1. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    I was on 9.9-25U (I think it was 25. I can't remember) before the downgrade, and after a successful downgrade to 9.2-20U the System Settings app no longer works.
    It just loads forever, stuck on the "Nintendo 3DS" screen with the red 'waves'.

    Any ideas?

    Thanks a lot.
     
  2. laramie

    laramie GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    762
    Country:
    United States
    Since you have 9.2 CFW access now, just run BBM and delete the system cia and then reinstall it.
     
  3. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    How do I know which one is "the system CIA"?
     
  4. laramie

    laramie GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    762
    Country:
    United States
    3dbrew and look up the system cia name
     
  5. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    I've tried what you suggested, but I can't seem to install the clean System Settings CIA due to this error.

    [​IMG]

    Perhaps the CIA is invalid, and that's why it didn't install during the downgrade process? I don't know where else to get a 9.2 System Settings CIA besides that thread on that ISO site.
     
  6. Dracari

    Dracari GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    did you use thier "9.2(Full)" Update pack?
     
  7. CreAtor135

    CreAtor135 GBATemp's #1 Nothing
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    I think you used the modified 9.2 pack (mset and no twl whitelist) you have to use 9.2.0-20U(full)
     
    Deleted-236924 and MasterLel like this.
  8. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    Yes. It is the same one I downgraded with.
    I did not.
    [​IMG]
    I just redownloaded, and it still did not install. Same error as before.
     
  9. Dracari

    Dracari GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    sounds like you have a SoftBrick. try re-updating to 10.3 in SafeMode Redowngrade and try again. but just be wary if you've had a Softbrick wait on JustPingo's downgrader to be ready.
     
  10. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    What the fuck are you talking about? I'm not softbricked. My system works completely fine. The only thing that doesn't work is the System Settings.
     
    Deleted-236924 likes this.
  11. CheatFreak47

    CheatFreak47 Catgirl Expert
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,522
    Country:
    United States
    Still technically a softbrick because the install did not complete properly.
     
  12. Diagamma

    Diagamma Newbie

    Did you tried to install to NAND ?
     
  13. Dracari

    Dracari GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    the System settings didn't Downgrade properly. the term Applies towards the multiple forms (aka like what happens on a 2DS using o3DS getting the required step to test the 3D slider.) being unable to use any of the System titles (Ex Settings .. ) or any non functioning aspect of the FW.

    only other thing comes to mind your SD Card's Hosed. try a different one to install the CIA from . outside that no Idea Why you cannot launch system Settings.
     
  14. Dedede

    Dedede Banned
    Banned

    Joined:
    Oct 18, 2015
    Messages:
    111
    Country:
    -snip-
     
    Last edited by Dedede, Jan 28, 2016
    Deleted-236924 likes this.
  15. CheatFreak47

    CheatFreak47 Catgirl Expert
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,522
    Country:
    United States
    For all intents and purposes, he needs to recover the same way someone does from a softbrick though.
    His system settings app is busted, means that the downgrade failed to install some files.
    It's possible that it didn't install other files that aren't obvious as well, which could cause issues down the line.
    Better to start over and try again.
     
  16. Uziskull

    Uziskull Picture may not be real
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    269
    Country:
    Portugal
    You did install the .cia to the NAND and not the SD card, right?
     
  17. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    Yes.
    Would that be the best course of action? I'm sure there's a way for me to patch the one CIA that's broken rather than install the newest firmware and downgrade again.
     
    Deleted-236924 likes this.
  18. CheatFreak47

    CheatFreak47 Catgirl Expert
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,522
    Country:
    United States
    I don't know that it is the absolute best course of action, personally I would just wait until Pingo's KTM comes out and re-downgrade then.
     
  19. I'm pretty sure that error is because a higher version of that system app is already installed and you're trying to install a lower version.
    Uninstall the lower version first then try to install it again.

    If the .cia was invalid you'd have gotten a much different error.
     
  20. Blundermann

    OP Blundermann GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2013
    Messages:
    173
    Country:
    United States
    This fixed my problem.

    For those who may be facing the same problem, you have to delete the existing System Settings title on the NAND first. To do so, open FBI and switch to Delete Title mode with Destination: NAND.

    Look for the System Settings ID, and make sure you look for the title that matches EXACTLY this:
    Title ID: 0x0004001000021000
    Unique ID: 0x00021000
    Product Code: CTR-N-HASE

    After that is uninstalled, reinstall a new System Settings CIA.


    Thanks a lot for the help, to all who replied.
     
    Deleted-236924 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - downgrade, Settings, System