Hacking Trying to update SD card on sd2vuta, I got just problems - HELP-

Willhelm

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 9, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
32
XP
45
Country
United States
Fits of all, let me describe my vita, I have a vita 1000 the fat one on enso 3.65..
So yesterday I buy a New SD card 128 Gb and say great, I can emulate a lot of thing.
So I follow some tutorial in youtube, I create the new image for the new sd card, I make a backu for everything
soo, I restart the vita and firts the vita ask me to format the memory card the internal. soo, wtf something was wrong
I say no, I enter to the ps vita, I was in the enso 3.65, but obviusly dont detecme the sd card and the sd2vita too.
Soo I do a little research on the internet, and restar pushin the L button to take off the plugins and this time
I enter in 3.60 Enso. to make this more quicky I ended formating my internal SD card
The logo of enso keep appearing on my vita, I am stuck in Enso 3.60, Apperantly I keep my psn account intact.
but researching more, some people say, I cant update to enso 3.65 again or I will fuck up the vita internal partition.
I dont know what to do, someboy has some experiencie like this, any advice. I really appreciate.
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
12,146
Trophies
1
Location
Aionios
XP
7,768
Country
United States
Fits of all, let me describe my vita, I have a vita 1000 the fat one on enso 3.65..
So yesterday I buy a New SD card 128 Gb and say great, I can emulate a lot of thing.
So I follow some tutorial in youtube, I create the new image for the new sd card, I make a backu for everything
soo, I restart the vita and firts the vita ask me to format the memory card the internal. soo, wtf something was wrong
I say no, I enter to the ps vita, I was in the enso 3.65, but obviusly dont detecme the sd card and the sd2vita too.
Soo I do a little research on the internet, and restar pushin the L button to take off the plugins and this time
I enter in 3.60 Enso. to make this more quicky I ended formating my internal SD card
The logo of enso keep appearing on my vita, I am stuck in Enso 3.60, Apperantly I keep my psn account intact.
but researching more, some people say, I cant update to enso 3.65 again or I will fuck up the vita internal partition.
I dont know what to do, someboy has some experiencie like this, any advice. I really appreciate.

Why you follow youtube video, youtube video contain a lot of mistake and tends to be outdated.
 
  • Like
Reactions: Willhelm

Willhelm

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 9, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
32
XP
45
Country
United States
Did you format the SD card for the SD2Vita as Fat32, 64kb cluster?

What you are using by the way Gamesd.skprx or StorageMgr.skprx?
I format the SD2Vita as a ExFat and the option "default allocation size"
and, actually I dont have any of that plugins installed

--------------------- MERGED ---------------------------

stuck at ensou logo usually means that the sd2vita isn't making a good enough connection. eject, remove, then reinsert.
I already verify that.
I have 2 SD2Vita and one of them is brand new. :S

--------------------- MERGED ---------------------------

btw, account (psn) information is in the system.dreg in the vd0 partition. the memory card is ux0.
Interesting, So I can backup only that file, and save always my psn information??
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
12,146
Trophies
1
Location
Aionios
XP
7,768
Country
United States
https://github.com/CelesteBlue-dev/PSVita-StorageMgr

Try this @Willhelm, using default cluster would just show available space mismatch between PC and PS Vita in the long term. If you already ran ZZblank on your SD card then you can try the StorageMgr, the line of StorageMgr.skprx goes under kernel. Also make sure you have no config.txt in ux0:tai.

Anyway I had to format my SD card an extra time before to get the correct amount of space to show on Vitashell/Molecular Shell and the PC. Not sure if it 64kb or 128kb. Should be 64kb.
 

