Tutorial [Tutorial] How to Search the FPS Codes using EdiZon-SE

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
Ty the Tasmanian Tiger 2
I just installed the game and Method 2 is working. But this time you search for 0x500000002D0


BEFORE
img_20210510_064931-jpg.262296

img_20210510_064837-jpg.262297

AFTER
img_20210510_064940-jpg.262298

img_20210510_064947-jpg.262299
 

Attachments

  • IMG_20210510_064931.jpg
    IMG_20210510_064931.jpg
    730.9 KB · Views: 242
  • IMG_20210510_064837.jpg
    IMG_20210510_064837.jpg
    853.3 KB · Views: 227
  • IMG_20210510_064940.jpg
    IMG_20210510_064940.jpg
    784.1 KB · Views: 222
  • IMG_20210510_064947.jpg
    IMG_20210510_064947.jpg
    968.1 KB · Views: 229
Last edited by Hazerou,

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
ok so that would be why i could not find it then lol
Yeah, sorry about that, But you can find it in a different way.

1.) At the Title Screen(60 FPS), search [u32] [==] [HEAP+MAIN] 0x00000001

2.) At the Credits(30 FPS), search [u32] [==] [HEAP+MAIN] 0x00000002

Repeat the steps until there's only a few results. Then test them one by one by changing their value until you find the right one.
 
  • Like
Reactions: SkyQueen

SkyQueen

Arch3DS Developer || B0MBrHax
Developer
Joined
Apr 23, 2016
Messages
1,188
Trophies
1
Age
24
Location
Seteguya-ku, Tokyo, Japan
XP
2,266
Country
Japan
Yeah, sorry about that, But you can find it in a different way.

1.) At the Title Screen(60 FPS), search [u32] [==] [HEAP+MAIN] 0x00000001

2.) At the Credits(30 FPS), search [u32] [==] [HEAP+MAIN] 0x00000002

Repeat the steps until there's only a few results. Then test them one by one by changing their value until you find the right one.
Let me know if you've seen this before.

So same game but when I left the spawn area of the game just going to another part of the map essentially another map. With no loading zone in between it actually goes back to 30 FPS in a new Zone. Which is kind of indicative of multiple FPS addresses.
 

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
Let me know if you've seen this before.

So same game but when I left the spawn area of the game just going to another part of the map essentially another map. With no loading zone in between it actually goes back to 30 FPS in a new Zone. Which is kind of indicative of multiple FPS addresses.
I've been driving around using the Fourbie and visiting other Areas and so far the Framerate still goes 60 FPS. There will be framedrops if there's a lot of going on in the Screen or the switch can't handle some circumstances. BTW, did you froze the value? Are you playing in Handheld Mode? Did you plug in and connected your Official Charger? Or did you Max OC everything? (1785/921/1600)
Because you need those to achieve 60 FPS better.

Edit: Oh and yeah the Address will change once you Close the Game.
 
Last edited by Hazerou,

SkyQueen

Arch3DS Developer || B0MBrHax
Developer
Joined
Apr 23, 2016
Messages
1,188
Trophies
1
Age
24
Location
Seteguya-ku, Tokyo, Japan
XP
2,266
Country
Japan
I've been driving around using the Fourbie and visiting other Areas and so far the Framerate still goes 60 FPS. There will be framedrops if there's a lot of going on in the Screen or the switch can't handle some circumstances. BTW, did you froze the value? Are you playing in Handheld Mode? Did you plug in and connected your Official Charger? Or did you Max OC everything? (1785/921/1600)
Because you need those to achieve 60 FPS better.

Edit: Oh and yeah the Address will change once you Close the Game.
Okay well I didn't really test the fourbie.

But I do know from where you spawn when you activate the code it will stay 60 and then when you go through the loading tunnel towards the town it will drop to 30 and stay a solid 30 until I walk back through the tunnel to the other side.

But so far I haven't found this address to be dynamic it seems to not change when I close the game?
 

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
Okay well I didn't really test the fourbie.

But I do know from where you spawn when you activate the code it will stay 60 and then when you go through the loading tunnel towards the town it will drop to 30 and stay a solid 30 until I walk back through the tunnel to the other side.

But so far I haven't found this address to be dynamic it seems to not change when I close the game?
For me, the game still runs 60 FPS almost everywhere I go. I'm in Handheld Mode, Official Charger Connected and Max OC'ed everything.
img_20210512_091427-jpg.262625

img_20210512_091507-jpg.262626

And yeah it seems like the FPS address sometimes won't change when you Close the Game.
img_20210512_091639-jpg.262627

BTW, can you post a screenshot where it drops to 30 FPS? So we can investigate it.
 

