TWL firm won't let me play da games , dsiwares softwares or even ds flashcards

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by THYPLEX, Jul 19, 2017.

  1. THYPLEX
    OP

    THYPLEX GBAtemp Regular

    Member
    241
    26
    May 20, 2017
    Italy
    Rome
    I have a old 3ds with luma 8.1 , bootstrap 1.2 and when i want to play at ds games with my DSTWO the 3ds only reloads the system ,and i've already tried to reinstall the clean TWL firm , what to do ?
     
  2. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    3,314
    1,579
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Are you using forwarders? Are you using the newest kernal for your card? (I assume you are). B9S did funny things to my R4i for a while as well, still does now and then just reboots the system or crashes. But after updating the files for my forwarders everything has been working fine.
     
  3. Jhynjhiruu

    Jhynjhiruu GBAtemp Fan

    Member
    458
    95
    Dec 31, 2016
    *kernEl
     
  4. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    3,314
    1,579
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Ok? Thanks for the correction but if you're not adding to the discussion you probably shouldn't post. :D
     
  5. Jhynjhiruu

    Jhynjhiruu GBAtemp Fan

    Member
    458
    95
    Dec 31, 2016
    Sorry...
     
  6. Jhynjhiruu

    Jhynjhiruu GBAtemp Fan

    Member
    458
    95
    Dec 31, 2016
    Sorry...
     
  7. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    3,314
    1,579
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Nothing personal my friend. It just distracts from the OP's topic. If others are looking for a solution or have a similar problem, they don't have to read non-pertinent information in the process. Do you perhaps have any insight into this flashcard issue?
     
  8. misterion

    misterion Advanced Member

    Newcomer
    50
    6
    Nov 22, 2005
    Belgium
  9. Jhynjhiruu

    Jhynjhiruu GBAtemp Fan

    Member
    458
    95
    Dec 31, 2016
    Have you reinstalled ALL the DS stuff, not just TWL_Firm?
     
  10. THYPLEX
    OP

    THYPLEX GBAtemp Regular

    Member
    241
    26
    May 20, 2017
    Italy
    Rome
    I
    I've reinstalled the twl firm because i don't know what else to touch to solve the problem , and no , i'm not using a forwarder

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    And sadly , i cannot post a video to demonstrate It , because the file is too large than 2 mb

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I've never touched anything before this issue , and then It happened this problem without any warning , and i reinstalled only the clean twl cia , but It seems It was useless
     
  11. lordkaos

    lordkaos GBAtemp Regular

    Member
    255
    120
    Mar 13, 2009
    United States
    the same thing happened to me about 6 months ago, read this https://3ds.guide/troubleshooting.html and check if that solves your problem
     
  12. THYPLEX
    OP

    THYPLEX GBAtemp Regular

    Member
    241
    26
    May 20, 2017
    Italy
    Rome
    But it's strange , because the system doesn't turn off like most of the users have experienced , my system reboots itself !
    (Sorry for my poor English)
     
  13. lordkaos

    lordkaos GBAtemp Regular

    Member
    255
    120
    Mar 13, 2009
    United States
    try to do all the steps in the broken Ds, Dsi section, maybe it will fix your problem.
     
  14. THYPLEX
    OP

    THYPLEX GBAtemp Regular

    Member
    241
    26
    May 20, 2017
    Italy
    Rome
    I did all' of what you told me to do , and now this :
     

    Attached Files:

  15. Elysium420

    Elysium420 Shitposting bastard

    Member
    539
    459
    Feb 10, 2016
    Greece
    Shitville
    Could you tell me which options you have enabled in the Luma SELECT menu while the 3DS is booting?
     
  16. THYPLEX
    OP

    THYPLEX GBAtemp Regular

    Member
    241
    26
    May 20, 2017
    Italy
    Rome
    Problem silver by reinstalling all the files in troubleshooting section , thanks man !