Attachments

  • IMG_20180909_133440.jpg
    IMG_20180909_133440.jpg
    2.2 MB · Views: 149
Last edited by Hayato213,
  • Like
Reactions: Willhelm

Willhelm

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 9, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
32
XP
45
Country
United States
Try this @Willhelm, using default cluster would just show available space mismatch between PC and PS Vita in the long term. If you already ran ZZblank on your SD card then you can try the StorageMgr, the line of StorageMgr.skprx goes under kernel. Also make sure you have no config.txt in ux0:tai.[/QUOTE]
Super Interesting, I will consider to restore the sd and format in 64kb, thanks for tha advice.
I have a due, Let me confirm the infomartion, I leave the storeMgr.skprx in " Ur0:/tai/StorageMgr.skprx and modify the line in Ur0:/tai/config.txt and delete or edit the name of the config.txt file in Ux0"
I will try this when, I arrived to my home, I appreciate the advice.
 

Hayato213

..
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
12,146
Trophies
1
Location
Aionios
XP
7,768
Country
United States
Try this @Willhelm, using default cluster would just show available space mismatch between PC and PS Vita in the long term. If you already ran ZZblank on your SD card then you can try the StorageMgr, the line of StorageMgr.skprx goes under kernel. Also make sure you have no config.txt in ux0:tai.
Super Interesting, I will consider to restore the sd and format in 64kb, thanks for tha advice.
I have a due, Let me confirm the infomartion, I leave the storeMgr.skprx in " Ur0:/tai/StorageMgr.skprx and modify the line in Ur0:/tai/config.txt and delete or edit the name of the config.txt file in Ux0"
I will try this when, I arrived to my home, I appreciate the advice.[/QUOTE]

There should no config.txt file in ux0:tai, if there is one it ignore the one in ur0:tai. So if there was on in ux0:tai delete it, as for cluster you can worry that later once you can get the SD2Vita working, might need to reseat the SD2Vita like @godreborn suggested.
 
  • Like
Reactions: Willhelm

Willhelm

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 9, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
32
XP
45
Country
United States
Super Interesting, I will consider to restore the sd and format in 64kb, thanks for tha advice.
I have a due, Let me confirm the infomartion, I leave the storeMgr.skprx in " Ur0:/tai/StorageMgr.skprx and modify the line in Ur0:/tai/config.txt and delete or edit the name of the config.txt file in Ux0"
I will try this when, I arrived to my home, I appreciate the advice.

There should no config.txt file in ux0:tai, if there is one it ignore the one in ur0:tai. So if there was on in ux0:tai delete it, as for cluster you can worry that later once you can get the SD2Vita working, might need to reseat the SD2Vita like @godreborn suggested.[/QUOTE]

Great, I will do the change, and update the thread later.
Thanks @Hayato213 and @godreborn
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Boobs in iMax
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I would watch that....
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    You say that but isn't imax just high rest?
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Tits in high res, along with many the actresses having them, do not look so great
    +1
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    It was a noted problem even in the shift to HD according to various purveyors of such films
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    The more resolution, the better
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And framerate. I know people are against a framerate above 24fps in movies, because it betrays that it's fictional, but I prefer high framerate
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Of course, higher resolution only betrays the false boobs - which could lead to a revolution in the acceptance of the unadulterated bodies
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I know this falls somewhat into the realm of porn - but I'm encompassing the overarching scope of all movies
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Got free food cause they messed up the order
    +1
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Always found that bizarre in the US
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    One time was there and they had forgotten to get it out of the freezer. Manager came over, said that and gave it to us for free still frozen to take home and eat later
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    In the UK they would be all nah mate we don't have it, do you want something else?
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Well in some places we aren't total dicks to each other
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Order gets messed up they make up for it without fuss
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I found a great subreddit for memes yesterday... and I forgot the name
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    great subreddit? Is that not a contradiction in terms? Bit like pleasant twitter conversation.
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Anyway shilling my own threads. Lord of the Rings (and various related properties) bought by Embracer group
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I don't look for intellectual plenitude on the internet...
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Pity. There is plenty of it.
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Mostly it seems literate people on the internet....
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    The pain on the planes, comes mostly from the stains?
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    The rain in Spain stays mainly in the plain
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Moses supposes all toeses are roses, Moses supposes erroneously
    +1
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    The chains in bed frames causing mostly pains
    Gift
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: The chains in bed frames causing mostly pains