I am planning too.

Regards,

GC
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • kenenthk @ kenenthk:
    Pft who needs teeth
  • kenenthk @ kenenthk:
    I got liquid candy once they do so in your face dentist
  • kenenthk @ kenenthk:
    Rot*
  • s1cc @ s1cc:
    B:whip:
  • RedoLane tempBOT:
    RedoLane has left the room.
  • kenenthk tempBOT:
    kenenthk rolls 1d6 and gets 6 (6).
  • kenenthk @ kenenthk:
    Aye let's go got 6
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i agree popcorn is bland but caramel popcorn is really good
  • tabzer @ tabzer:
    butter soy (sauce) popcorn is the way to go
  • DinohScene @ DinohScene:
    yuck, popcorn
  • Veho @ Veho:
    Mmmm, popcorn.
  • Veho @ Veho:
    Bring on the caramel kettle corn pls.
  • HarvHouHacker @ HarvHouHacker:
    Okay, users of Vivaldi on Android: Don't toggle "Desktop Site" on GBAtemp.net. Stuff breaks.
  • ZeroT21 tempBOT:
    ZeroT21 has left the room.
  • ZeroT21 tempBOT:
    ZeroT21 has joined the room.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    The kernel of corn said you won't make me number two.
  • Flame @ Flame:
    @Psionic Roshambo what you been up to as of late?
  • Flame @ Flame:
    any new Chinese cheap stuff?
  • Veho @ Veho:
    Chinese stuff isn't cheap any more.
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Well a new phone battery case thing I love it.
  • Flame @ Flame:
    which phone do you own now?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    And yeah Veho is right with COVID destroying China everything is messed up
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Galaxy Note 9 right now.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Well and Redmi Note 9 and 10 too
    MORSHU8KRTXON @ MORSHU8KRTXON: