[Tutorial/Guide] How to get the new Pokémon QR method for Sun and Moon set up.

Discussion in '3DS - Tutorials' started by Ev1l0rd, Nov 23, 2016.

  1. Ev1l0rd
    OP

    Member Ev1l0rd ◥▷◁◤ Knight of Void

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    695
    Location:
    Land of Darkness and Bounty
    Country:
    Netherlands
    Since the new way is sorta confusing, and requires some base knowledge on ROM hacking (specifically, content decryption and extraction), I wrote up a guide on how to do this:

    https://github.com/ev1l0rd/ev1l0rd.github.io/wiki/Sun-and-Moon-injection-guide

    If anything is unclear/doesn't work as described, please respond!

    Also, because I know people are gonna skim over it, here is the disclaimer again:

     


  2. Lotoonlink

    Member Lotoonlink Probably doesn't know what he's talking about

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    Nice! Looks well written and edited, +1!
     
    Ev1l0rd likes this.
  3. McWhiters9511

    Member McWhiters9511 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2016
    Messages:
    947
    Location:
    Space
    Country:
    United States
    ok g+ user
     
    VinLark and Shining Greninja like this.
  4. gudenaurock

    Member gudenaurock Never a unique idea

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    3,092
    Location:
    /dev/random
    Country:
    United States
    What does the patch do exactly?
     
  5. Ev1l0rd
    OP

    Member Ev1l0rd ◥▷◁◤ Knight of Void

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    695
    Location:
    Land of Darkness and Bounty
    Country:
    Netherlands
    Thus far?

    It allows for QR injection, removes the scan limit and optionally removes the outlines on the models. Later rental injection will also be possible.
     
  6. Procyon

    Member Procyon Procyon Lotor Fanatic

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    1,645
    Country:
    Netherlands
    Who made the patch?
     
  7. gudenaurock

    Member gudenaurock Never a unique idea

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    3,092
    Location:
    /dev/random
    Country:
    United States
    How does it enable QR injection? How does it remove the scan limit?
     
  8. ichidansan

    Member ichidansan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    so do we HAVE to have arm9loader? like Im still using rednand and luma (ik so ezpz to add) but just a bit of the lazies+comfort of having a separate nand. already using the modded code.bin for the no outlines, so can I just edit that one for the qr part?

    --edit

    So i went through and followed the process to what I could, got a successful code.bin with no outlines produced and its let me scan a rowlet multiple times, but it seems to have put a green filter over my screen while in qr scanning mode and remapped the scan button from R as displayed to the L key. though I do have L=A on atm.

    ---edit2

    so I did a soft reset after finding my axew because i threw a fast ball at it instead of a normal pokeball (I have a challenge of using only normal pokeballs even for legendary) but even after a soft reset it still works.
     
    Last edited by ichidansan, Nov 27, 2016
  9. Returnofganon

    Member Returnofganon Show ya moves

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    502
    Location:
    Dimension C-137
    Country:
    Korea, North
    Could you post a vid of this working?
     
  10. ichidansan

    Member ichidansan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    me? what exactly do you want the vid to show? like me starting luma from ctrboot and stuff or what do you think needs to be seen? i just made sure after catching my axew again (it seems to keep same pokemon even after a soft reset) and did 3 more scans of just rowlet. after doing the island scan for a second time, it gave me axew again.

    --edit
    with this i learned you can run from the island scanned pokemon and the scan still continue. gonna test if you can faint it next, you cannot use adrenalin orbs on them

    --edit2
    Fainting stops scan.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —


    Just a note when I done mine, it dumped from my de-coded CIA "contents.0000.00000000" and "contents.0000.00000001" which I got an error with the 01 and success from 00. Pokemon moon is my game.
     
    Last edited by ichidansan, Nov 27, 2016
  11. Ev1l0rd
    OP

    Member Ev1l0rd ◥▷◁◤ Knight of Void

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    695
    Location:
    Land of Darkness and Bounty
    Country:
    Netherlands
    I've seen this being reported in the past. Will rewrite that bit tomorrow to say that you need to use the large file instead of the name listed there.

    EDIT: Yes, for the dumping you need arm9loaderhax because you need to load an arm9 payload for decrypt9 to dump the game. You can use Brahma according to some, but I've no experience using that. Arm9loaderhax is better for all involved anyway due to the other benefits (free space, brick protection, safe sysnand install and more).
     
    Last edited by Ev1l0rd, Nov 27, 2016
  12. ichidansan

    Member ichidansan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    cool beans. but yea everything works just fine, scanned in all the missing entries in my dex save for tapu's and UB. really useful tutorial as the first one I found on reddit didnt have a few steps yours did that actually got me the right output files!


    ALSO if anyone doesnt know where to find the QR codes for pokemon here is a link

    http://imgur.com/a/EFOqs
     
  13. juandiego1993

    Newcomer juandiego1993 Member

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    42
    Country:
    Venezuela
    I have the CIA version but I don't have the CIA I used to install PKMN sun.. do I have to dump a new CIA with Decrypt9 or can I use any other CIA??

    EDIT: ok I'm dumping my CIA! so even if you have a cia installed or a eshop install you have to go with the option Digital version right?.. yes?

    EDIT 2: this guy shares the code.bin file for both games :v

    (is there any problem of using those code.bin files?)
     
    Last edited by juandiego1993, Nov 28, 2016
  14. JoshDevious

    Newcomer JoshDevious Newbie

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So is this confirmed to work on a N3DS XL with HANS?

    Because I have a N3DS XL and the most recent HANS version, and the correct patched bin file, renamed to the titleid.code, placed in the hans folder; but when I open pokemon sun through HANS and set the code--> sd target to YES, and hit OK to load the game.. it just kicks me back to the HBL menu....
     
  15. Ev1l0rd
    OP

    Member Ev1l0rd ◥▷◁◤ Knight of Void

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    695
    Location:
    Land of Darkness and Bounty
    Country:
    Netherlands
    Not confirmed. I don't know how HANS handles extended RAM games (I know for a fact that it won't work on an o3ds, not sure about new), so you will have to look into that for yourself. It will work for sure if you use Luma's patching feature.

    Yes. Digital version means eshop/cia. Basically it's if you have it installed but don't have the CIA.

    Idiot. He's just fishing for a well deserved takedown for sharing copyrighted files.

    I don't recommend using anyone elses code.bin files. Always dump them yourself.
     
    RustInPeace likes this.
  16. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    If someone would just upload the code.bin or the compiled hack to "that iso site" that would be great. Not even the decrypted CIA is posted.
     
  17. danyy

    Newcomer danyy Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2016
    Messages:
    9
    Country:
    Italy
    Can I ask the reason of this method? Using JK'SM is faster imo.
     
  18. juandiego1993

    Newcomer juandiego1993 Member

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    42
    Country:
    Venezuela
    It haven't gave me any problem.. and I have been playing online and nothing!
     
  19. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    I prefer the IPS patching method using Luma nightlies.
     
  20. Yts12

    Newcomer Yts12 Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    9
    Country:
    Australia
    you don't need luma3ds to play randomized pokemon sun and moon or inject qr codes hacked hans 3ds works fine with the games but check your romfs file before playing it by opening up hans 3ds on homebrew
     

Share This Page