"The game will not run on this hardware"

Discussion in 'GBA - Emulation' started by Yggdrasill, Nov 29, 2006.

Nov 29, 2006
  1. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Right before I enter the Grand Kai's house on DBZ Buu's Fury.
    Help again?
    Do I need a BIO s?
     


  2. trebulator

    Newcomer trebulator Advanced Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    57
    Location:
    Knoxville
    Country:
    United States
    Oh wow... I got this a really long time ago. Now I want to play the game. >_>

    I also want to know why it does this!
     
  3. jumpman17

    Former Staff jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    8,972
    Country:
    United States
  4. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Patch didnt do anything.
    What do you do to settings for it to work
     
  5. jumpman17

    Former Staff jumpman17 He's a semi-aquatic egg laying mammal of action!

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    8,972
    Country:
    United States
  6. caitsith2

    Member caitsith2 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    285
    Location:
    a secret location 93 million miles from the sun
    Country:
    Canada
    Well, the most common copy protection on the GBA, is based upon most of the emulators save type detection code. Specifically, SRAM will be assumed to be present, if the game writes to an SRAM location. The actual game paks do write to this location, even though there is no sram present, It will then read the location back. If it compares equally, it then does the next location, and the next. If all of them compare equally, which will only happen if sram is present, or your otherwise equally really unlucky, then the game refuses to run. Often times, the games will use EEPROM as its save type. Basically, try changing the save type, (and delete any save files that were created when you first started the game.) This should bypass that protection altogether.
     
  7. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Still is not working.
     
  8. Zaraf

    Member Zaraf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 23, 2005
    Messages:
    699
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Country:
    Canada
    Make sure you restart the game brand new...you can't just continue your old game
     
  9. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Yes I've tried everyone of them reseting the game every time..
     
  10. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Still Searching
     
  11. nunofgs

    Member nunofgs GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    185
    Country:
    Portugal
    I had the same problems as you. Using VBA to get past that point did not work for me so I ended up buying that game on ebay for less than 5 bucks.
     
  12. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    I dont feel like spending money..
     
  13. kingeightsix

    Member kingeightsix GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    307
    Location:
    Capital
    Country:
    Canada
    which game are you playing? if it's one of the classic nes / famicom series... i'll email you the patch... i'm tired of seeing you still working on this... i found the patch within 2 weeks of searching and it worked... i actually found a WHOLE package of patches... for almost all of the cnes / fam series. so, which game is it?

    edit: LOLOLOL sorry, i didn't read all the way to the top... all i saw was patches... patches... patches... and i thought about my cnes stress... but i have the patches for those if anyone needs em
     
  14. Yggdrasill
    OP

    Newcomer Yggdrasill Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    It STILL doesnt work. Im not really looking anymore but still wanna play it, its Buus fury//Transformation
     
  15. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,746
    Country:
    United Kingdom
  16. HugeCock

    Member HugeCock Oh My....

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    534
    Country:
    United States
    If your using VBA you don't need any patches you just need to set the setting properly. For the record VBA can play ANY game without having to patch it if you know what your doing. Since this is the GBA emulation section I have to assume your using VBA which again can play ANY game Without patches. To play this game on a clean copy simply DELETE OLD SAVE file, turn on VBA, go to options->emulator->save type-> Eeprom + sensor. Also I believe for this game change your save size to 128k. Yay no patch needed and now the game plays great whoo hoo...problem solved...flash carts need a patch though...DOH
     
  17. kingeightsix

    Member kingeightsix GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    307
    Location:
    Capital
    Country:
    Canada
    wow, nice tip hugecock!

    i don't play my games on vba, anymore, though... and i'm sure other people are just like me and play on their carts... =[ why couldn't things be simple... have the original cart, drag and drop the files from the cart into computer... put it into flashcart... WOOHOO!!! *realizes he's just dreaming* F***!!!
     
  18. stick4

    Newcomer stick4 Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    in a box and under a bridge in
    Country:
    Netherlands
    im gettting pissed off,someone help,i bought this game but i cant run it on my ds (original) its a real cartridge and all but when i try to enter grand kai's mansion i get:the game will not run on this hardware [​IMG]
     
  19. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    It's been 4 years since the last post in this thread, it's unlikely you'll get an anwer. You're better off creating a new thread about it if the answer isn't already in here.
     
  20. Fudge

    Banned Fudge Remember that death is not the end, but only a tra

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    2,655
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    It may be a bootleg cartridge.
     

Share This Page