Touchscreen roms

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by ENGINEER, Jun 19, 2006.

Jun 19, 2006

Touchscreen roms by ENGINEER at 7:33 PM (1,935 Views / 1 Likes) 11 replies

  1. ENGINEER
    OP

    Newcomer ENGINEER Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    9
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    I wanted to know if roms from touchscreen games play the same as the real thing. is there anythink i should know.
     
    hobbledehoy899 likes this.
  2. davr

    Newcomer davr Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    48
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Afghanistan
    Easy 3-step solution to your question:
    1. Play it on your original cartridge
    2. Dump the ROM, play it on your backup device
    3. Then you can compare for yourself if it plays the same or not.

    (Of course, this is all assuming you have the original games and are not simply stealing them or something like that.)
     
  3. deufeufeu

    Member deufeufeu GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    880
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Cote d'Ivoire
    no there's an issue, you have to push with a lot more strength for it to registers your touch....


















    ... stupid questions lead to stupid answers [​IMG]
     
  4. 5uck3rpunch

    Member 5uck3rpunch Surf Monster!

    Joined:
    Feb 20, 2004
    Messages:
    679
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Texas - USA
    Country:
    United States
    Glad to see we have so many people willing to be nice to noobs. [​IMG]
    No ENGINEER, there is no difference
     
  5. deufeufeu

    Member deufeufeu GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    880
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Cote d'Ivoire
    A noob with ENGINEER as nickname asks for such nice answers...
    It's like going on an artistic forum, with PAINTER has nickname and ask is oil painting are based on colored oils...
     
  6. ENGINEER
    OP

    Newcomer ENGINEER Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    9
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States
    well I am Aactually A Computer Engineer, I am asking do to time contraints. I aint got the time to research this kind of stuff, Its just easier to ask sometimes I guess.

    Thanks for being kind guys thanks alot.
     
  7. yuwing

    Member yuwing GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    387
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Canada
    Time restraints isn't a reason. You dont' really need to research on it anyways, logic would tell u that there IS ABSOLUTELY no difference. And you actually admit that u're a computer engineer [​IMG] .
     
  8. sipoon

    Member sipoon GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    287
    Featured Posts:
    0
    Country:
    New Zealand
    wha? [​IMG]
    by logic, I would have assumed that it might be slower due to the roms being 'emulated' and that maybe responding to touchscreen interrupts would be slower,of course i know that the emulation is pretty much the same from reading through the forums.

    I think that you're treating ENGINEER abit unfairly even though his topic might be abit redundant...
    Let's not all be know-it-alls...we all have to start somewhere
     
  9. ENGINEER
    OP

    Newcomer ENGINEER Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    9
    Featured Posts:
    0
    Country:
    United States

    Thanks for the kind words. Il leave this one alone.
     
  10. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Lol, nice comeback [​IMG]

    But seriously, ENGINEER ignore all the flames and enjoy your stay at GBAtemp. The roms work exactly as they would if you were using a real cart [​IMG]
     
  11. Brouhaha

    Member Brouhaha GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    186
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Oz
    Country:
    Canada
    I don't think there is any "emulation" going on buddy, only patching for saving... The games are running on the real hardware, not a DS emulator on the DS itself [​IMG] The only difference MIGHT be cart speed.

    Question yourself for real: Do my PS2 or Xbox backups run the same on their respective hardware? The answer is... quite obvious isn't it?
    So logically, I would assume that code (or games if you prefer) thats running on the hardware it's meant to run on would... well... run exactly the same [​IMG]

    [​IMG]
    Et voilà, j'tai cassé! (for those that get it...) [​IMG]
     
  12. sipoon

    Member sipoon GBAtemp Regular

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    287
    Featured Posts:
    0
    Country:
    New Zealand
    True, [​IMG] fair call... Im learnin every day
     

Share This Page

Loading...