Hacking SX Pro dongle not working

mranonymous

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 22, 2018
Messages
286
Trophies
0
XP
1,065
Country
United States
Could anyone make an estimate of the percentage of defective dongles? Just curious because if it’s closer to 5%, I can live with that. But it it’s more like 20% or more, then I’m not sure if it’s worth the risk.
 
  • Like
Reactions: scroeffie

SageJutsu

New Member
Newbie
Joined
Jul 21, 2018
Messages
3
Trophies
0
XP
84
Country
United States
I got mine replaced by MCD. Fairly quick process, but unfortunately I had to pay $10 to ship it to them even though it wasn't my fault the device was DOA. The replacement did work perfectly though--how long it will remain working is a mystery to discover later on lol.
 
  • Like
Reactions: scroeffie

Nickbo

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 24, 2016
Messages
91
Trophies
0
XP
476
Country
United States
I got mine replaced by MCD. Fairly quick process, but unfortunately I had to pay $10 to ship it to them even though it wasn't my fault the device was DOA. The replacement did work perfectly though--how long it will remain working is a mystery to discover later on lol.
What happened exactly? And what was the process getting it to replaced?
 
  • Like
Reactions: scroeffie

SageJutsu

New Member
Newbie
Joined
Jul 21, 2018
Messages
3
Trophies
0
XP
84
Country
United States
What happened exactly? And what was the process getting it to replaced?
It never worked and I'm not sure why. The dongle lit up green as it should when I plugged it in to charge, but when I tried to use it to boot the Switch--the Switch would not boot when holding the power and volume + buttons. Maybe the dongle wasn't holding a charge, but that's just my guess. I contacted MCD via email. They wasted a few days of my life going back and forth with troubleshooting steps that I already went through prior to contacting them, and then they gave me instructions to return it. I just wished they covered return shipping because it was an extra $10 I had to pay just to get a working device. But as soon as they got the return shipment, they sent me a new one the next day with email confirmation.
 

scroeffie

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 1, 2017
Messages
301
Trophies
0
Age
38
XP
767
Country
Netherlands
my dongle is making a high pitch noise sound switch does not want turn on any more
donge green light stays on ,dont have any homebrew or cfw just sx os pro always worked perfect
the dongle is making a popping sound when i stick it in the usb port

oke my switch is working again ,but does not work with sx os wont boot when i have the dongle inside the usb port
my dongel makes popping sound when i boot the switch ! green light turns off than on
my swith wont boot in to sx os anymore ,i put in the dongle hole + and power than after 5 sec+- the dongle makes a popping noise and turns off

oke its working again realy strange did not get the option boot in cfw or og firmware straight to sx os
i have seen video of peoples dongle fitting all the way in mine does not stick out a bit when i pulled it a little bit out
it turned blue for 1 sec than green and it booted cfw
after rebooting my switch inserting the dongle it wont boot anymore in the cfw ,and now inserting the dongle not all the way it boot directly in to cfw no options to choose
very wierd
 
Last edited by scroeffie,

Soluble

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 12, 2017
Messages
609
Trophies
0
Age
37
XP
568
Country
Could anyone make an estimate of the percentage of defective dongles? Just curious because if it’s closer to 5%, I can live with that. But it it’s more like 20% or more, then I’m not sure if it’s worth the risk.
It's certainly nowhere near 20, it will be under 5%.
 
  • Like
Reactions: scroeffie

GunzOfNavarone

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 16, 2016
Messages
353
Trophies
0
Age
42
XP
966
Country
my dongle is making a high pitch noise sound switch does not want turn on any more
donge green light stays on ,dont have any homebrew or cfw just sx os pro always worked perfect
the dongle is making a popping sound when i stick it in the usb port

oke my switch is working again ,but does not work with sx os wont boot when i have the dongle inside the usb port
my dongel makes popping sound when i boot the switch ! green light turns off than on
my swith wont boot in to sx os anymore ,i put in the dongle hole + and power than after 5 sec+- the dongle makes a popping noise and turns off

oke its working again realy strange did not get the option boot in cfw or og firmware straight to sx os
i have seen video of peoples dongle fitting all the way in mine does not stick out a bit when i pulled it a little bit out
it turned blue for 1 sec than green and it booted cfw
after rebooting my switch inserting the dongle it wont boot anymore in the cfw ,and now inserting the dongle not all the way it boot directly in to cfw no options to choose
very wierd

I don't have a full explanation for the behavior you've been experiencing, but mine has emitted the high frequency coil whine since day one and is still working fine. Xecuter said they use 'super capacitors' inside the dongle so it must be the sound they emit. I would say this is normal as I haven't experienced a single problem with mine.
 
