1. Eiseiryuoujin

    Eiseiryuoujin Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2014
    Messages:
    15
    Country:
    It doesn't. But when I try to open the cia it froze my 3ds. Thought it was just some random error. Never ever i hate myself more for just one thought.

    Those pic is what happened when i try to turn it on. I even left it on all day yesterday, still nothing. It can't boot to recovery mode either.

    I'm using gateway 3.7.1, that might be the cause. I'm not here to blame anything or anyone. Just giving some information.
     
  2. Yil

    Yil GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    2,126
    Country:
    Canada
    Sorry, I thought it has to do with version of SDF.
     
    Last edited by Yil, May 3, 2016
  3. Ohad1th

    Ohad1th GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2015
    Messages:
    222
    Country:
    Iceland
    I had legit eshop bought game and I switched to cia , but the save doesn't apply
    both bought and pirated version use the same save files aren't they ?
     
  4. fenomeno0chris

    fenomeno0chris GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    Hello Im using an old3DS with Gateway3DS and I want to transfer my MH4U save data to my new3DS with Luma3DS CFW. On my old3DS I have used a .3ds file and now Im using a .CIA file on the new3DS. How should I proceed?

    EXTRA: I have insert the internal SD Card of the old3DS to my PC and there are a lot of files like this one: 0004000000126100.sav
    Ive checked the ID of these .sav files and copied the most important ones to my PC just in case.
     
    Last edited by fenomeno0chris, Jul 26, 2016
  5. LAA

    LAA GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    376
    Country:
    I'm confused...
    I download a Pokemon Y .sav file I want to use it on a CIA installed version of the game...
    How can I go about doing this?

    Thanks
     
  6. CH1CK3NMAN

    CH1CK3NMAN Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2016
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I heard pokemon save files are much harder to do...

    I have a question. If I don't mount the game when using savedatafiler, will it still work?
     
  7. Amapola62

    Amapola62 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    965
    Country:
    France
    I had the US version of PMD as a cia, I replaced it with the Eur version. I backed up my Us region free save file with JKSM...how can i import it in the EUR cia so that i don't have to restart evrything?
     
  8. CyKoDeLiC

    CyKoDeLiC GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    140
    Country:
    Gambia, The
    5. Mount your .3ds/.3dz Game
    6. Start SaveDataFiler (CTR Card is no longer broken!) and highlight CTR Card

    I changed the name of my FE Awakening .sav from GW to 000400000FF40A00.sav, but it still says CTR Card is broken...
     
  9. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,061
    some versions of SDF use the title ID 000400000FF40A02.sav iirc
     
  10. CyKoDeLiC

    CyKoDeLiC GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    140
    Country:
    Gambia, The
    Ok it worked. I changed the save only in two values to change the difficulty. But when I try to import the save data back to the CTR card, it gives me the Failure! error.
     
  11. KY_79

    KY_79 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I need some help here. I have a gateway save that I got from someone that I want to use on a CIA I installed but I dont personally own a gateway.
    So my question is how can I use a Gateway save on a CIA I have without a gateway card . Im using a CFW(Reinand) and I have all the needed tools installed(JK saves,savedatafiler,CTRXplorer)
     
  12. Mylink5

    Mylink5 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    481
    Country:
    Greece
    Hello. I am a little lost when you mention 'the exploit' and mounting the 3ds rom. Could anyone help me.?
     
  13. masterzed

    masterzed GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2015
    Messages:
    105
    Country:
    Gambia, The
    hi all, i dont unterstand. i follow this guide to convert my gateway safegame with sadatafilter. but they says crt card broken - i cant export this to my cia games. any idea? thanks a lot
     
    Deboog likes this.
  14. lamende

    lamende GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    Okay. So, I have a .sav from back when I had Xenoblade and GW. I now have a N3DS with Luma3DS CFW on it. I want to convert my .sav to import into the .cia, but it seems like i need the cartridge in order to do it rn. Is there a better way or am i sol?
     
  15. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    820
    Country:
    France
    u actually need a gw or the official cartridge
     
  16. lamende

    lamende GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    ah damn, strange that GW has something luma doesnt have for once. I still have my GW but idk if itll work with my luma correctly.
     
  17. keyra

    keyra Spoderman self proclamed fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    820
    Country:
    France
    it does work, i'm using it on luma a9hl
     
  18. geckus

    geckus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    Senegal
    im trying to get my save games from my gateway after i install A9hl. but i cant mount my gateway anymore after the luma cfw. or can i?
     
  19. evandixon

    evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,725
    Country:
    United States
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - SaveDataFiler, [TUTORIAL], Gateway