Attachments

  • IMG_20210512_091427.jpg
    IMG_20210512_091427.jpg
    932.6 KB · Views: 211
  • IMG_20210512_091507.jpg
    IMG_20210512_091507.jpg
    939.6 KB · Views: 214
  • IMG_20210512_091639.jpg
    IMG_20210512_091639.jpg
    616.1 KB · Views: 215
Last edited by Hazerou,

SkyQueen

Arch3DS Developer || B0MBrHax
Developer
Joined
Apr 23, 2016
Messages
1,188
Trophies
1
Age
24
Location
Seteguya-ku, Tokyo, Japan
XP
2,266
Country
Japan
For me, the game still runs 60 FPS almost everywhere I go. I'm in Handheld Mode, Official Charger Connected and Max OC'ed everything.
img_20210512_091427-jpg.262625

img_20210512_091507-jpg.262626

And yeah it seems like the FPS address sometimes won't change when you Close the Game.
img_20210512_091639-jpg.262627

BTW, can you post a screenshot where it drops to 30 FPS? So we can investigate it.
20210511_193622.jpg

20210511_193629.jpg


How do i Max OC? To test that
 

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States

Attachments

  • IMG_20210512_094030.jpg
    IMG_20210512_094030.jpg
    570.7 KB · Views: 57
  • IMG_20210512_094036.jpg
    IMG_20210512_094036.jpg
    469 KB · Views: 53
  • IMG_20210512_094059.jpg
    IMG_20210512_094059.jpg
    438.2 KB · Views: 52
  • IMG_20210512_094636.jpg
    IMG_20210512_094636.jpg
    1 MB · Views: 205

SkyQueen

Arch3DS Developer || B0MBrHax
Developer
Joined
Apr 23, 2016
Messages
1,188
Trophies
1
Age
24
Location
Seteguya-ku, Tokyo, Japan
XP
2,266
Country
Japan

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
Okay I have it set up how would I choose to overclock the switch in handheld? Like what mhz for all
Maximum Clocks CPU/GPU/MEM

Handheld Mode (No Charger Connected) = 1785/460/1600 Mhz

Charging (USB) = 1785/768/1600 Mhz

Charging (Official) = 1785/921/1600 Mhz

Docked (Not Recommended for 60 FPS Cheat use) = 1785/921/1600 Mhz

You can change the clock in sys-clk manager from Homebrew Applet Mode or Use sys-clk Overlay.
 
  • Like
Reactions: SkyQueen

SkyQueen

Arch3DS Developer || B0MBrHax
Developer
Joined
Apr 23, 2016
Messages
1,188
Trophies
1
Age
24
Location
Seteguya-ku, Tokyo, Japan
XP
2,266
Country
Japan
Maximum Clocks CPU/GPU/MEM

Handheld Mode (No Charger Connected) = 1785/460/1600 Mhz

Charging (USB) = 1785/768/1600 Mhz

Charging (Official) = 1785/921/1600 Mhz

Docked (Not Recommended for 60 FPS Cheat use) = 1785/921/1600 Mhz

You can change the clock in sys-clk manager from Homebrew Applet Mode or Use sys-clk Overlay.
Okai yeah it works. Thank you hun :)
 

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
Okai yeah it works. Thank you hun :)
I'm glad you got it working. And here's a reminder;
Just like what I said at the top of the main post. Increasing the Framerate of the game and Overclocking your Switch will likely to heat up your Switch and drains your battery real Fast!
You can apply new Thermal Paste to avoid Overheating your Switch. There's a lot of YT video tutorials out there to look at.
Cheers!
 
  • Like
Reactions: SkyQueen

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
60 FPS Unlocked and Achievable!

RWBY: Grimm Eclipse Definitive Edition

FPS Code found using Method 2 (0x50000000438)
Handheld Mode + Official Charger Connected
Clocks: 1785/768/1600 Mhz

BEFORE
2021052318121800-db88aa9698fcf019f45f7acba93f9d45-jpg.263966


AFTER
2021052318123900-db88aa9698fcf019f45f7acba93f9d45-jpg.263967


Edit: So the Game has an Update v1.11.4r and the FPS is now Unlocked at 60 by default. Nice work devs:lol:
 

Attachments

  • 2021052318121800-DB88AA9698FCF019F45F7ACBA93F9D45.jpg
    2021052318121800-DB88AA9698FCF019F45F7ACBA93F9D45.jpg
    274.3 KB · Views: 169
  • 2021052318123900-DB88AA9698FCF019F45F7ACBA93F9D45.jpg
    2021052318123900-DB88AA9698FCF019F45F7ACBA93F9D45.jpg
    296.8 KB · Views: 165
Last edited by Hazerou,

sharlic

Member
Newcomer
Joined
Jan 10, 2021
Messages
13
Trophies
0
Age
38
XP
187
Country
China
HI, Hazerou, since I can't send image in conversation, so I put it here a new question. still regarding to "three kindoms", with a new update, I try to look up the code again, however, when I try to edit the value, a strange value shows and I have no idea how to make a try to modify. So if you have any experience...
微信图片_20210920223308.jpg
微信图片_20210920223259.jpg
 

Hazerou

60 FPS Cheat Dude
OP
Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
423
Trophies
0
Age
22
XP
1,720
Country
United States
HI, Hazerou, since I can't send image in conversation, so I put it here a new question. still regarding to "three kindoms", with a new update, I try to look up the code again, however, when I try to edit the value, a strange value shows and I have no idea how to make a try to modify. So if you have any experience...View attachment 276443 View attachment 276442
You are editing the value in u64.
Try HOLD ZL + L or HOLD ZL + R to switch between Types.
 
  • Like
Reactions: sharlic
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    kenenthk @ kenenthk: https://youtu.be/pnPvi4MjgKI