Tester(s) needed with FarCry

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by WiiPower, May 18, 2009.

May 18, 2009

Tester(s) needed with FarCry by WiiPower at 5:59 PM (2,069 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    No more testing needed, it works with a retail disc. It would be very unlikely if it won't work with patched backup.

    I just finished SoftChip r96 and NeoGamma R2. Both work now with Sam & Max, so i want to know if FarCry works with them too now.
    SoftChip r96:
    http://rapidshare.com/files/234453907/boot.dol.html
    (10 downloads should be enough)

    NeoGamma R2:
    http://gbatemp.net/index.php?download=5914


    What's to test:
    FarCry. You need to get past this point in the game: the wii restarts after completing the first level during the "plane flight away from the island movie cut scene".

    Requirements:
    You need a retail disc, a modchip, cioscorp installed or patched the game to use IOS249.

    Please test with both aplications and describe what happens after the "plane flight away from the island movie cut scene".
     
  2. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,615
    Country:
    Sweden
    Saw the title and then when I visited the topic I saw that you meant the Wii version of Far Cry [​IMG]
     
  3. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Mirror:
    MEDIAFIRE (Name is SoftChipR96.rar btw)

    Good luck on this also [​IMG]. Can't test, I haven't this crappy game, sorry [​IMG].
     
  4. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    My friend stupidly bought this game but my modchip broke so I can only use softmod now.
     
  5. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Then you can test it.
     
  6. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Oh, just retail is good enough?

    K, well I'm during exam time so I'm not in school right now, but my next exam is on Wednesday so I can ask him to bring it then.
     
  7. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Hmm, the retail disc might have a lower compatiblity. But when you test it and it works, then it will work for softmods too i think. For example Red Steel doesn't work in SoftChip(speaking about the retail disc or if you use a modchip), unless you patch it to use IOS36 or IOS249, or replace IOS9 with cIOS9 from cioscorp.
     
  8. thebobinc

    Member thebobinc GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Montréal Québec 514 , Cacanada
    Country:
    Canada
    do you meen farcry revenge??? i got the original and a backup, i got cios rev 10 , mios , preloader 0.29 , bootmii as an ios, boot2 not supported, LU58 or 59 not sure not home at the moment, finish work at 10 pm eastern time canada , if you think i got what is needed to do your test just let me know i will give you some feedback when i'm back home, i can also recorde while testing with my tv tuner on my pc,
     
  9. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I thought there's only 1 FarCry for Wii. And i thought it's Far Cry Vengeance, maybe it's the same.

    Just insert the original disc or a backup patched to use IOS249 in your drive and test.
     
  10. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    Finally got my hands on the game, will test in a bit and re-edit this post. Can't believe I gotta play it [​IMG]

    I'll need to do the patch to 249 test, as the modchip drives dead, and no CiosCorp
     
  11. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    if you patch abackup to 249 i take it you'll need to run it through backup loader right.

    and why would an original have lower compatibility? are you talking about loading it through the disc loader or disc channel? i think i misunderstood something lol

    oo well done. what about cIOSCORP, modchip or game patched to IOS249? the three main things.
     
  12. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    Ok WiiPower m8, it worked no problem at all with Softchip patched it to 249, and selected that IOS etc [​IMG] Took ages to get to the bit mentioned though, it's a cut scene where you get in a plane with a girl called "Kade", at one point when she's talking she says...and I quote "you are a clever monkey".. I liked that bit [​IMG]

    Anyway, like some kind of fool I got a save just before there backed it up to SD and went to test with NeoGamma, deleted the save from Wii, MOVED it to Wii from SD not copy (yeah fool), forgot what I was doing (I have excuses I was busy) and deleted it from the Wii again [​IMG]

    I'm guessing it will work with NeoGamma too, but will get back to the same point and test with NeoGamma too incase the codes a bit different. I can check with a 1:1 backup too (if needed) and will have a save at the right point by then [​IMG] I wont be busy then so will make sure I don't delete it this time.

    So.... looks like you sorted it m8. Well done [​IMG]

    It did have a little skip in the loading of that cutscene, but I played on quiye a bit after it to be sure. Deffo works with softchip patched to 249.

    *EDIT*
    Works with NeoGamma as well, you kick assssssssssssss WiiPower
     
  13. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Thanks Slimmmmm, i don't think any more tests are required.

    Well, as explained, Red Steel retail disc or backup with a modchip only works if patched to IOS36 or IOS249. Or if cioscorp is installed(which replaces the IOS requested by the game with an IOS based on IOS36). IOS9 and IOS36 have a totally different structure.
     
  14. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Same here [​IMG] . So why is it called FarCry?
     
  15. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,615
    Country:
    Sweden
    Because you'll Cry when the enemies sees you from Far away (eagle eyes, wtf?).
     
  16. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Nah, it's because you'll cry when you have to get that far through such a crap game for WiiPower, only to realise that you deleted the save file and have to do it all over again on neogamma.
     
  17. WiiPower
    OP

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    No further testing required, it's working.
     

Share This Page