Touch screen refuses to work

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Jei, Mar 18, 2008.

Mar 18, 2008

Touch screen refuses to work by Jei at 2:47 AM (940 Views / 0 Likes) 2 replies

  1. Jei
    OP

    Member Jei Translator and romhacker wannabe

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    864
    Location:
    Zillions of pixels far away~
    Country:
    Brazil
    It's been almost one year since I've got my Ds, and today, all of a sudden, it ended up stucking the touch screen.

    While I was playing Geometry Wars, the shooting cursor got stuck on the top left corner and didn't got out of there... I tried restarting the Ds but the screen's touch function ceased to work. After some hours I tried again and it worked, but only for some 5 minutes, then it stopped working again.

    Is there some solution I can try to fix it without opening my Ds? I fear bricking it, and also don't want to pay huge amouts to get it fixed (because I don't have the money to even buy a new one right now).
     
  2. genuisgeek

    Member genuisgeek GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    256
    Location:
    Taiwan
    Country:
    United States
    from dealextreme buy a touch screen replacement make sure its not the LCD one but a "touch" one
    and use a screen protector this time

    or just try cleaning using microfiber cloth around the areas.

    best of luck [​IMG]
     
  3. Jei
    OP

    Member Jei Translator and romhacker wannabe

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    864
    Location:
    Zillions of pixels far away~
    Country:
    Brazil
    I tried cleaning the screen edges today, but it didn't fix the problem [​IMG]

    Also, I stated I fear opening my Ds, but thanks for the heads up on the equipment needed, now I will know if people try to scam me to fix the Ds [​IMG]

    Any other possibilities of what could have been 'broken' inside the Ds? I think it's way too weird because the screen still works correctly, but just for a limited time, it almost feels like a non-calibrated analog controller... I tried re-calibrating the screen, but after some minutes it ends up the same, so it's no use.
     

Share This Page