the new patch for nsmb (with the proper protection fix)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gokiller, Nov 22, 2009.

  1. Gokiller
    OP

    Newcomer Gokiller Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    guys i though that it might be useful to share this information. recently there has been a proper nsmb fix that also works for cioscorp users. i also applied the same ppf patch (the pal version on a pal game) to rabbids go home. i tried running an unedited iso but it didnt work through disc channel. then i tried again but patched the main.dol (extracted with wiiscrubber 1.4 first) with the pal ppf patches(using ppc-o-matic) and now it does work! maybe this patch that was originally designed for nsmb works on all games? at least it does also work for rabbids go home. another reason why i think that this patch may work on all games because these two games are also from a different publisher. nsmb wii is from nintendo whilst rabbids go home is from ubisoft
     
  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    What was your problem with the Rabids? If it did not start at all before, it was an issue with your disc.

    I really doubt the patch is even safe to be applied to other games, as far as i know it has hardcoded offsets for the patch stuff. The result should be some bad crash somehwere in the middle of the game.
     
  3. Gokiller
    OP

    Newcomer Gokiller Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    it wasnt working before i applied the patch and after i patched it it did work, everything else i did exactly the same. the game did load without the patch, but it DRE'd me as soon as i reached the first menu that comes after the intro video
     
  4. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,167
    Country:
    United Kingdom
    Rabbids works for me anyway. No patch required for cioscorp or anything.
     
  5. Gokiller
    OP

    Newcomer Gokiller Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    are u using a dvd and loading via disc channel? cause ur sig sais u are using a usb loader
     
  6. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,167
    Country:
    United Kingdom
    Yeah running coverfloader, neogamma r7 and cioscorp 3.5. All 3 ways work perfect. Occasionally through the disc channel it's says "Reading disc" to load a movie or section, but it plays fine.
     

Share This Page