Theory: Nintendo's new way to stop Homebrew

Discussion in 'Wii - Hacking' started by EnigmaXtreme, Apr 4, 2009.

Apr 4, 2009
  1. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    If u havent heard my rantings and crys for help before lemme explain, ever since 4.0 was installed on my wii I've been ting to install WADs and everytime I do the Disc Channel, when opened gets the Black Screen. Its gotten me thinking, what if this is the work of Nintendo, what if theyve purposely set up 4.0s firmware to be that if you set up wads you cant run discs?

    Either that or two other reasons

    a) 4.0s firmware sucks
    b) My wii is on thin ice

    Comments?
     


  2. helloforum

    Member helloforum GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    104
    Country:
    United States
  3. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    well must be your wii cos i can install wads, run the games installed from them from sd, rune usb launcher, disc channel still works all on 4.0 plus i have a chip.
     
  4. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    Well then maybe someone can help me fix it

    When I was on 3.4 i did this fix (http://gbatemp.net/index.php?showtopic=112945)
    and last week I did this (http://gbatemp.net/index.php?showtopic=144349)

    Could that be the problem?
     
  5. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    this is the method i used

    Skip waninkoko's loader. Install customIOS 36_R8 (very important you do this first) then update to 4.0 using the official nintendo method (far less likely to brick). Then install the patched ios60 and you can boot custom channels no prob.

    Oh, of course make sure HBC is installed on your wii first

    get all files and tutorial here http://wehackwii.pbwiki.com/News+-+System+Menu+v4 BUT skip steps 8-10!

    i've done it and it works perfectly. but i dont use any loaders, softmii etc since i have a chip and dont need them. only loader i use us usb launcher
     
  6. quantocks

    Newcomer quantocks Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    Australia
    it's just your Wii. Nothing that Nintendo has done.
     
  7. crwys

    Member crwys GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,146
    Country:
    United States
    Yea its your fault why your wii is the way it is. Read around before updating:
    Have CIOS rev 08 installed before updating
    Have homebrew channel installed before updating
    DO NOT update through nintendo, use wanins firmware upgrader.
     
  8. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
  9. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    no rev 9 IS rev8 but with USb support. and dont use wans updater it can brick you.
     
  10. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    Crap crap crap, I think im having a panic attack
     
  11. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    No, you're fine with rev9. I don't know why people are telling you to go a step backwards and install rev8
     
  12. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    So running the ISO60 patcher will fix me, right now my wii is operating fine. No black screen or anything
     
  13. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,358
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    if you installed rev 9 and updated than you install ios60 patched. if you update afterward it will wipe it out and you'll be fucked. just updated using nintendo if you dont use loaders you'll be fine. usb launcher will work i'm in aus and i did all this and my wii still works.
     
  14. SenorClean

    Member SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    522
    Country:
    Australia

    Black screen is becoming more and more common with newer imported games. Use Gecko OS or softchip to boot your games. Or don't use out-of-region discs.
     
  15. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    Right now my nerves are shot thinking of losing my wii, yeah im a nervouys guy sometimes. Ill try this later when ive gainbed my composure
     
  16. grubbymitts

    Member grubbymitts GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Messages:
    241
    Country:
    Everything will be all right.
     
  17. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    I hope evryone understands my current situation and I hope your right
     
  18. anonymous_cactus

    Newcomer anonymous_cactus Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    If you aren't sure of something 100%... DON'T DO IT.

    simple as that, especially when it comes to this new firmware.
     
  19. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    Yeah u might be right, but i'll probably do it. I trust this site [​IMG]
     
  20. EnigmaXtreme
    OP

    Member EnigmaXtreme GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,340
    Location:
    Tasmania, Australia
    Country:
    Australia
    Oh yeah one last thing, i installed miospatcher a little while ago, is that gonna be a problem
     

Share This Page