Trouble with a backed up game.

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by AhrenNighthawk, Jun 15, 2007.

Jun 15, 2007
  1. AhrenNighthawk
    OP

    Newcomer AhrenNighthawk Newbie

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    So, before I was trying to hack a save game for a certain game featuring catching, raising, and training monsters. Well, I backed up my original save file beforehand, because I was pretty sure that it'd mess up but I wanted to try anyhow. So I go ahead and mess with the save game, and replace it back into the proper slot with the proper name. Boot up the game, Corrupted save, reverts back to previous save.

    So I throw in the backed up one. Corrupted save again, reverts back. I kept a copy of this save on my computer, and I know it works as I used another copy of it with No$GBA. Anyhow, so I'm sitting there going "Wha?" Then I remember the EEPROM and backup save crap. So after a loading the DS-X up and allowing the EEPROM to clear, I formatted the DSX to FAT. After that, I placed a new ROM in there, booted it up. Corrupted save, reverts to the same point as the others. A little frustrated, I format again and just throw the new ROM in there. No corrupted save, but it's back at that same point. So I save my game and replace it with the original save file. Now it just reverts to the old save. I know that the save file isn't screwed up as a converted version of it works on No$GBA. So, anybody know where the game is saving this damned backup save, so that if I place a brand new ROM on the cart it still manages to load up that persistent save game?
     
  2. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    Run and save a totally different game, then let it back up the EEPROM again (turn on the DS-X after saving) then turn DS off, put old save on and try and run Pokemon again

    - Sam
     
  3. AhrenNighthawk
    OP

    Newcomer AhrenNighthawk Newbie

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Did 1.1.0 have save corruption issues? Because everytime I do that it says my save is corrupted (Odd, as I said though, because it works in No$GBA.)
     
  4. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    No, 1.1.0 didn't have corruption problems.
     

Share This Page