TX Presents SX OS v2.9 BETA - With Full v9.0 Firmware Support!

Discussion in 'Switch - Backup Loaders & Modchips' started by garyopa, Sep 27, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
Loading...
  1. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    May 15, 2018
    Togo
    Sounds like you corrupted your card? Do you have a spare sd card? Format it to fat32, put your cfw of choice, then inject payload.
     
    Last edited by Unleanone999, Sep 29, 2019
  2. Espen84

    Espen84 Advanced Member

    Newcomer
    4
    Jul 27, 2018
    Norway
    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I had this happen to me multiple times. That sd card partition gets F*** up.. I always manage to fix this. At least 99%.

    I assume you use windows 10.

    1.Right click on windows symbol.
    2.Chose disk managment.
    3. Find your sd card
    4. Right click on what is your sd card.
    5. Delete partition
    6. After job done, right click on in again and chose format...

    Now it should allocate full disk space

    If not try try to command line..
    Search disk part and run as admin

    Then list disk
    Then select disk (number of you sd card)
    Then type clean. And press enter

    After that close and for back to disk managment and try again

    Sorry 4 my poorly English writing
     
    mastermischke likes this.
  3. rabintoy

    rabintoy Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 29, 2019
    Philippines
    Where do you get the 2.8 boot.dat? I already updated my SX Os to 2.9 then referred to this forum thereafter - I can't find any links online for the 2.8 SX OS
     
  4. Retroboy

    Retroboy GBAtemp Addict

    Member
    9
    May 28, 2015
    Kept you waiting huh.

    Hey hows xci support, xci/nsp installation going for atmos or other cfw.

    Still waiting huh

    :D
     
    Tumbleweed and bostonBC like this.
  5. Essasetic

    Essasetic Your Local TX Fanboy Rebirth

    Member
    11
    Jun 16, 2018
    United Kingdom
    Atmosphere doesn't brick consoles when updating firmware :D
     
    thaikhoa likes this.
  6. fluggy2003

    fluggy2003 Member

    Newcomer
    4
    Apr 17, 2015
    Readin the SX official page/statement makes me cringe with embarrassment. "Full 9.0 support"!! ... this shoulda been changed yesterday lads. 10% seem to have fluked it by readin other peoples misfortune!! The other 90% were duped into updating and are now at the mercy of their "crack team" of glorified charlatans to rectify this screw up. What a screw up to make though. Amateur hour! Depressing.
     
  7. Retroboy

    Retroboy GBAtemp Addict

    Member
    9
    May 28, 2015
    Neither does sx os.

    Or we have another muppet that doesnt remember they have autorcm enabled and once update has installed it enters rcm mode again thus your fucked because the firmware update blocks all exploits until support is added.
     
  8. gizmomelb

    gizmomelb GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Jul 13, 2006
    Australia
    yeah noobs and haters keep throwing around the term ''brick'' - at worst it corrupts the boot0/boot1 partition momentarily.

    It is easily repaired and the switch still works and if you either follow the proceedure PROPERLY, or just wait until TX does an expected 2.91 update, then there is no ''brick'' at all.

    I really don't understand all these people rushing to upgrade their emuNAND when there is absolutely no need to at all. sysNAND updates without any hassles.
     
    KilwaAston11 likes this.
  9. Shaqattack101

    Shaqattack101 Advanced Member

    Newcomer
    2
    May 15, 2018
    Germany
    lol I updated to 9.0.0 and got the 2.9 beta on my SD Card. Can't boot into SXOS 2.9. Horizon gives me an error that I should press the power button for 12 seconds. Starting the original fw works without problems. Any idea what I can do?
     
  10. markmcrobie
    This message by markmcrobie has been removed from public view by linuxares, Sep 29, 2019, Reason: No!.
    Sep 29, 2019
  11. maskdemask

    maskdemask Member

    Newcomer
    2
    Oct 19, 2016
    Brazil
    does anyone have an answer to this? My emunand is already on 9.0, but I really need some help before updating my sysnand as well.

    thank you.
     
    Last edited by maskdemask, Sep 29, 2019
  12. mastermischke

    mastermischke Member

    Newcomer
    1
    May 21, 2006
    Gambia, The
    well sadly doesnt work :(
    I can get into hektate boot manager ... but it doenst matter if I launch CFW (Sysnand),CFW (EMUNAND) or OFW (SYSNAND) ... all end up in a black screen after the atmosphere logo ...
    BUT!
    looks like my former self knew that I would fuck up at some point ... i made a backup from my nand back in december - boot0.bin and boot1.bin ... there are/is a nand backup, right ? :D

    But help me out .. I burned 11 fuses updating to 9.0, right ?
    What does that mean in regards to a nand restore ?
     
    Last edited by mastermischke, Sep 29, 2019
  13. snoofly

    snoofly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    8
    Aug 18, 2015
    United Kingdom
    i think some updates/dlc like doom 2, feth respectively require 9.0.0 and more will surely follow shortly so time is pressing at best
     
  14. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    11
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    You need to delete your themes from sxos/titles/... then reinstall on boot up with the latest nxthemes installer but this time leave your lock screen out.
     
  15. Essasetic

    Essasetic Your Local TX Fanboy Rebirth

    Member
    11
    Jun 16, 2018
    United Kingdom
    "Worst case" this happened to everyone. And if you didn't have a NAND backup that is a brick.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    ??? AutoRCM has nothing to do with getting stuck at the Nintendo logo at bootup.
     
    thaikhoa likes this.
  16. ModderFokker619

    ModderFokker619 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Oct 2, 2015
    United States
    California
    Downgraded from 9.0 back to 8.1 and all my xci issues are gone :)
     
  17. Shaqattack101

    Shaqattack101 Advanced Member

    Newcomer
    2
    May 15, 2018
    Germany
    Im not sure what you mean. I got two folders with numbers in the "sxos/titles/" folder. Should I just delete both of them? I deleted the "themes" folder in the root folder of my sd card, but it didnt help.
     
  18. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    11
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    Yes go ahead and delete both folders in sxos/titles/.. then reboot not your “themes” folder but that’s ok just put the latest nxthemes .nro on sd card and start that extract your files again but don’t install your lock screen.
     
  19. HugoAndore

    HugoAndore Member

    Newcomer
    3
    Jul 8, 2015
    United States
    backup the titles folder, then delete it, try that, seems something is blocking you at nintendo logo, for me was the themes. Some themes required a title folder too. just to be save, then reboot see if that works.
     
  20. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    16
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    good thing you guys are the BETA testers so i don't have to risk fucking up my switch :lol:
     
    rob4, SaggyBeans, hippy dave and 5 others like this.
  21. nachuz

    nachuz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    May 21, 2017
    Chile
    yes it does lmao

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    use atmosphere
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.