TBR Wiimote doesn't respond

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sithed, Jun 16, 2010.

Jun 16, 2010

TBR Wiimote doesn't respond by sithed at 5:36 AM (1,059 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. sithed
    OP

    Newcomer sithed Newbie

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Nevermind. That problem was fixed. I'm completely lossed as to how to get any homebrew working on my wii. I'm on 4.1U and I can't load any homebrew via Bannerbomb. It just blackscreens after loading the boot.elf/boot.dol
     
  2. sithed
    OP

    Newcomer sithed Newbie

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    That's the thing, I can't because homebrew wont load. I downgraded IOS36 and now I got the HackMii installer to work, but now it locks up and the Anti Scam screen and it doesn't let me continue. Could this be because I didn't restore IOS15 yet?

    Edit: IOS15 restored. IOS36 has trucha bug enabled. Still getting stuck at the anti scam screen.
     
  3. caster62003

    Member caster62003 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    Why not install 4.2 from Nintendo, get a clean*ish* slate, and see if that helps, helped me in the past.

    Random question: If you don't have homebrew working, how are you managing to install the IOSs and checking if their trucha bug enabled? Last time I checked, Nintendo didn't have an app in the store to do this stuff without having homebrew enabled.
     
  4. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    i think youre not waiting long enuff
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Are you using the latest hackmii installer? I remember that this was an issue with an older version of the hackmii installer on new Wiis.
     
  6. WitoRIT92

    Member WitoRIT92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    430
    Country:
    United States
    Make sure all your ios are original that way hackmii would find them as vulnerable becuase its able to use the unpatched ios's that come with 4.2s
     
  7. calthephenom

    Member calthephenom GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    123
    Country:
    United States
     
  8. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    The scam screen will freeze when the hackmii installer reloades ios36 and it is corrupt. You wii does not support ios36-v1042, people should not install this. (maybe)

    Format your sd-card
    Put TBR 1.12 boot.dol on sd:\
    Put Bannerbomb on sd:\
    Bannerbomb it

    TBR-1
    bannerbomb
    Trucha Burg Restorer Loads
    Press B- No Ios Reload
    Don't be impatient, wait, read, press 1
    Select "Downgrade IOS15" - Press A
    Press A, press A again
    Press A to start the install, press A again
    Press any button to exit

    TBR-2
    bannerbomb
    Select ios15- press A
    Don't be impatient, wait, read, press 1
    Select IOS36 menu- press A
    Set the following-
    Install IOS to slot: 36
    Patch hash check (trucha): YES
    Patch ES_Identify: YES
    Patch nand permissions: YES
    Patch version check: YES
    Select Install patched IOS36- press A
    Press A
    Press A to start the install...
    done
    Press any button to exit...

    Don't forget to restore IOS15

    TBR-3
    bannerbomb
    Select ios36- press A
    Don't be impatient, wait, read, press 1
    Select "Restore IOS15" - Press A
    Press A
    Press A to start the install
    Press any button to exit

    Now bannerbomb hackmii installer


    Edit:
    Simpler solution
    Download the wadmanager that comes with cboot2
    Bannerbomb the no ios reloading wadmanager
    Install ios36-v3351 wad
    Then bannerbomb the hackmii installer- it should not freeze.
     

Share This Page