The House of the Dead: OVERKILL - Black Screen

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by StealthSoul, May 26, 2009.

May 26, 2009
  1. StealthSoul
    OP

    Newcomer StealthSoul Advanced Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Messages:
    53
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I was playing The House of the Dead: OVERKILL last night and was having fun until the game crashed. At the end of the first level, straight after going into the elevator, the game fades to black and nothing works after that. The home menu wouldn't load, I could only turn the Wii off by holding down the POWER button for a few seconds.

    I have played through twice, both times playing co-op. Once normally through the disc channel, and one through Gecko OS (through the Homebrew Channel, with default settings).

    Here is all information that may or may not be relevant, but I think it is all information needed. Anyone able to tell me what I can try to bypass this problem?

    Wii:
    PAL - Ver. 3.2E
    Hard-Modded - Wiinja Deluxe (Latest Version)
    60Hz setting, with component cables on 32" Samsung LCD TV LE32A457

    ISO:
    The_House_of_the_Dead_Overkill_PAL_WII-iCON
    Extracted, Brick-Blocked and Burned with Verbatim (more info below) at 4x using ImgBurn

    DVD:
    Verbatim DVD-R 16x (#43549)
    Made in India
    MCC03RG20
    Burned at 4x

    IOS Files Installed:
    IOS36-64-v1042.wad
    IOS37-64-v2070.wad
    IOS38-64-v3609.wad
    IOS53-64-v4113.wad
    IOS55-64-v4633.wad

    Thanks,
    Stealth

    UPDATE: Worked it out.
    The way I solved the problem was by installing the softmod and running the game through backup launcher v0.3 gamma - for anyone wondering.
     
  2. SublimeAndEtc

    Member SublimeAndEtc GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    West Palm Beach, FL
    Country:
    United States
    The only things I can think of are that you either have a bad burn, or the iso file you have is crappy. It seems like you have everything else in order.
     
  3. StealthSoul
    OP

    Newcomer StealthSoul Advanced Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Messages:
    53
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the reply [​IMG].

    The way I solved the problem was by installing the softmod and running the game through backup launcher v0.3 gamma - for anyone wondering.
     

Share This Page