Tried running Quake through USB, and it froze upon startup

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by chanbog, Dec 27, 2011.

  1. chanbog
    OP

    Newcomer chanbog Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    34
    Country:
    Canada
    Hey guys!

    So here's what I did:

    Went into Homebrew Channel.
    Started Homebrew Browser.
    Successfully downloaded "Quake" onto my 500GB External Hard Drive.
    Returned to Homebrew Channel.
    Started "Quake"
    The bar with the "Loading" comes up, gets to 100%, exits Homebrew Channel to start Quake
    Black screen comes up. 3 seconds later, all this weird white text appears and I'm told to reboot.

    The white text was basically telling me that the Wii had crashed. Did I do something wrong? My Western Digital 500GB MyBook should be working for both Wii games AND Homebrew. Is it because I need to run Homebrew off an SD card?

    The weird thing is, GBA/NES/SNES emulators work perfectly, and EVERYTHING is stored on my 500GB external hard drive. So I don't know what's going on...


    oh also, the same thing happens when I try to load a video from Youtube off WiiMC. Like, when I go to "Top 10 Youtube Comedy Videos" and try to load a video, it would go to that black screen with white text (aka crashed), and I would have to restart my Wii.

    What's going on?
     
  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Press HOME when you are in the HBC and see what IOS is listed in the top-right corner.

    The latest version of WiiMC has been crashing frequently (at least for me) when using online media. It's always been a little buggy, but a couple of versions ago it was much more stable.
     
  3. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    Quake requires the game files from the PC version.
     
    1 person likes this.
  4. chanbog
    OP

    Newcomer chanbog Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    34
    Country:
    Canada
    IOS58 is what it says. Is this right?


     
  5. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
     
  6. chanbog
    OP

    Newcomer chanbog Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    34
    Country:
    Canada
    Wait so, is Quake & Quake 2 the only homebrew games where I'll need PC files?
    Or do Doom and other games ported from the PC need the PC files as well?
     
  7. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    Nearly all homebrew ports of PC games require the original resource files. OpenTTD is the only exception that comes to mind.
     

Share This Page