Trying to use emuNAND tool to back up my emunand and getting errors

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Cu1pepper, Oct 2, 2014.

  1. Cu1pepper
    OP

    Cu1pepper Member

    Newcomer
    18
    0
    Feb 2, 2008
    United States
    Each time I try to back up my Gateway emuNAND I get the error "Read failed error = 87 (The parameter is incorrect). Does anyone have any idea how to fix this?
     
  2. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Fan

    Member
    491
    89
    Nov 20, 2004
    What are you using to back up the NAND......................sudeki300

    Sorry just noticed your using emuNAND tool, are you using the latest version of emuNAND tool. The only thing in can think of is it's either your reader or the card, try running the program in administrator mode if you haven't already.
     
  3. Cu1pepper
    OP

    Cu1pepper Member

    Newcomer
    18
    0
    Feb 2, 2008
    United States
    Using emuNAND Tool 1.0.1. I believe this is the latest version? The reader/card work fine for other things (transferring files to and from the SD card for example). I know sometimes things can be finicky. I have been running the program as an administrator too.
     
  4. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Fan

    Member
    491
    89
    Nov 20, 2004
    which OS are you running...........................sudeki300
     
  5. Cu1pepper
    OP

    Cu1pepper Member

    Newcomer
    18
    0
    Feb 2, 2008
    United States
    Windows 7 x64
     
  6. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Fan

    Member
    491
    89
    Nov 20, 2004
    that's the issue then, emunand tool is only for x86 OS and SDHC is not supported.............................sudeki300
     
  7. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    14,084
    9,419
    Sep 23, 2013
    works fine on windows 7 64bit and a SDHC card here, the issue is most likely down to the card reader being used or something
     
  8. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Fan

    Member
    491
    89
    Nov 20, 2004
    it must have been the first version i was referring to, i remember those issues in the support thread. my apologies cu1pepper if i have wasted your time buddy................................sudeki300