trucha sign GC games?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dahun, Jul 27, 2008.

Jul 27, 2008

trucha sign GC games? by dahun at 3:11 AM (1,426 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. dahun
    OP

    Newcomer dahun Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    is it possible to trucha sign a gc iso and put it into a wii (normal sized DVD-R) also will it work i have version 3.2U

    EDIT: sry 4 double post internet was acting up [​IMG]
     
  2. dahun
    OP

    Newcomer dahun Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    is it possible to trucha sign a gc iso and put it into a wii (normal sized DVD-R) also will it work i have version 3.2U
     
  3. g4jek8j54

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    I believe that you can already place GameCube games on a normal sized DVD-R, and have it run on a modified Wii. The signing bug is not required.
     
  4. nanika

    Member nanika 文鎮じゃダメ!まぁ、こんな文字小さしすぎてどうせ読めないっしょ。

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    249
    Country:
    United States
    Trucha signing is only needed for Wii disks, GC disks need nothing of the sort. Also, even on Wii disks Trucha signing is only needed on disks where things are replaced. Afaik, GC edited disks work straight-away, without any sort of Trucha, so, if you have a drivechip, I think the answer is: Yes, itr will work. You don't need Trucha.
     
  5. dahun
    OP

    Newcomer dahun Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    my wii is not modded (ive never even opend it) i do have the HBC
     
  6. dahun
    OP

    Newcomer dahun Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    my wii aint chipped
     
  7. nanika

    Member nanika 文鎮じゃダメ!まぁ、こんな文字小さしすぎてどうせ読めないっしょ。

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    249
    Country:
    United States
    ^ What I posted in the other thread incase it gets closed. If you have no drivechip, the answer is: No.
    Also, Trucha is not needed by Gamecube disks.

    EDIT: This is a cross-post mess. :x I hope mods can merge topics.
     
  8. dahun
    OP

    Newcomer dahun Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    so they only way to play backup gc on a wii is a chip?
     
  9. nanika

    Member nanika 文鎮じゃダメ!まぁ、こんな文字小さしすぎてどうせ読めないっしょ。

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    249
    Country:
    United States
    Yes.

    However, there have been breakthroughs in DVD-R reading for the Wii recently, and one of these may allow it without a chip, but for now all we can do is wait and see. Or try and code one ourselves.
     
  10. g4jek8j54

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    Yes, that is currently the only way.

    EDIT: Nanika said everything above me.
     

Share This Page