Tried to downgrade from 4.0E to 3.2E and bricked the Wii in process

Discussion in 'Wii - Hacking' started by RedHero, Jul 1, 2009.

  1. RedHero
    OP

    Member RedHero GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    Netherlands
    Is there any way to fix this? Wii boots up to a black screen and nothing happens. Sorry for making a new topic about it, but I tried searching and all the topics were about semi-bricks.
     
  2. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Is your Wii a LU64+ ? Do you have preloader / bootmii installed ?
     
  3. elikup

    Newcomer elikup Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    go to a profecinal hacker and he will fix it for you (your screwed)
     
  4. Scarfish

    Member Scarfish GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    101
    Country:
    Netherlands
    If your serials starts with LEF121 you're probably screwed, but you can always try the savemiifrii trick.
     
  5. kwantan

    Newcomer kwantan Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Hey, I got the same issue. No video, no sound wii remotes aren't recognized. The wii light is on and the drive spins. If I'm not mistaken its understood as a branch d under http://savemii.net/troubleshooting.html. I read this guys problem (http://wiinewz.com/forums/wii-hacking-and-homebrew/71692-savemii-branch-d.html) and he said it was his bluetooth module wasn't seated properly. Any suggestions of what I can do. Is checking the module and easy task and how could the bluetooth module become unseated?

    Thanks for your time and help.
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    ??

    your stupid man.
    get a life, were here to help, not insult.
    i hope you run into a problem and people are dicks to you.

    but anyways, we need to know what kind of wii serial number you have, and how you bricked it [ what programs and stepps did you take?]
     
  7. kwantan

    Newcomer kwantan Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    My serial is a LU101. Everything was working fine for me I had HBC installed and wad manager 1.4. I also installed backup launcher but i was unable to get it working. It kept freezing up and when i tried to run the cIOS that you need to install it it would give me an error and it said i had to downgrade if i got an error. Which is where the problem came. I downgraded to 3.2U and I got an error and locked up. I tried to reboot it and got the green light and black screen. thats where i am now.
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    but what cios were you ttrying to install?
    what program did you use to downgrade?
     
  9. kwantan

    Newcomer kwantan Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    This is the guide i followed http://timashley.me/?q=node/6 everything was going fine, i had to download and install IOS35-64 v1040.wad due to a freeze when i tried to Downgrade IOS35 it then said i installed it already. When I got to the step where i ran WMIOS35 to install cIOS249 rev9.wad. I kept getting an error when trying to install it. So, then i switched to wad manager 1.4 to try and install it and i got the same problem. I figured it wasn't working because i had to downgrade. i ran cIOSdowngraderv1 downgraded was complete to 3.2u and thats the last time i saw my wii working.
     
  10. iceache

    Member iceache GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    Canada
    Why were you trying to downgrade.. 4.0 is where you WANT to be.. Everything works just fine with 4.0
     
  11. kwantan

    Newcomer kwantan Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    Well as I mentioned above, whenever i tried to install the cios that backuplauncher requires my wii would lock up so I was hoping downgrading would fix that :/ Is there any modchips i can buy or software i can download to fix this my issue?

    and now i just read that gamecube memory cards will cause the issue of backup launcher to lock up and i had 2 in my wii :/
     
  12. kwantan

    Newcomer kwantan Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    bump :/
     
  13. supagusti

    Member supagusti GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    287
    Country:
    Austria
    So now you're on 3.2 with a brick - right ?
    Assuming that you haven't bootmii in boot2 installed, I would check out if savemiifrii works then you can download an special ISO from hackmii and boot with this dvd...
    If not, your wii is dead and the systemboard has to be replaced. So If your wii is still under warranty i would send it back to big N.
    Otherwise check out a local console modding shop. I got my systemboard replaced (including a Wiikey2) for about 110$ with another year of warranty covered by the shop itself.
     
  14. RedHero
    OP

    Member RedHero GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    Netherlands
    wich board do you need to get replaced to get it all working again then?

    The one on the DVD-rom drive?
     
  15. lajd

    Member lajd GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    146
    Country:
    United States
    i think you needed to downgrade the ios, not the system menu.

    the system board is the main motherboard, i think
     
  16. RedHero
    OP

    Member RedHero GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    Netherlands
    Havent seen the board with the processor and everything for sale when i looked abit around.

    See alot of those boards for sale around that are attached to the DVD-ROM drive.
    Just need to know if thats the one needing to replace.

    I have a full brick wii here, no backup of anything cause pretty much none of the homebrew stuff did work, hence the downgrade.
    Ain't sending it to nintendo, prolly better of buying a new one cuz mine was bought on the release date.

    No problem for me to replace stuff, did replace the laser because it was broken a couple of months ago.
     

Share This Page