Gaming Technom8ts Guide : LOAD NSMB FROM DISC ON A SOFTMODDED WII ( NO MODCHI

technom8t

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
163
Trophies
0
Location
Scotland, UK
XP
46
Country
I have managed to load my NSMB backup from disc via Neogama R8 Beta 7.

This is what you need :
Cios_REV15 installed
1x DVD-R (With NSMB burnt to it at 2.4 speed )
1x DVD+R book typed to DVD-ROM (With NSMB burnt to it at 2.4 speed )

PLEASE NOTE YOU HAVE TO BURN THE NSMB IMAGE THAT HAS BEEN PATCHED WITH THE EDITED MAIN.DOL ( REMOVED COPY PROTECTION )

Now heres how to load it via Neogamma :

First put your NSMB DVD+R into your wii
Load up Neogama R8 Beta 7
Load from Disc, and wait for the error message.
Eject your DVD from the wii once the error appears and now insert the DVD-R
Your NSMB game will now load.

I am using PAL Wii on 4.1E with Cios_REV15. I have not had any errors while playing the game this way as of yet, you can try it out and see how you get on. This will be usefull for those of you who can not boot from USB for 1 reason or another.

here is a vid as proof :

http://www.youtube.com/watch?v=0JOlqnG3JAU

EDIT : You can burn the DVD+R at X20 speed and the game will load sometimes without the disc swap, but i encountered game freezes and black screens evry time i tried it this way.
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
39
Location
Pto. Vallarta
XP
292
Country
Mexico
Wow incredibly this thread hasn't been spammed like it should...!!
tongue.gif
 

technom8t

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
163
Trophies
0
Location
Scotland, UK
XP
46
Country
X D D X said:
Is it possible without the DVD+R by just ejecting the DVD-R and putting it in again?


well when i tried that, my wii just reset without giving me the error scree, but hey give it a go, you have nothing to lose....
 

amgupt01

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 25, 2008
Messages
50
Trophies
0
Age
37
XP
256
Country
United States
So if I only have DVD+R's, I can't do this right? I can't just burn one to be the DVD-ROM booktype and leave a second DVD+R as the normal booktype and have it work?
 

kason1106

New Member
Newbie
Joined
Nov 20, 2009
Messages
2
Trophies
0
XP
1
Country
United States
hey i have a softmodded wii with 4.1u firmware, cioscorp v3.3 on my wii im new to this i would like to play the nsmb thru the disc channel but when i click on the game it restarts the wii menu over if anybody has any ideas help a brother out thanks and god bless
 

kason1106

New Member
Newbie
Joined
Nov 20, 2009
Messages
2
Trophies
0
XP
1
Country
United States
i have a wii firmware 4.1 with cioscorp v3.4 and have neogamma r8 beta7 but when i try to install cios rev 14 of 15 it just sit there and try to install then this screen comes up with a lot of numbers on it could someone help me out asap
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    WARIOLOVER57 @ WARIOLOVER57: hi