TLOZ Phantom Hourglass wont work.

Discussion in 'Supercard' started by Nckster, Jul 3, 2007.

Jul 3, 2007
  1. Nckster
    OP

    Banned Nckster Banned

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I am having a problem with my Phantom Hourglass ROM for my slot 2 Super Card Micro SD. All my other games work fine but when I go to load this one up it says something like this when loading.

    1000kb/ 450kb


    Before the 450 is just a blank spot. It'd be nice if anyone could help me. [​IMG]
     
  2. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
  3. Nckster
    OP

    Banned Nckster Banned

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    It is already updated but the game requires to load to like 480kb but when it starts loading it goes straight to the thousands.
     
  4. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    do you have gba union on ?

    btw.. your the 2nd guy i have heard with this exact same problem, he reckond he fixed it by running a gba game or clearing the gba sram in the 'saver' tab on the sc menu or something ??? when he said it I wasn't sure wether to believe him.. but he also had an sc-lite

    edit..btw what size save file is your client producing when you patch zelda ? 256 or 512 kbytes ?
     
  5. Nckster
    OP

    Banned Nckster Banned

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Should GBA Union be turned off or on? And I think it is a 256kb client. I'm not real sure how to find that out. I also don't have GB games on my Super Card. I'll try turning the union off.

    I'm trying the "GBA Union On" option right now. Hopefully it works.
     
  6. Nckster
    OP

    Banned Nckster Banned

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Got it to work. Had to update my ndsinfo.dat or something in that matter. It works fine now [​IMG] I just beat the 1st temple and am heading to second.
     
  7. primeboss

    Newcomer primeboss Advanced Member

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    99
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    I cant get it to work. I boot up to white screen i tried everything. My sav is 512
     
  8. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    use the new 2.61 patcher released today.. u can't go wrong then

    you can get it from the official supercard site


    btw.. it would white screen if book or cheat was enabled with 2.60+zelda fix... dunno if 2.61 fixes that as i can't make out what the fixes are even with google translator
     
  9. primeboss

    Newcomer primeboss Advanced Member

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    99
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    HEY THANKS. The new patcher worked great. Just one more question. How do you read books in game. I added the .scb but i dont know to rread it.
     
  10. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    L+R+START+DOWN


    so it boots with book enabled..cool
     

Share This Page