Hacking ROM Hack Emulation Homebrew game The Legend Of Zelda 35th Anniversary (SM3DAS Rom Hack) - W.I.P

sphynx630

New Member
Newbie
Joined
Feb 28, 2011
Messages
1
Trophies
0
XP
50
Country
United States
not at the moment. If you want to play Super Mario 3d All-Stars while you have the mod installed. Hold the L button while starting the app!
I noticed i had to hold L while booting the games from within SM3DAS otherwise it will play the Zelda roms. Also crashes for me when I try to play Super Mario Galaxy.
 

foxykev

Member
Newcomer
Joined
Aug 13, 2007
Messages
5
Trophies
0
XP
237
Country
Amazing work @ROGsamurai
i am using SM3DAS v1.1.1 And Your Pack V1.2 With NSO N64 Controller
Buttons config are A Bit Mess up

L is R
R is R
Z is Z
Start is Start
A is A
B is A

Dpad Is The Same As Anglog Stick

C-buttons

C-Left is C-Right
C-Right is C-Left
C-Down is C-Down
C-Up Is C-Up

It the same on All 3 Games hope this help you figure it out
Again Amazing work So Far
 
Last edited by foxykev,
  • Like
Reactions: ROGsamurai

ROGsamurai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 26, 2021
Messages
192
Trophies
0
Age
33
XP
544
Country
United States
Amazing work @ROGsamurai
i am using SM3DAS v1.1.1 And Your Pack V1.2 With NSO N64 Controller
Buttons config are A Bit Mess up

L is R
R is R
Z is Z
Start is Start
A is A
B is A

Dpad Is The Same As Anglog Stick

C-buttons

C-Left is C-Right
C-Right is C-Left
C-Down is C-Down
C-Up Is C-Up

It the same on All 3 Games hope this help you figure it out
Again Amazing work So Far
yes, lol im confused as to why this is but hopefully with a new mod ive been looking at it will fix the inverted thumbstick and a couple of other things. Those controls are made for mario 64
 

foxykev

Member
Newcomer
Joined
Aug 13, 2007
Messages
5
Trophies
0
XP
237
Country
yes, lol im confused as to why this is but hopefully with a new mod ive been looking at it will fix the inverted thumbstick and a couple of other things. Those controls are made for mario 64
yeah i thought that was the case.

A Couple of Questions are going to change the mario music to zelda music eventally and how it going with trying to make it own NSP
 

Spider_Man

Well-Known Member
Member
Joined
May 28, 2015
Messages
3,625
Trophies
0
Age
36
XP
4,350
Country
United States
I noticed i had to hold L while booting the games from within SM3DAS otherwise it will play the Zelda roms. Also crashes for me when I try to play Super Mario Galaxy.
I get the same, when booting from tile hold L and keep hold.

It will boot SM3DAS as normal, keeping L button held down, Mario64 and Sunshine will boot fine, but Galaxy will crash to black screen "The software was closed because an error occurred."

I have just copied over v1.2 files so I am on the latest version.

All Zelda roms boot fine, unless it is me, but Master Quest fps seems a little faster than OoT and MM and the menu covers seem to bounce pretty fast.
 

impeeza

¡Kabito!
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
1,222
Trophies
1
Age
44
XP
1,923
Country
Colombia
for me all is working fin, was a pain to find the correct roms on my library, I did buy the N64 versions, but I have the version 1.2 so is not working, had to download the version 1.0 for the GameCube I don't know how to dump the rom from the disk, so google was my friend, but I wish to know how to extract from my original disk ;(
 

ROGsamurai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 26, 2021
Messages
192
Trophies
0
Age
33
XP
544
Country
United States
v1.3 Added
v1.3 now uses the sm3das Update v1.1.1 correctly now.


KNOWN ISSUE'S
#1 - controls are all wrong.... just wrong I tell you (Being looked at)
if the in game controls can't be fixed then this controller mod
will hopefully help when they release it with that option
(
MissionControl)

#2 - Minor skips and stutters.
There may be minor skips, stutters, and a couple of graphical issue's
that i'm fully aware of and can do nothing about. I'm not Nintendo

Majora's Mask will need gpu overclocking to 384 to fix the intro stutter of the
audio as the setting that makes it do that is needed to fix the in game map
in the bottom right.

