this could be the biggest noob question

Discussion in 'R4 DS' started by kristijan08, Oct 22, 2007.

Oct 22, 2007
  1. kristijan08
    OP

    Member kristijan08 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    373
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Planning on getting an R4DS, because well, it doesn't actually look like the Cyclo DS will EVER hit the online aussie stores! Anyway, i was wondering if the R4's worked on BOTH the normal ds AND the slim ds. I looked for an answer and couldn't find it. I know its probably a stupid question., but my friend was talking about a difference in flashing between the two units today from something he read somewhere.

    Sorry if this thread is a waste of time and space!

    Also, has DLDI fixed any homebrew errors on the R4? it's not a must, but it would be nice to have that feature available! or should i seriously just wait to see how the m3 real turns out/get the cyclo when its ready

    cheers
     
  2. Upperleft

    Member Upperleft Namcoholic

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    1,049
    Country:
    United Arab Emirates
    it works on both [​IMG]
    my cuzn owns a DS Phat and it works perfectly on it !
     
  3. Davy32

    Newcomer Davy32 Advanced Member

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    56
    Country:
    Netherlands
  4. Freaker

    Newcomer Freaker Member

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    19
    Location:
    Sydney
    Country:
    Australia
    My sister has an original NDS, I have a NDSL. The R4 works on both no problem.

    I don't think there are any homebrew errors with the R4? (at least not with most mainstream homebrew) It also has automatic DLDI patching since the last update.

    I'd say get whatever you can get your hands on. The M3Real looks like it only has some nominal improvements over the R4, so if it's only going to be a temporary card, I'd say only get it if it's around the same price (or cheaper) as the R4.
     
  5. sirAnger

    Member sirAnger GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    359
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    I'm fairly certain all carts work on both DS's.

    DLDI fixes all homebrew sadness.

    R4 is a great cart, and is readily available, however I'd wait for a Cyclo. Its dev team is really on the ball and ready to support any errors that come up.
     
  6. Jay Boy

    Member Jay Boy GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    406
    Country:
    Canada
    It's been answered already, but just to let you know, the R4 is the same size as a regular nds cart.
     
  7. Switchy

    Member Switchy GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    369
    Country:
    Belgium
    Well, my R4 didn't work well on my DS Phat (could've been my phat but original games worked flawlessly...) but it does on my new Lite
     
  8. ackers

    Member ackers GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    990
    Country:
    United Kingdom
    Same with my brothers DS Phat yet commercial games worked well. The only way I fixed it was to slip in a small bit of toilet roll in with the R4 so it made a good connection and worked. Strange since it worked fine on my other brothers DS Phat...
     
  9. NormenKD

    Newcomer NormenKD Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    Germany
    Yes it works [​IMG] Dont worry [​IMG]

    ...when i read the title i thougt the gba games question would come up again^^
     

Share This Page