?
  1. Just finish it already!

    41.7%
  2. Keep redshift and rtcom only, rest goes to DS side

    8.3%
  3. Just make the exe patcher work on the 3DS, the rest is fine DS-side

    50.0%
  1. Nicota

    Nicota Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    Luxembourg
    ok ill try that
     
  2. plug313

    plug313 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 27, 2016
    Messages:
    159
    Country:
    is it possible that the Cia patcher doesn't work on my console? I've tried applying it multiple times but I don't see a difference
     
  3. emcintosh

    emcintosh Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 4, 2016
    Messages:
    79
    Country:
    United Kingdom
    Do you have patching enabled in Luma (hold select when powering on: third option: 'Enable loading external FIRMS and modules' should have (x) by it rather than ( ) )? It's possible the patch was created, but isn't having an effect because it's not being loaded by Luma.
     
    Robz8, Sono and plug313 like this.
  4. plug313

    plug313 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 27, 2016
    Messages:
    159
    Country:
    I thought I had that enabled!! so weird. well I enabled it and it worked. thank you so much :lol::lol:
     
    Robz8 and Sono like this.
  5. Elwyndas

    Elwyndas GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Messages:
    159
    Country:
    United States
    I think the source of this trouble is this: When Luma is updated to a new version, it launches itself during startup, once, for the first time after the update, with a settings screen, where ALL options are unchecked. If you skip that screen, tons of homebrew stuff doesn't work properly. It's a problem. I know which options to check off, but I'm sure a lot of people just skip through it. I would say that line 2 (game patching) and 3 (show NAND) should be enabled by default. I also have line 1 enabled (external firms).
     
    plug313 likes this.
  6. ElderC

    ElderC Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 25, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Chile

    Wait what's there is a .cia 3ds patcher?

    Edit: https://gbatemp.net/threads/twpatch...ds-i-mode-scaling-filters-on-your-3ds.543291/
     
    Last edited: Nov 16, 2019
  7. NO_ob

    NO_ob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2017
    Messages:
    152
    Country:
    Does the cia patcher do widescreen or only the filters?
     
  8. Sono

    OP Sono Modern slave
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    1,952
    Country:
    Hungary
    The cia one only has filters. The exe only has patches. Merging the two requires extra patches, so I haven't done it yet :/
     
  9. NO_ob

    NO_ob GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2017
    Messages:
    152
    Country:
    okay thankyou, do you know if the exe works with wine?
     
  10. Sono

    OP Sono Modern slave
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    1,952
    Country:
    Hungary
    Yes, I'm using Linux, and I even compile the patcher in wine.
     
    Bluespheal likes this.
  11. Waygeek

    Waygeek GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 14, 2013
    Messages:
    268
    Country:
    Don't have a PC atm, but saw on the previous page I may be able to upres DS games without one, straight from my 3DS? I'm not interested in widescreen, just the upres, is it possible with just my 3DS?
     
  12. Robz8

    Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,078
    Country:
    United States
    Which post, exactly?
     
  13. Waygeek

    Waygeek GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 14, 2013
    Messages:
    268
    Country:
    One page over.

    Are my queries possible?
     
  14. Sono

    OP Sono Modern slave
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    1,952
    Country:
    Hungary
    Upscaling is NOT possible because that would require changing the DS "GPU" silicon itself. The resolution will always be 256x192.

    If you mean the upscale filters (which do "magic" to make the upscaled image look more sharp than the original) then only the patcher cia can do that.
     
    Robz8 likes this.
  15. Maxcension

    Maxcension Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    France
    hello!
    i have a question, which filter from the patcher cia is the best for pokémon games (especially BW/BW2)?
    thanks!
     
    seseiSeki likes this.
  16. Gunxdam

    Gunxdam Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 1, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    Taiwan
    Thanks .
    Correction . . . .

    Select "Enable loading external FIRMs and modules" to check and archive.
    You can enjoy 16:10 wide picture. . . .

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Need to use wide.bat with mkpatch_b.exe and exfs.bin (name the section0.bin to be effective)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Use [GodMode9] to dump the exefs.bin and TWL_FIRM,.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    1. `SYSNAND CTRNAND >>>` title >>> 00040138` >>> x0000102` (where "x" represents "2" on New3DS, and "0" represents Old3DS) >>>> content` >>> (where " "yy" represents any number) >>> click "A" `000000yy.app`

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    2. "` NCCH image options ... >>> `Mount image to drive >>> A" input path

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    3. `exefs.bin` click >>> Copy to" 0: / gm9 / out "` " 4. Close the console and copy "exefs.bin" from "SD: // gm9 / out /" to your PC * Copy "exefs.bin" to the same folder as mkpatch_b.exe, wide.bat * Renamed "exefs.bin" to "section0.bin" * Click wide.bat to run and generate TwlBg.cxi

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    5 Copy the completed "TwlBg.cxi" to the folder (sysmodules) "SD: // luma // sysmodules // 6. Shut down and enter luma 3ds (on / off key + select) Select "Enable loading external FIRMs and modules" to check and archive. You can enjoy 16:10 wide picture. . . .

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Just joined now, detailed tutorial cannot be sent

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Picture does not come out

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The coding on the right side of the screen is removed to achieve the stretching effect, and the picture quality is not optimized.
     
  17. tatundria

    tatundria GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    352
    Country:
    Argentina
    Any new version of TWPatch? the last one I have is 2019/7/12
     
  18. Sono

    OP Sono Modern slave
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    1,952
    Country:
    Hungary
    No new version. I don't have time to work on it.
     
  19. selcuk

    selcuk Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    42
    Country:
    Umm hey @Sono it seems you removed the link for the cia patcher any reason why?
    I really wanna try this out....
     
  20. Sono

    OP Sono Modern slave
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    1,952
    Country:
    Hungary
    I didn't remove the link.

    Edit: what link?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - TWPatcher, filters, patches