(Sys-clk)
(
Tesla Menu)
(
nx-ovlloader)
(
EdiZon)
 
  • Haha
  • Like
Reactions: f0li0 and impeeza

Spider_Man

Well-Known Member
Member
Joined
May 28, 2015
Messages
3,625
Trophies
0
Age
36
XP
4,350
Country
United States
v1.3 Added
v1.3 now uses the sm3das Update v1.1.1 correctly now.


KNOWN ISSUE'S
#1 - controls are all wrong.... just wrong I tell you (Being looked at)
if the in game controls can't be fixed then this controller mod
will hopefully help when they release it with that option
(
MissionControl)

#2 - Minor skips and stutters.
There may be minor skips, stutters, and a couple of graphical issue's
that i'm fully aware of and can do nothing about. I'm not Nintendo

Majora's Mask will need gpu overclocking to 384 to fix the intro stutter of the
audio as the setting that makes it do that is needed to fix the in game map
in the bottom right.

(Sys-clk)
(
Tesla Menu)
(
nx-ovlloader)
(
EdiZon)
Ive updated to 1.2 and loaded major's mask perfectly fine at my end, no intro audio issues and my game map displays fine.

I get slight audio issue when entering a new area but its very briefly as its loading and for less than a second so not an issue.

Game runs very well for me.

Excellent work what you are doing, one thing I doubt is possible like NSO, save states.

As for controls, I dont get what the problem is, sure the options screen still is for the default rom/iso, but its zelda, its an n64, you have 2 main buttons, analogue is your cad and shoulder keys, I dont get what people are talking about saying its wrong can it be fixed.

The n64, zelda has what, 3 main buttons you need to use, A, B and Z, its not hard to sus them out.

I was able to boot all 3 games and automatically know what button was what, if people are saying c buttons/analogue are inverted, then doesn't the options let you change to or from inverted or not.

I think this is excellent work tho.

as another user noted, mario galaxy cant boot even if you hold L when launching the game tile and keeping it held while the game boots.
 

Attachments

  • 20211130_034204.jpg
    20211130_034204.jpg
    1.1 MB · Views: 29
Last edited by Spider_Man,

ROGsamurai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 26, 2021
Messages
192
Trophies
0
Age
33
XP
544
Country
United States
Ive updated to 1.2 and loaded major's mask perfectly fine at my end, no intro audio issues and my game map displays fine.
you'll notice the little arrows will get buried in the map background and for the controls, its just weird that the c buttons are reversed and the L button
 

Spider_Man

Well-Known Member
Member
Joined
May 28, 2015
Messages
3,625
Trophies
0
Age
36
XP
4,350
Country
United States
you'll notice the little arrows will get buried in the map background and for the controls, its just weird that the c buttons are reversed and the L button
My yellow marker looks ok, rather than a 2d sprite it looks like a 3d arrow that moves.

Cant say ive noticed it disapear (yet).

Can't say either that I've found it hard to sus the controls out, I think if I remember right.

Id think stability improvements and graphics, if possible full screen is more important.

As the n64 only had a few buttons, its not complicated to sus out whats what.

I know what can be done is limited to nintendonts n64 emulator, but I noticed in MM when deku blows bubble, its textures don't display correctly.

But I guess nintendont could fix this by updating its emu..

I wonder tho, how much of this emu they made from scratch or did they sneak retroarch and its cores/plugins.
 
  • Like
Reactions: ROGsamurai

ROGsamurai

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 26, 2021
Messages
192
Trophies
0
Age
33
XP
544
Country
United States
Can't say either that I've found it hard to sus the controls out, I think if I remember right.

Id think stability improvements and graphics, if possible full screen is more important.

As the n64 only had a few buttons, its not complicated to sus out whats what.

I know what can be done is limited to nintendonts n64 emulator, but I noticed in MM when deku blows bubble, its textures don't display correctly.

But I guess nintendont could fix this by updating its emu..

I wonder tho, how much of this emu they made from scratch or did they sneak retroarch and its cores/plugins.
Thanks for letting me know about the texture part. I’ll have a look at the bubble
 

SERElass

New Member
Newbie
Joined
Nov 30, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
22
XP
19
Country
Burkina Faso
hi great work!!! congratulations:yay:
:yay::yay:
i don't understand how it works what kind of rom should work
i've tried directly but it is not working
i don' t if the rom is integrated or i've to put a rom
 
Last edited by SERElass,
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Wee wee