Trying to find out if its D2B or D2C...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by War, Jan 8, 2008.

Jan 8, 2008
  1. War
    OP

    Member War Take it easy~

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    5,409
    Location:
    California
    Country:
    Japan
    http://nintendo-scene.com/wiitracker/search.php

    Is this site accurate at all? I tried inputting my Wii serial, but it said please insert the full serial number... At the end of my serial code, there was a 1 in a little box, so I added it, and it said:

    Your Drive Chip is most likely GC2-D2C.

    Your Drive Pins are most likely not cut.

    What exactly does this mean? Would I be able to go with a solderless solution, like Wlip?
     
  2. sekhu

    Member sekhu moo?

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    1,156
    Country:
    United Kingdom
    I don't know much about Wlip but from what you've gathered, your Wii is a D2C which means your modchip choices are limited to Infectus or D2CKey, both require more wires to install than other modchips.
     
  3. War
    OP

    Member War Take it easy~

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    5,409
    Location:
    California
    Country:
    Japan
    Man... that really sucks. You'd think that by now, they would have come up with some sort of D2C solution...
     
  4. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    They have ,the D2CKEY and Infectus/Argon. D2CKEY is 32 wires and argon is only 13 [​IMG]. They are both perfectly fine solutions for the d2c wii and perform exactly the same functions as the wiikey etc for the older wiis. There is no improvements to be made other than attempting to lower the count (though 13 is not really high).


    Wlip won't work , it's for DMS\D2A\D2B only , although it's apparently been coming out for months now [​IMG]
     
  5. Redsquirrel

    Member Redsquirrel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    615
    Country:
    United Kingdom
    The problem is Infectus and Argon are only same region mod chips. I was just about to order one for a friend until I found that out. I think we might try the d2ckey and flexpcb route.
     
  6. Sc4rFac3d

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    You serious? So those compatibility issues was just a load of BS? I'm about to get my Wii chipped with an Infectus, so I need to make sure first. If it's true I guess the topic starter can get the same chip. [​IMG]
     
  7. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    Only going from what I've read , but people who have the argon say it's fine and doesn't suffer from the same problems as the infectus programmed with wii code. Not sure about the infectus with wii code though , dunno if they fixed it. I thought I read there was updated firmware for it , but can't remember where and can't seem to find, but Argon should be fine.

    Remember though , all is just from what I've read (still deciding what to get myself) , so can't say 100% that argon is perfect.
     
  8. Kiljaeden

    Member Kiljaeden GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    200
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    There has been confirmation, that the Wlip people are making a D2C Wlip. Unfortunately, that will be 3-4 months down the track, if you can wait that long.

    If you can't, obviously you will have to go with a D2CKey, Argon or something different.
     
  9. gamez2003

    Newcomer gamez2003 Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    85
    Country:
    Australia

    I think just spending the little extra for a infectus argon modchip then it would be alot easier to install I have read some stories about the flexpcb falling apart ect. the argon is only 13 wires and is alot easier to install.
     

Share This Page