System menu corupt 4.1U

Discussion in 'Wii - Hacking' started by poodles, Feb 14, 2010.

  1. poodles
    OP

    poodles Member

    Newcomer
    14
    0
    Sep 13, 2009
    United States
    Hi guys, my Wii stopped working i Think it is bricked...
    I turned it on this morning and it gives me the following message "System menu corrupt, please refer to the owners manual"...

    It was working fine yesterday and today I get this error message.

    I have BootMii as IOS2 and preloader v0.29 on it. I tried to restore from nand but it keeps telling me that the nand is from a different wii...

    what can I do to fix it? can I try to follow the sofmod guide again and install the system menu 4.1U with IOS60?

    Please help!!!!

    Thanks.
     
  2. tj_cool

    tj_cool Site dev

    Supervisor
    9,992
    -1
    Jan 7, 2009
    Belgium
    This planet
    Whats the last thing you, did before it "bricked" ?
     
  3. poodles
    OP

    poodles Member

    Newcomer
    14
    0
    Sep 13, 2009
    United States
    I think my son played wii fit plus and it required an update and I think that is what he did, but i am not 100% sure.
     
  4. GameWinner

    GameWinner Take your heart

    Member
    4,190
    1,689
    Jun 14, 2009
    United States
    when i installed the update for wii fit plus nothing happened, but maybe because i don't have
    homebrew anymore
     
  5. Servdogg

    Servdogg GBAtemp Regular

    Member
    201
    0
    Apr 13, 2009
    United States
    That doesn't really make sense, but whatever.

    If your Homebrew Channel is gone you need to reinstall it with bannerbomb. Have you tried to boot into the homebrew channel via preloader, or does that also display a system files corrupted message?

    Get the wads for your system menu (system menu v449) and patched IOS60 with NUS downloader and install them with wad manager via preloader.

    Whatever you do don't uninstall your existing IOS60 or your system menu, just install the new wads over the existing ones.