Total noob needing help with Acekard 2i and EZ 3in1

Discussion in 'Acekard' started by B3AR, Aug 1, 2009.

  1. B3AR
    OP

    Newcomer B3AR Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Alright so I bought a Acekard 2i a while ago and I'm like cool beans.

    So I made that work with the default software or whatever, and its all good.

    well I wanted to play SNES and GBA games on my DS so I google how to and everyones all like ZUMGA GET A EZ 3in1 and I'm like ok.

    so I got one of those thingys and off the bat, when I put it in, on my main DS menu it says "There is no Game Pak Inserted" and when I go to the Acekard menu and click on Slot2 Card it says "There is no device in Slot-2" and I'm all like frowny face.

    I've googled like every guide and none are helping me very much.

    all I want to do is play GBA and SNES games, I don't really care about rumble or the browser.

    can anyone walk me through this in the easiest way possible? I would totally appreciate it [​IMG]

    (also, first time posting so if this is the wrong place LMK)
     
  2. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    For Snes you don't need the Ez flash. Just download Snemul. And for GBA roms download them into your Acekard and then run the Gba Exploder.
     
  3. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Ever try reinserting your 3 in 1 back in? (seriously you never told us if you tried more than one time) You need to flash a game to nor to make it appear. (or does it show up as an option/exp pack?) If you use akaio you can load a gba game into nor by pressing a on the gba rom. (obviously you need the 3 in 1 inserted)
     
  4. B3AR
    OP

    Newcomer B3AR Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    ^^ jakob

    thanks for showing me Snemul [​IMG] thats awesome I'll work on that, Gba Exploder isnt working because it says there's no slot 2 card...

    ^Box

    Yeah ive tryed everything, blowing on it, putting it in my friends DS, all that stuff. Think it might be broken? also I have no idea what the terms Flash or Nor mean [​IMG]

    edit, Also, with Snemul, I go to load a SNES game and everythings good until it asks me to start the rom or go back. when I hit start, it doesn't load. any ideas?
     
  5. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Have you tried checking there is not a crapload of dust or something in the 3 in 1?
     
  6. B3AR
    OP

    Newcomer B3AR Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    ^zoo yup blew in it and stuff
     
  7. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    ...have you actually tried putting a GBA rom onto the SD card to see if it shows up in the menu?
     
  8. dewback

    Member dewback GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
  9. B3AR
    OP

    Newcomer B3AR Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    ^^ bomb, yup, nothing happened. (before)

    ^ DEW I LOVE YOU that totally worked I had .057 I guess THANK YOU SO MUCH [​IMG]


    Awesome, now I have GBA stuff working, anyone know whats up with Snemul?
    It opens, I click on Select ROM, I click on Super Mario RPG (my rom), it says memory paging cleared and stuff, then it asks to press Start to start the rom or select to go back. when I press start though, it goes back anyway. any ideas?
     
  10. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
  11. B3AR
    OP

    Newcomer B3AR Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    ;_; dang man

    oh well, thank all you guys SO much for all your help [​IMG]
     

Share This Page