TLOZ: Phantom Hourglass doesn't save on SCLite

Discussion in 'Supercard' started by zallaaa, Oct 2, 2007.

Oct 2, 2007
  1. zallaaa
    OP

    Newcomer zallaaa Newbie

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    hallo everybody, I have this problem: latest firmware and patcher for SCLite, the game loads and saves just fine but then the file becomes corrupted and immediately deleted...
    any idea?

    many thanks
     
  2. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    Did you overwrite the old 2.62 .exe with the new 2.63 ?

    2.63 is not the complete package, and requires all the 2.62 files.

    try, reinstalling 2.62, then overwrite the main exe with the new 2.63 one
     
  3. JimmyJangles

    Newcomer JimmyJangles Advanced Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    Hmm, I always get rid of the old program before installing a new version. Zelda is working and saving fine for me with the 2.63 patcher and 1.83 firmware.
     
  4. zallaaa
    OP

    Newcomer zallaaa Newbie

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I've tried reinstalling the 2.62 patcher and then overwriting it with 2.63, but the result is always the same... save game corrupted...
    what kind of setting are you using?
     
  5. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    i'm just using the standard settings

    only thing i can think of is to make sure the 'saver patch' is set to the memory card and not ds-card setting in the ds rom options.

    to get ds options 'doubleclick' the rom in the list, don't look in the options tab.
     
  6. zallaaa
    OP

    Newcomer zallaaa Newbie

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    sadly, "saver patch" position is already set to memory card...
    I have enabled the standard settings: saver patch (SD card), Rom position patch (SD card), enable restart (Y), faster gameplay (Y) and enable patch cartridge access (Y)(high).
    should I try with another dump? my only problem is the corrupted file, the game loads and play just fine as I said before.
    maybe I'm just unlucky...

    EDIT: good news! probably it was only a faulty dump. I've tried with another, the Independent's release, and it all went well, standard settings, latest firmware and patcher, no more corrupted files.
    Many thanks to all of you [​IMG]
     
  7. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    lucky u i get white screens on my supercard lite and i got latest fw and patcher
     

Share This Page