Tomb Raider Underworld Wii not running for me on Gamma...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Erchino, Nov 21, 2008.

  1. Erchino
    OP

    Newcomer Erchino Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hey, sup guys. From what I've seen, Underworld is supposed to work on Gamma. But every time I try to load it it says disc could not be read

    When I load it normally or through disc channel, it boots, than after the yellow logo, the screen gets black for like a 30 secs and than disc could not be read pops up.

    I've tried to force it to Pal60 but same thing happens, only the game doesn't load (Loaded it from launcher).

    Any ideas? Much appreciated.
     
  2. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    did you install the gamma 249 cIOS?

    it was confirmed working on PAL in the Wiki page, try burning again at slow speed.
     
  3. Erchino
    OP

    Newcomer Erchino Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    slow speed huh? you mean like 3x, cause i burned at 16x, i thought now there is no problem in doing that
    so what is the best recommended settings for burning discs?
     
  4. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    the speed depends on the quality of the DVD and the age of the burner, new burner (3 years max) DVD 1st class = Burn at max speed, old burner (4 or more years) DVD 2nd class = burn at 8X, new burner + DVD 2nd class = burn at 8X or lower, old burner + 1st class DVD burn at 8X or lower (or get a new burner, [​IMG] ), check the class of the DVD here, for the disc ID check with ImgBurn...!! [​IMG]
     
  5. Erchino
    OP

    Newcomer Erchino Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I see, thanx for the replies!! [​IMG]
     
  6. Erchino
    OP

    Newcomer Erchino Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I see, thanx for the replies!! [​IMG]

    Posts merged

    I see, thanx for the replies!! [​IMG]
     
  7. Player77

    Newcomer Player77 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    30
    Country:
    Netherlands
    When running Tombraider Underworld with the disc channel, I get the #001 error.
    Using Gecko OS solves the problem though.
     
  8. skedone

    Member skedone GBAtemp Fan

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    323
    Country:
    United States
    well it works fine for me mate burned at 16x on really cheap tesco dvd-r disks all i did is force pal (even tho its the pal version) and removed the update with wiu... but otherwise it runs fine
     
  9. MCBarkingSpoon

    Member MCBarkingSpoon GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    298
    Country:
    United States
    Works real fine on Sony DVD-R at 2x on imageburn.
    I am not using a channel but the homebrew app.
     
  10. Player77

    Newcomer Player77 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    30
    Country:
    Netherlands
    Weird.... I just tried it again and now I'm not getting the #001 error when running it through the disc channel [​IMG]
     
  11. cv65user

    Newcomer cv65user Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    can i add i burned tombraider anniversary to philips dvd-r @ 4x with imgburn. it works in original gamma rc4 dol and gamma rc4 with 002 fix another seperate updated dol file through HBC.

    but if boot the gamma rc4 facelift version (where you can select wbfs/usb/dvd as source for games) with orange header logo. it freezes immediately on a green screen even if i change to 002 fix to yes . it seems region issue even though its pal ? i will try forcing it to pal and see tonight .
     

Share This Page