1. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    As you disconnect the pink controller from your switch, that's when it won't connect again. And this is where it comes in, the tesla overlay.
     
  2. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,248
    Country:
    Netherlands
    What is this "pink controller'? is this like a static player 1 or 2 or 3 or something?
     
  3. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    That's the emulated controller. Look at the reference pic from nachuz in the release post. (Pg. 1)
     
    Chrisssj2 likes this.
  4. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,248
    Country:
    Netherlands
    Right. So pink usually probably will be P1?! but can be different... How will you know if the game doesn't show a colour for the colour of controller... I mean some games prob wont show this? eventhough smash does..
     
  5. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    Ah yeah, all emulated controllers would be all pink controllers, i think? Also, the pink controller will show at the controller menu in the home menu. The P1 thing, if you connect your real controllers, and then connect your emulated controller, the latter will be p2, but still show as a pink controller so, technically, as you connect controllers in a chronological order, it won't change their color icons. At least that's what i think.
     
    Chrisssj2 likes this.
  6. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,248
    Country:
    Netherlands
    So P2 usually then since you use hardware P1. What is the point that an emulated controller is disconnected? When one exits a game or... When one exits a parsec session?
     
  7. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    The latter, yeah. But the former, it's the opposite. When you join some singleplayer game that has co op options, like uh, mario kart?, it'll disconnect all controllers except the p1 controller. The p1 controller, either hardware or emulated, would stay.
     
    Last edited by SansSans, Apr 24, 2021
  8. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,248
    Country:
    Netherlands
    So basically moral of the story is. If you've played a co-op game. and about to start a new one, time to refresh Sys-hidplus via the OSD with tesla before opening a new one.
     
    SansSans likes this.
  9. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    Yep, and i can't wait to get this running and updated cuz i just updated my switch and the sysmodule doesn't work anymore.
     
  10. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    2,248
    Country:
    Netherlands
    Any further updates to this would be very nice. Im using SX though so im not exactly on the fence just yet. But I can imagine you would be for such an awesome plugin! Thankfully it seems we won't have to choose between playing new games or using this function for this homebrew.

    When you do OSD refresh thing. you just keep the PY script running or also re-run that?
     
  11. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    Technically yes, but usually, you have to re-run the command again if the script says "gamepad disconnected", if either the controller from pc disconnects, or your switch's wifi or ip disconnects or changed.
     
    Chrisssj2 likes this.
  12. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I am using a Dualshock 4 on PC with a mayflash magic NS adapter (which ironically the adapter works on switch but I need the dualshock 4 for PC more) When I use Chiaki which is remoteplay for PS4 to PC I can hit PS button and exit a game, but PS button does not work using this to exit a game on switch. If I use the mayflash magic ns on Switch the dualshock 4 does work as a exit button so I'm not sure the problem or is this an issue for all controllers or just mine with my setup.
     
  13. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I'm confused it seems PC doesn't recognize the xbox middle circle button which is probably why this app doesn't recognize my dualshock 4's PS button because mayflash should make them the same. So wouldn't that mean everyone has that problem where they can't exit games? But I don't see anyone else talking about it in this thread.

    I had a mayflash adapter hooked up to Switch with a dualshock 3, the joycons wireless and a dualshock 4 on PC using this and none of the 3 could exit single plaer only games I had to hook up the joycons to the Switch to exit. I guess if the switch is not docked it's a non issue but the battery doesn't last forever.

    Other than not being able to exit games though it's working great.
     
  14. Zap Rowsdower

    Zap Rowsdower I am you.
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Messages:
    397
    Country:
    Canada
    This program works so well that it has single handedly held my system hostage of any updating, even ams, and will continue to do so. So kudos and thank you, @nachuz. Also goes without saying that I really hope it hasn't been abandoned.
     
    JDXXX and Chrisssj2 like this.
  15. SansSans

    SansSans Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2021
    Messages:
    17
    Country:
    Japan
    wait, does it work on the latest update of switch and atmosphere? specifically FW 12.0.2 / AMS 0.19.3
     
  16. JohnSnakeX

    JohnSnakeX Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 13, 2021
    Messages:
    2
    Country:
    Colombia
    It does not work on 12.0.x yet, as i know. You can have AMS 0.19.3 but the FW version must be 11.0.x or less, please correct me if I'm wrong
     
  17. SaiyaTrunX

    SaiyaTrunX Member
    Newcomer

    Joined:
    May 28, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Gambia, The
    This is kind of a dumb question, but since this is possible from windows to N switch, does anyone know about a similar project to map gamepad input from windows pc to windows pc in a local network? It most probably exists and I simply cant figure the right search terms to google it.
     
  18. Conbag

    Conbag Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2021
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Try Googling "USB over IP"
     
  19. HardcoreGamer2021

    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2021
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I'm not sure if this is exactly what you're looking for but you can mirror your PC to another PC and use a gamepad with an app called Parsec. But if you're wanting one controller to work on two PCs then I really don't know.
     
  20. RednaxelaNnamtra

    RednaxelaNnamtra GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Messages:
    935
    Country:
    Germany
    At least not with the current release binary, but its relatively easy to get it to work by compiling the master branch yourself with the latest libnx.
    I think besides that I just needed to remove the hidKeysDown call from the main methode, but I also did some experimenting to reduce the used memory, so I'm not 100% sure if that was all I changed.
     
    Last edited by RednaxelaNnamtra, Jun 7, 2021
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - sysmodule, gamepads, hidplus