"This channel can't be used" Message.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by FlameTakuya, Jun 11, 2008.

Jun 11, 2008
  1. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    (Already did a GBATemp search, but yielded no results. >.>)

    Okay, so I got Pokemon Snap off BT, and I loaded it on my Wii with The Homebrew Channel and WAD Manager.

    It shows up just fine on my channel list (main menu), but when I boot up the channel, the screen goes black and white text appears on the screen that says "This channel can't be used."

    Nothnig happens when I press any of the Wiimote buttons, and I had to reset the Wii.

    Anyone know anything? :wtf:
     


  2. Prime

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    Try updating you wii to the current firmware.
     
  3. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    Through Wi-Fi, right?

    Okay, I'll give it a try...


    EDIT: "There are no updates available since you already have the latest software."
     
  4. SkH

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Looks like you got The Homebrew Channel without TP.
     
  5. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    Yeah, that's right. Like I already said in the My Pokemon Ranch topic, I didn't know about the other TP-less method, so I used it.

    Is it because of that?
     
  6. SkH

    Member SkH GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    LOL, No, not at all. Just upgrade your FirmWare.
     
  7. Prime

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
     
  8. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    ^ Um, yeah. That.

    ...Now what? D:

    Oh snaps, I really wanna play Pokemon Snap...

    Also, BT's a biatch. Seeders are non-existent. >.>
     
  9. aardvarks

    Member aardvarks GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    try useing the pal version!
     
  10. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    ^ But I'm using a US Wii! D:

    But will the savethewads patching work anyways?

    Back to slow BT...
     
  11. Prime

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    lol

    freethewads.

    No, i don't think it will work.
     
  12. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    AH.

    I just discovered something.

    The file I downloaded was... PAL. >.>

    Looks like I'll have to use freethewads after all. >.>

    Although, when I tried opening the freethewads file, a black DOS screen pops up, and closes. Like a flash, sort of.

    What's wrong now? >.>
     
  13. Prime

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    Download the NTSC version of pokemon farm.
     
  14. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    0 Seeders 0 Leechers.

    Sigh.
     
  15. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,572
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    He said, pokemon snap, not farm... just get a NTSC file and you should be fine with it.
     
  16. Prime

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    whoops sorry.
     
  17. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    Ugh, I hope so... Screw ups suck. >.>
     
  18. F0ur2o

    Member F0ur2o GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    145
    Country:
    Canada
    Since its a PAL VC -- Have you tried freethewads..?? should work.
     
  19. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    ^ Lol, read the last page. >.>
     
  20. FlameTakuya
    OP

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    Freethewads'd it.

    It works now.

    But.

    I need a classic controller.

    Which I do not have.

    ...Dammit. Another humongous waste of time.
     

Share This Page