The Homebrew Channel slow startup...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by peddengba, Jun 4, 2008.

  1. peddengba
    OP

    peddengba Member

    Newcomer
    3
    Nov 6, 2002
    After I click the button to start the channel it takes like 15-20 seconds before the channel starts... then it says it reads the SD card (Other channels start in 1 sec, so I wonder if there is something wrong here)

    Does anybody else have this "problem"? Or is it just me.

    If it is a problem... suggestions about what to do please. Reinstall the channel or what?


    Thanks...
     
  2. blu9987

    blu9987 GBAtemp Regular

    Member
    1
    May 24, 2007
    United States
    if you have a geckoSD or any SDloader in the gamecube memory slots thats why
     
  3. SenorClean

    SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Mar 21, 2008
    Probably not 15-20 seconds... but mine takes a while too.

    I suppose it's looking for content on your network before it starts up. Maybe later betas / the final release will be a bit quicker.
     
  4. peddengba
    OP

    peddengba Member

    Newcomer
    3
    Nov 6, 2002
    Ok thanks guys, I guess it's sniffing for updates... it seems to act that way.

    I was just curious if I installed it correctly... which I guess I did [​IMG]
     
  5. teq

    teq GBAtemp Maniac

    Member
    0
    May 13, 2008
    United States
    If you have a lot of channels, it's probably just a draw issue with the GUI.
     
  6. kedest

    kedest GBAtemp Psycho!

    Member
    3
    Feb 6, 2007
    Netherlands
    It shouldn't take thát long. When I start the channel, the SD-loading icon will display for about a second or so and then the list of homebrew will appear. The network icon at the bottem-right takes a few more seconds to initialize, but you don't have to wait for that.
     
  7. peddengba
    OP

    peddengba Member

    Newcomer
    3
    Nov 6, 2002
    I can count to 10-15 slowly before something happens... If that helps with the troubleshooting [​IMG]
     
  8. teq

    teq GBAtemp Maniac

    Member
    0
    May 13, 2008
    United States
    Reinstall the channel.

    If it still occurs, it's probably your SD card.
     
  9. beve

    beve Banned

    Banned
    1
    May 31, 2008
    get the latest version (beta 7 i think)

    make sure you dont have any gamecube memory things in it then try
     
  10. beve

    beve Banned

    Banned
    1
    May 31, 2008
    and how big is your sd card and is it a sd(hc) card they may be the problem...
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice