Umm... no sound on the internet?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by War, Jul 21, 2008.

  1. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    This is strange o-o My speakers are plugged in perfectly, and when I boot up iTunes, I can hear the music just fine... but when I go on the internet to a site (lets say YouTube) I cant hear any sound at all. ive tried turning up the volume in the video as well as in my speakers... tried turning off/on speakers and replugging them... but that doesn't make sense because I can hear my iTunes just fine...

    Im using FireFox 3.01 btw. Thanks!
     


  2. juggernaut911

    juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Member
    4,153
    21
    Jul 13, 2006
    United States
    is it just sites where the sound comes from flash or what?
     
  3. zidane_genome

    zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Member
    2,320
    0
    May 21, 2006
    United States
    XP, Vista, Mac, or Linux?

    if Vista, your "FireFox sound" may be muted. I think it's double click on the sound icon in your system try to get a list of all programs running and their individual sound properties (yes, that is a very cool idea!).

    You can turn off sound to IM programs, while leaving system and internet sounds still on. Or the other way around, and mix and match till your hearts content!
     
  4. Awdofgum

    Awdofgum Wadofgum

    Member
    1,884
    15
    Mar 17, 2007
    United States
    Try reinstalling flash and if that doesn't work.


    Download and install the K-Lite codec pack, and then run the "Codec Tweak Tool"

    Start > Programs > K-Lite Codec Pack > Configuration > Codec Tweak Tool

    Then check the box next to [Registry] Fix non-working system sound

    It should fix the problem
     
  5. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Oh, Im sorry, I forgot to say Im running Windows XP.

    Ill try your suggestion awdofgum, thanks a lot!
     
  6. klown07

    klown07 Advanced Member

    Newcomer
    58
    0
    Jul 4, 2008
    United States
    California
    Good luck! I hope you figure out what the problem is and get a solution! Update us^^
     
  7. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Okay, did all that, and the only thing I found like that was "Fix broken sound"' but the box was greyed out, and it said "No problem detected" :/

    Im gonna try and download Safari to see if that has problems as well...

    EDIT: Tested IE7, no dice. ;-; I dont know what it could be then...
     
  8. klown07

    klown07 Advanced Member

    Newcomer
    58
    0
    Jul 4, 2008
    United States
    California
    hey did you try this section even though you're running on windows xp?

    XP, Vista, Mac, or Linux?

    if Vista, your "FireFox sound" may be muted. I think it's double click on the sound icon in your system try to get a list of all programs running and their individual sound properties (yes, that is a very cool idea!).

    You can turn off sound to IM programs, while leaving system and internet sounds still on. Or the other way around, and mix and match till your hearts content!




    also, it might help to google for a solution or browse other tech savvy forums.
     
  9. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Yes, I have tried that, and it doesnt do anything for Windows XP. Ive been googling for help all this time while waiting for replies as well. :/
     
  10. Linkiboy

    Linkiboy GBAtemp Testing Area

    Member
    4,888
    36
    May 14, 2006
    United States
    It may be a bad driver.
     
  11. Orc

    Orc ‎(ღ˘⌣˘ღ)

    Member
    1,963
    49
    Feb 10, 2006
    Hong Kong
    Reinstall Flash. :/
     
  12. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    How exactly do I do that... .___.' Thank you Orc.
     
  13. xcalibur

    xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Member
    3,166
    4
    Jun 2, 2007
    Sacred Heart
  14. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Damn... thank you for the help X, but that didn't do it either. :/ This is so weird... I have NEVER had this problem with my computer before...
     
  15. xcalibur

    xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Member
    3,166
    4
    Jun 2, 2007
    Sacred Heart
    Well if anything weird happens with firefox, I usually just turn off all the addons to see if that fixes my problem. If it goes away, I enable all the addons one by one to find which one is causing it. If it doesn't, I reintall firefox.

    Be sure to backup your profile and then delete it from

    c:\documents and settings\[usernamehere]\application data\mozilla\Firefox\

    or else it'd be pointless to reinstall.
     
  16. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    I just finished doing all of those things, and still no luck... But it HAS to be internet related, because my speakers work fine with Foobar and iTunes...
     
  17. juggernaut911

    juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Member
    4,153
    21
    Jul 13, 2006
    United States
    try IE and Opera

    see if it just that paticular web browser
     
  18. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Yep, tried IE already and its not that. I guess Ill go download Safari...
     
  19. Awdofgum

    Awdofgum Wadofgum

    Member
    1,884
    15
    Mar 17, 2007
    United States
    Have you tried updating your sound card? It might be the driver.
     
  20. War
    OP

    War Take it easy~

    Member
    5,409
    8
    Oct 26, 2007
    California
    Well, it doesn't make sense that its the sound card though... this computer isn't even a year old, and it also doesn't make sense that my iTunes plays fine but my FireFox/IE/Safari web music doesn't work at all.