Trying to Restore Bricked Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by venn177, Jul 12, 2011.

Jul 12, 2011
  1. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    So this happened once before, but not nearly as bad as this.

    Whenever I start my Wii, it just gives me a black screen. I still have a nand.bin from right when I first installed BootMii, as I am overly cautious when it comes to things like this. The problem being no matter what I do it won't boot anything. I'm not sure if I have something wrong in my SD card, or what, but how do I get BootMii to run again so that I can use the nand.bin to restore my Wii?

    Tried using this thread's ideas, but when I try to reinstall bootmii with a fresh hackmii, nothing happens, I don't think.
     
  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You have bootmii boot2, right? If yes, then get modmii and build config bootmii files with autoboot off.
     
  3. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    sometimes people need to use the panasonic formatter (sorry I don't have the link, just google it). Ur SD card could possibly be one of the rare few incompatible.

    If you ever can get bootmii working (from boot2 I assume) then run the MINI hackmii installer from bootmii. Yes I know it may sound gibberish at this moment, but if you need more help to understand then there is a whole community here that can explain it all in detail and help you fix your issue.
     
  4. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
  5. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I've been using this SD card for modding for over a year now, so I know for a fact it's not incompatible. Somewhere along the lines I think I just broke something.

    The problem with getting bootmii working is that in order to get bootmii to work I need to reinstall it through hackmii, I thought?
     
  6. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I deleted BootMii to try to reinstall it using HackMii, and now I don't have any of the BootMii files.
     
  7. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    If you deleted bootmii from boot2 then you did one really stuipd thing and you are out of luck but if you only deleted the files on your sd then there is still hope.
     
  8. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Only deleted the files from my SD card.

    So here's the updated dealio: I tried using modmii to get all the files that a virgin Wii would need, and boot from there, and I got nothing.

    Seems no matter what happens, I can't boot my Wii.
     
  9. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You only need to get new bootmii config files...
     
  10. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I tried getting those from ModMii and using them, and the same thing is happening.
     
  11. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Using this I managed to fix it. I made the config files like that on a fresh install of everything from BootMii and it boots once before I have to recreate the config file.

    Weird as that is, it'll allow me to restore it.

    Edit:

    Just finished restoring it, and it's still doing the same thing. You've gotta be kidding me ;_;
     
  12. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Make a new nand backup in bootmii, then format the nand.bin with giantpune's nand.bin formater. Then restore the new nand.bin. If that does not work you need to test for possible hardware failure, bad bluetooth module, bad wifi module, bad dvd drive.
     
  13. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Not finding that formatter anywhere.
     
  14. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
  15. venn177
    OP

    Newcomer venn177 Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Didn't work.

    Same thing. How do I check for hardware failures?
     

Share This Page