  • Like
Reactions: scroeffie

scroeffie

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 1, 2017
Messages
301
Trophies
0
Age
38
XP
767
Country
Netherlands
going to send it back mine is acting not normal ,its making also a popping sound ! blue light wont turn on
i cannot plug it all the way in the usb part is to long ,sometimes sx os wont boot with the dongle inside and + power / sometimes switch is off and just by putting in the dongle touching nothing else or pressing nothing else sx os boots ! the thing is faulty just acts wierd ,
 

Soluble

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 12, 2017
Messages
609
Trophies
0
Age
37
XP
568
Country
going to send it back mine is acting not normal ,its making also a popping sound ! blue light wont turn on
i cannot plug it all the way in the usb part is to long ,sometimes sx os wont boot with the dongle inside and + power / sometimes switch is off and just by putting in the dongle touching nothing else or pressing nothing else sx os boots ! the thing is faulty just acts wierd ,
Your last point is your own fault... The console is still in RCM, so it boots once the dongle is inserted. (as will any device delivering any payload).
Blue light should turn on once a full boot is done and the dongle is charged. I'd be interested to seeing/hearing a video of the long usb c plug and the popping sound
 
Last edited by Soluble,
  • Like
Reactions: scroeffie

scroeffie

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 1, 2017
Messages
301
Trophies
0
Age
38
XP
767
Country
Netherlands
the popping sound is random but i have some pics ,1 is from team x the rest is mine
i wil get a new one so no worries
 

Attachments

  • long.jpg
    long.jpg
    43.9 KB · Views: 319
  • out.jpg
    out.jpg
    154.8 KB · Views: 328
  • stickl.jpg
    stickl.jpg
    157.8 KB · Views: 327
  • team x.jpg
    team x.jpg
    138.1 KB · Views: 331

scroeffie

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 1, 2017
Messages
301
Trophies
0
Age
38
XP
767
Country
Netherlands
my sx dongle arrived today at the store i bought it from its broken ,and this is what they told me if i want a replacement is this true !








Hi, i received dongle today but where is package? SX Pro complete was needed.
We will try to contact Team Xecuter for this defective dongle, but usually we need complete sx pro (box, dongle and jig) otherwise i can't replace it.

Will let you know
Best regards
 

scroeffie

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 1, 2017
Messages
301
Trophies
0
Age
38
XP
767
Country
Netherlands
dont know but they fixed mine they installed 2 new caps and its working again
they said not to charge it via a computer laptop or anything else than the switch !
 

Deobulakenyo

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 8, 2018
Messages
541
Trophies
0
Age
48
XP
1,267
Country
Philippines
My dongle is dead now. I was using it and it worked fine and then five minutes later and tried to use it it's just dead. I noticed that the led lights and then got dimmer and dimmer and then it won't charge. If i try to keep it connected to the microusb charging cable, the dongle becomes hot.

I do not whether replacing the capacitors will fix the problem.
 
D

Deleted User

Guest
Mine is a first shipment this happened to me I plugged it into PC with a micro USB and it fixed it and charged the dongle I only use it to boot into atmosphere
 
Last edited by ,

mUppenbart

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 17, 2014
Messages
69
Trophies
0
XP
879
Country
Sweden
I switched sd-card today since wife wanted to play her tower defense game. As usual i shut my switch off and changed card. Then as usual the dongle wasnt working (nothing happened when i inserted it), so i thought i had to charge it (as usual) for a couple of seconds. No lights at all when charging this time, so no switch at all.
I had the switch in autorcm using emunand and now i cannot boot it at all. Contacted the reseller, hoping for the best, but is there any way to make my switch work again? I tríed booting it inserting jig and holding the +button, but all black. I hear the sound that windows is detecting it when i try to start and shut it down, but it´s always pitch black.
 
Last edited by mUppenbart,

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,050
Trophies
3
Location
Space
XP
11,322
Country
Norway
I switched sd-card today since wife wanted to play her tower defense game. As usual i shut my switch off and changed card. Then as usual the dongle wasnt working (nothing happened when i inserted it), so i thought i had to charge it (as usual) for a couple of seconds. No lights at all when charging this time, so no switch at all.
I had the switch in autorcm using emunand and now i cannot boot it at all. Contacted the reseller, hoping for the best, but is there any way to make my switch work again? I tríed booting it inserting jig and holding the +button, but all black. I hear the sound that windows is detecting it when i try to start and shut it down, but it´s always pitch black.
Inject the payload with TegraRcmSmash or an Android app. Then disable AutoRCM. It's not needed when you use emuNAND anyway.
 
  • Like
Reactions: mUppenbart
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://youtu.be/Quvf0nHjZWg