tinfoil?

EvilNick

Member
OP
Newcomer
Joined
May 9, 2022
Messages
10
Trophies
0
Age
42
Location
NYC
XP
27
Country
United States
Closed- thanks

Is there anything really special to installing tinfoil? I downloaded the NRO self installer and put it in the switch folder and it sees it but crashes on startup and wont install. Thats ALL I did last night though due to time then did further reading today

NOW

from my further reading you need to

1) use fusee to boot into atmosphere in order to install/use tinfoil (correct?) but will this also mess up my hekate payload or you can just go back and forth with no issues since its all pre boot?

2) have to put the sigpatches into the atmosphere folder

3) am I using the correct tinfoil version or should I be using the NRO applet or NSP? is there a way to tell?

Thanks

Im going to try and finish this tonight if I have time and also try the overclock hack as well.
 
Last edited by EvilNick,

randy_w

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 27, 2021
Messages
278
Trophies
0
Age
32
XP
567
Country
United States
You get the error message because you don't have sigpatch installed.

Download latest sigpatch from here:
https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-hekate-fss0-fusee-package3.571543/
or the github release here:
https://github.com/ITotalJustice/patches/releases

Extract them to sd card and edit the hetake_ipl.ini:
If you are already booting with fusee.bin, you don't need to change anything.
If you are booting with package3, you need to change your emunand entry to following:
Code:
[Atmosphere FSS0 EmuMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1

Save and boot emunand, the problem should be fixed.
 
  • Like
Reactions: EvilNick

EvilNick

Member
OP
Newcomer
Joined
May 9, 2022
Messages
10
Trophies
0
Age
42
Location
NYC
XP
27
Country
United States
You get the error message because you don't have sigpatch installed.

Download latest sigpatch from here:
https://gbatemp.net/threads/sigpatches-for-atmosphere-hekate-fss0-fusee-package3.571543/
or the github release here:
https://github.com/ITotalJustice/patches/releases

Extract them to sd card and edit the hetake_ipl.ini:
If you are already booting with fusee.bin, you don't need to change anything.
If you are booting with package3, you need to change your emunand entry to following:
Code:
[Atmosphere FSS0 EmuMMC]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
emummcforce=1
atmosphere=1

Save and boot emunand, the problem should be fixed.
is it possible to just change to fusee or will that mess things up?
 

randy_w

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 27, 2021
Messages
278
Trophies
0
Age
32
XP
567
Country
United States
Of course you can, add another entry that points to fusee.bin:
[Atmosphere Fusee]
payload=bootloader/payloads/fusee.bin

At this point i'd say there's no difference between fusee and fss0 booting, just keep using what you already have.
 

EvilNick

Member
OP
Newcomer
Joined
May 9, 2022
Messages
10
Trophies
0
Age
42
Location
NYC
XP
27
Country
United States
Of course you can, add another entry that points to fusee.bin:
[Atmosphere Fusee]
payload=bootloader/payloads/fusee.bin

At this point i'd say there's no difference between fusee and fss0 booting, just keep using what you already have.
thanks!

having trouble locating that ini to alter to allow hetake to boot it. put sigs in and still errors. also i just realized that code you put is for the 3rd option, what would i be altering in the ini to make tinfoil work with hetake. im only looking for nsp installation nothing more. if there is an easier option for that other than tinfoil I would do it. Im not interested in their rom store or anything like that for game downloads. primarily my switch is used for chiaki now,
 
Last edited by EvilNick,

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
21,899
Trophies
3
Location
Space
XP
11,061
Country
Norway
Oh, nice. I guess I can start using it again.
Not that I particularly want to, after all of blawar's bullshit, paired with the fact that the Tinfoil shops are all dead as Google shut down the .edu gdrives.
The only way Tinfoil shops can continue to exist now is with paid hosting as Google is putting a new 100TB limit per school on .edu google apps as well as a much smaller per-user limit.
 
  • Like
Reactions: binkinator

binkinator

Garfield’s Fitness Coach
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 29, 2021
Messages
1,971
Trophies
1
XP
1,331
Country
United States
Oh, nice. I guess I can start using it again.
Not that I particularly want to, after all of blawar's bullshit, paired with the fact that the Tinfoil shops are all dead as Google shut down the .edu gdrives.
The only way Tinfoil shops can continue to exist now is with paid hosting as Google is putting a new 100TB limit per school on .edu google apps as well as a much smaller per-user limit.

You’re absolutely correct, Unfortunate historical situations all round, no questions for sure.

I think shops are the big draw for beginners. If it weren’t for the shops then straightforward installers like Tinwoo or Goldleaf are much easier to install and use and should be first choice straight out the gate for n00bs.

Anyway…I’m preaching to the choir as you’re way beyond that. I appreciate all your contributions to the community! :)
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • AliceCE @ AliceCE:
    could you imagine using a usb had drive on a 3ds
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And a special receptor to play xCloud games
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And an ice maker for your drinks
    +1
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    and a mouth cup for sedating you before surgery
    Gift
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    Ice maker, make me a Root Beer float! lol
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    Starts mario kart 7
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    if i ever get another Old3DS it's gonna be a different color than goddamn blue
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    3DS had a Super Mario Maker, why not an ice maker?
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    i have owned 4 blue old3dses and one black new3ds
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I got a spam call and the guy hanged up on me when he said he was in DC and I asked how the weather was :sad:
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    also, i miss gridlauncher :sad:
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    the regular 3ds homebrew menu sucks :angry:
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    gridlauncher was much funner
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I was just being his friend he said I could get 9,000 and I demanded 9 million :sad:
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    i liked the themey system, and i like how it had OPTIONS instead of a stupid wrench button that does absolutely nothing
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    The best salesman in the world is able to sell his product to the CEO of the company that spam
    calls him to sell their own product
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    i may not be a good homebrew dev yet but i personally think gridlauncher was much much better than the shit, bog standard homebrew menu
    Gift
  • Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    it had way more personality, the standard homebrew menu feels like an 3ds applet, developed quickly and without any quirks
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    too bad luma just so happens to completely break gridlauncher , and the fact that it's not maintained anmore
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    hell, even the wii homebrew menu gives me heavy nostalgia, even if it's barely, if at all customiable, but the 3ds
    homebrew launcher is ass
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    rant over
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    thank god i backed up my nand after fixing my 3ds
    , it'd be a fucking chore to do ctrtransfer again
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    either way i should really clear out my microsd, i'm pretty sure the sheer amount of shit i have on it might be fuckin' with my 3ds
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    also i got a SATA Data cable from the tech dudes in the high school, so now i can gain 500 giggitys of extra storage space on my pc
    Gift
    AliceCE @ AliceCE: also i got a SATA Data cable from the tech dudes in the high school, so now i can gain 500...