[TRANSLATION][RELEASE] Dragon Quest Heroes: Rocket Slime 3DS

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by lgnmcrules, Aug 1, 2019.

  1. puerkobi

    puerkobi Member

    Newcomer
    1
    Aug 1, 2019
    Austria
    Amazing! Now we need only the first one an then we can play the triology in english! Thanks for the hard work
     
  2. Kwyjor

    Kwyjor GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 23, 2018
    Canada
    Is the game (and the translation patch) working in Citra?
     
  3. darthnater4ever

    darthnater4ever Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 26, 2018
    United States
    No idea
    Edit: comment had false information
     
    Last edited by darthnater4ever, Aug 3, 2019
  4. IcySon55

    IcySon55 GBAtemp Fan

    Member
    8
    Mar 18, 2008
    Canada
    Incorrect, the game will not be directly patched. For example, you can (and should T_T) play the game using the cartridge. 3DS carts cannot be written to, they are read-only. (The save game flash doesn't count in this case.)
     
    Retro_Mod_Gamer likes this.
  5. darthnater4ever

    darthnater4ever Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 26, 2018
    United States
    Thanks for the correction, I was completely wrong
     
  6. fatherjack

    fatherjack GBAtemp Fan

    Member
    4
    Jul 3, 2007
    Still Here
    I'm really lazy with the 3DS stuff, always just used cia's, so..........

    I have the game in .3ds (and .cxi) format.
    I have the released patch
    N2DS XL on 11.10.0-43E
    Luma3ds and godmode installed on initial hack in January this year

    whats my best way forward to play this with the above setup?
    :)
     
    Last edited by fatherjack, Aug 3, 2019
  7. CakeLancelot

    CakeLancelot Member

    Newcomer
    5
    Jan 1, 2016
    United States
    At the moment, we only support patching using the official game cartridge. Just insert one into your 3DS, run the patcher, and you should be good to go. You're welcome to try a different method if you wish, but we can't help you set it up.
     
    fatherjack and Retro_Mod_Gamer like this.
  8. fatherjack

    fatherjack GBAtemp Fan

    Member
    4
    Jul 3, 2007
    Still Here
    ......so lazy I didn't even TRY the cia route - all working good :)
    Thanks team for the release!
     
  9. lilbud

    lilbud Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 29, 2018
    United States
    Last edited by lilbud, Aug 14, 2019
  10. Kodaleafeon

    Kodaleafeon Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 15, 2018
    United States
    How exactly does going online with a non-Japanese 3DS work? Cause the whole existence of the netshop for rare stuff is why I'm asking. Or is nothing exclusive to that?
     
  11. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Apr 20, 2008
    Italy
    I'm testing it out right now and it is great!
     
    CakeLancelot likes this.
  12. CakeLancelot

    CakeLancelot Member

    Newcomer
    5
    Jan 1, 2016
    United States
    It works just fine on a CFW 3DS for me, I think the only exclusive thing is a ship part set though - at least at the moment. It's supposed to cycle periodically but it's been a while since the last change.
     
  13. Reploid

    Reploid GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    10
    Jan 20, 2010
    Serbia, Republic of
    del
     
    Last edited by Reploid, Aug 6, 2019
  14. Kodaleafeon

    Kodaleafeon Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 15, 2018
    United States
    Which ship set? I'd assume it's a recolor of something in game, since almost every ship has one. Only two come to mind, since I've yet to see variants of either, one of which I know doesn't have its variant color spawn at all
     
  15. CakeLancelot

    CakeLancelot Member

    Newcomer
    5
    Jan 1, 2016
    United States
    Currently there is the Hero set and Leo set, I think both of those can also be accessed via hidden button combination though.
     
    RedL likes this.
  16. Kodaleafeon

    Kodaleafeon Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 15, 2018
    United States
    Well, that gets those ships out of the way. Thanks for that XD
     
  17. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Apr 20, 2008
    Italy
    I stumbled upon this article from back in 2014 where a rep from Square Enix is saying that Rocket Slime 3 is more likely to get a translation than Dragon Quest VII... Ha ha.

    Anyways, as a question to the devs, I was wondering if they plan on making a custom homescreen title and image (a translated one), and if that is at all possible.

    So far I'm halfway through the game. Looking forward to the rest since the game is completely enjoyable even though it is officially Beta 1.
     
    Last edited by Zense, Aug 8, 2019
  18. IcySon55

    IcySon55 GBAtemp Fan

    Member
    8
    Mar 18, 2008
    Canada
    With current patching methods, that is not possible.
     
  19. CakeLancelot

    CakeLancelot Member

    Newcomer
    5
    Jan 1, 2016
    United States
    As IcySon55 said, this is not possible currently as we do not actually modify/repack the files and instead use Luma's patching.
     
    RedL likes this.
  20. misticknight1

    misticknight1 Advanced Member

    Newcomer
    5
    Nov 28, 2015
    deleted previous message noticed it had been asked already.
     
    Last edited by misticknight1, Aug 9, 2019
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...