Homebrew Question Tring to install split NSP.

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
I am switching from SX to Atmos
I am on most current firmware and atmos

I have Fat32 SD card, so have had to convery my XCI files to split NSP files.

Goldleaf appreat to not work with current firmware as it wont open.
Using Tnfoil instead

I have split the NSPs,theyare in a folder called "gamename".nsp i have gone into properties>Advanced and ticked Folder is reafy for archiving

When i try to install with tinfoil it just does happen.
tinfoil installed the normal nsps and xcis just fine.

I cant get install over USB working either
But have managed to get install over wifi working using NS-USBloader and Awoo Installer. Its just VERY slow.

is there anything else i need to try? thanks
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
17,124
Trophies
2
XP
16,258
Country
United States
Did you install the drivers on your computer to install over USB? That's the recommended method of installing your own NSP files.
 
  • Like
Reactions: Wezaa

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
Did you install the drivers on your computer to install over USB? That's the recommended method of installing your own NSP files.
I installed the tinfoil drivers to try and use Nut_Gui and it didn't or wouldnt detect my switch
 

xavier11773

Member
Newcomer
Joined
Feb 13, 2017
Messages
20
Trophies
0
Age
26
XP
368
Country
United States
I am switching from SX to Atmos
I am on most current firmware and atmos

I have Fat32 SD card, so have had to convery my XCI files to split NSP files.

Goldleaf appreat to not work with current firmware as it wont open.
Using Tnfoil instead

I have split the NSPs,theyare in a folder called "gamename".nsp i have gone into properties>Advanced and ticked Folder is reafy for archiving

When i try to install with tinfoil it just does happen.
tinfoil installed the normal nsps and xcis just fine.

I cant get install over USB working either
But have managed to get install over wifi working using NS-USBloader and Awoo Installer. Its just VERY slow.

is there anything else i need to try? thanks
Are you using the latest version of NS-USBloader and Awoo-Installer?

Also Awoo-installer can't install split nsp files over usb only when there in the sd card, you can try to merge the files into 1 nsp file and install it over usb that is what i do.

Also what Lacius said to make sure you have the NS-USBloader drivers installed.

I forget sometimes that windows needs drivers for some programs to run.
 
Last edited by xavier11773,

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
Video guides are garbage, and you should never use them. They quickly become out of date, and they're often just wrong.
yes, i found the dowload and install drivers button in ns-usb now. will test and get back to you. installing on wifi atm.

--------------------- MERGED ---------------------------

Are you using the latest version of NS-USBloader and Awoo-Installer?

Also Awoo-installer can't install split nsp files over usb only when there in the sd card, you can try to merge the files into 1 nsp file and install it over usb that is what i do.
hi, yes, i have the most recent ones. i didnt install the windows driver though, didnt realise, will test soon.

I have split the NSPs using the python script.
 

xavier11773

Member
Newcomer
Joined
Feb 13, 2017
Messages
20
Trophies
0
Age
26
XP
368
Country
United States
yes, i found the dowload and install drivers button in ns-usb now. will test and get back to you. installing on wifi atm.

--------------------- MERGED ---------------------------


hi, yes, i have the most recent ones. i didnt install the windows driver though, didnt realise, will test soon.

I have split the NSPs using the python script.
Hopefully installing the drivers fixes your issue
 

sudeki300

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2004
Messages
841
Trophies
0
XP
788
Country
United Kingdom
yes, i found the dowload and install drivers button in ns-usb now. will test and get back to you. installing on wifi atm.

--------------------- MERGED ---------------------------


hi, yes, i have the most recent ones. i didnt install the windows driver though, didnt realise, will test soon.

I have split the NSPs using the python script.

all the splt games i tried have stopped during some part of the game with software error, better off installing with nut and tinfoil
 

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
Video guides are garbage, and you should never use them. They quickly become out of date, and they're often just wrong.
That seems to have solved the issue, as itys now connecting.
Now i have a new issue, 1 of my split nsps installed without issue over USB, all the next i tried came up with failed std::bad_alloc
But one of those that failed is now installing ovber wifi just fine... >.<
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
17,124
Trophies
2
XP
16,258
Country
United States
That seems to have solved the issue, as itys now connecting.
Now i have a new issue, 1 of my split nsps installed without issue over USB, all the next i tried came up with failed std::bad_alloc
But one of those that failed is now installing ovber wifi just fine... >.<
You might want to restart your computer after installing the driver.
 
  • Like
Reactions: Wezaa

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
You might want to restart your computer after installing the driver.
same issue after a restart. no idea whats wrongi even merged one of the NSPs back to a whole and same error. oh well, i'll just have to settle for over wifi until goldleaf gets an update i guess, thanks for the help
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
17,124
Trophies
2
XP
16,258
Country
United States
same issue after a restart. no idea whats wrongi even merged one of the NSPs back to a whole and same error. oh well, i'll just have to settle for over wifi until goldleaf gets an update i guess, thanks for the help
I thought you were using NS-USBloader and Awoo Installer.
 

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
I thought you were using NS-USBloader and Awoo Installer.
i am, i'm pushing them to awoo over wifi using ns-usb

i read goldleaf is a better installer, but it does apprear to work on current firmware. i will try goldleaf after its fixed for 11.0.1
 

Lacius

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2008
Messages
17,124
Trophies
2
XP
16,258
Country
United States
i am, i'm pushing them to awoo over wifi using ns-usb

i read goldleaf is a better installer, but it does apprear to work on current firmware. i will try goldleaf after its fixed for 11.0.1
Awoo Installer was created in part because Goldleaf doesn't work a lot and doesn't receive updates often.
 

Wezaa

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 29, 2015
Messages
165
Trophies
0
Age
34
XP
657
Country
Awoo Installer was created in part because Goldleaf doesn't work a lot and doesn't receive updates often.
hmmm, that doesnt sound good for me then, ha..
Ive even tried it on both my PC and laptop. same issue when trying to install over USB.

I also tried NUT and tinfoil, but tinfoil doesnt connect atm. there is apparently a chnage in the way the USB works with 11.0.1?
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,692
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,239
Country
United States
hmmm, that doesnt sound good for me then, ha..
Ive even tried it on both my PC and laptop. same issue when trying to install over USB.

I also tried NUT and tinfoil, but tinfoil doesnt connect atm. there is apparently a chnage in the way the USB works with 11.0.1?
Try using TinWoo installer as it is an evolution of Awoo Installer.
 

Deleted member 514389

GBA Connoisseur
Member
Joined
Dec 24, 2019
Messages
510
Trophies
0
Location
the toolshed
Website
f.ls
XP
753
Country
Germany
With TinWoo and an NTFS usb-drive there should be no problem.
(I was even able to hook up my 3tb 2.5" hdd to the switch. Impressive)

Split nsp/xci files are trash mostly (never got em to correctly work)

EDIT:
Try using TinWoo installer as it is an evolution of Awoo Installer.
Seems you were quicker xD
 
Last edited by Deleted member 514389,
  • Like
Reactions: Draxzelex
General chit-chat
Help Users
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: https://youtube.com/shorts/nqdQNSEjtnA?feature=share