1. IggyT

    IggyT Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 6, 2018
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    I find these two steps to be incorrect for me:-

    4) Copy And Paste The "Decrypt9WIP.bin" File to sd:\luma\payloads
    5) Rename "Decrypt9WIP.bin To "left_Decrypt9WIP.bin"

    I have to use the .firm file.

    The other method does not work for me as running in HB just gives me a blank screen for a second and then back to HB.
     
    HyperZ92 likes this.
  2. HyperZ92

    HyperZ92 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2017
    Messages:
    11
    Country:
    Italy
    From the folder "Decrypted 3DS Rom To CIA", when I try to run any of the .exe files it show up just for 1 sec and it closes automatically.
    So I can´t create any .cia file.
    What should I do?
     
  3. wii_go

    wii_go Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    51
    Country:
    France
    yes with the firm file it's better and works perfectly on b9s 11.x
    so not the : 3) Open The .rar File And Extract The "Decrypt9WIP.bin" but Decrypt9WIP.firm
     
  4. Tsuunho_san

    Tsuunho_san Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 5, 2016
    Messages:
    95
    Country:
    thankss!!!! The best explained tutorial I've found!!
     
    TheGreek Boy likes this.
  5. Bereavement

    Bereavement Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    This isn't working for me. When I drag and rop the .3ds file onto 3dsconv.exe it opens and closes and creates a folder called work, but doesn't create a .cia
     
  6. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    how to boot to luma3ds again?? noticed it via this part in the instructions >>10) Turn ON Your O3DS/N3DS And Boot To Luma3DS While Holding The LEFT_DPAD
     
  7. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    oh forgot to say i am on a 2dsxl the one that has that circle pad thing on right side. idr what it's called. sorry.
     
  8. Jayro

    Jayro MediCat USB and Mini Windows 10 Developer
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    7,429
    Country:
    United States
    You still have a D-pad below that. Push left on it while booting up.
     
  9. Latyana

    Latyana GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    ok so i press and held both the buttons to boot luma3ds and the left d-pad at the same time? just wanting to be sure. because i have done this and it didn't load anything just shows the luma3ds thing.
     
  10. gizmomelb

    gizmomelb GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    868
    Country:
    Australia
    hmm can I convert DECRYPTED .3DS files (from Citra) back to .CIA for use on a real 3DS? thank you.
     
  11. ACCA919

    ACCA919 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    73
    Country:
    Hong Kong
    My N3DS quit to the home screen when I launch Decrypt9WIP from the homebrew launcher. Send help please.

    Edit: Nevermind I learnt to do it with GM9
     
    Last edited: Feb 24, 2019
  12. kimnue

    kimnue GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 25, 2017
    Messages:
    113
    Country:
    Thailand
    if i download rom game in .3ds format , can i do only part 2 that convert 3ds into .cia
     
  13. Hopey123

    Hopey123 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 28, 2018
    Messages:
    35
    Country:
    Canada
    Hi Everyone, sorry to write in this thread

    I've been trying installing Fire emblem Awakening and Fire emblem Echoes DLC through fbi
    doesn't seem work. it looks success but when I go to in-game I did not see any DLC install


    please help me.
    Thank you.
     
  14. MetoMeto

    MetoMeto GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2018
    Messages:
    215
    Country:
    Japan
    The cmd window closes as soon as i drag 3ds to 3dsconv.exe. nothing happens. only "work" folder is made and thats it.
     
    Last edited: Dec 26, 2019
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Tutorial], Convert,