Question Switched CFW. SXOS to Atmosphere 7.0.1. Problems installing nsp files.

Discussion in 'Switch - Emulation, Homebrew & Software Projects' started by northnorth, Mar 21, 2019.

  1. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    Hi. I apologize if this is the wrong forum for questions. I was curious about Retroarch and overclocking, so I decided to switch from the newest SXOS to Atmosphere so I could play around with it. Everything went smoothly. I added the files to my sd, connected to PC, Ran TegraRCMGui to inject the fuseee payload, and it boots to atmosphere fine. I downloaded and installed the sig patches, overwrote anything on my SD with the downloaded files.

    Now I'm familiar with tinfoil and goldleaf already, but here, I'm unable to install nsp files. On goldleaf I get a system error that requires a reboot when installing the retroarch nsp. I've dumped my keys by injecting lockpickrcm and creating a keys.txt file for tinfoil. But tinfoil still gives me an error upon opening.. it says incorrect hash key07. So I assume that has to do with being on 7.0.1 and the key.

    Again, I apologize if this is the wrong forum or if this discussion is even allowed, I'm never sure of what exactly is legal or what the line is here. I was just wondering if I was just missing something? Or if anyone knew what I'm doing wrong here?
     
  2. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev

    Member
    11
    Jan 23, 2016
    United States
    47 4F 54 20 45 45 4D
    Were you using v0.4 Goldleaf or a v0.5 nightly build?
    v0.4 is known to be pretty buggy, folks generally recommend grabbing a nightly if you're on 7.0.X.
     
  3. TamarindoJuice

    TamarindoJuice GBAtemp Regular

    Member
    6
    Jan 30, 2016
    Brazil
    Only the Goldleaf 0.5 nightlies can install nsp's on 7.0.1, or you can do over USB install, both tinfoil and goldleaf installations over usb are working.
     
  4. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    I'm using the latest goldleaf nightly, so I think that would be 0.5? I'm going to check out doing a USB install and seeing how that goes. Thank you for the replies and suggestions!
     
    TamarindoJuice likes this.
  5. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    No dice. I discovered my gold leaf install is 0.4 and can’t seem to find a 0.5 build. Even the latest nightly like 3/17 shows as 0.4. So Gold tree couldn’t recognize gold leaf being ran on my switch. Tried two different USB C cords. But the program refused to see it. I ended up booting to SXOS to install the nsp and then back to Atmosphere to run it and it works great.

    Any idea what my goldleaf and goldtree issue is though? Or where I could find a 0.5 release? I’d like to be able to do all of this on Atmosphere if possible. Thanks again for all the help!
     
  6. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev

    Member
    11
    Jan 23, 2016
    United States
    47 4F 54 20 45 45 4D
    The latest nightly should definitely be saying v0.5, not v0.4.
    In a spoiler so the image doesn't take up as much room
    I'll see if i can't build the latest commit real quick.

    Edit:
    Built from latest commit of Goldleaf (b087ead).
    Linked through Mega since it's too big to attach to a comment.
    Goldleaf-v0.5-b087ead.zip
     
    Last edited by 8BitWonder, Mar 21, 2019
  7. shado9573

    shado9573 GBAtemp Regular

    Member
    5
    May 25, 2017
    Pakistan
    You can try using Goldleaf 0.3. I heard some users say 0.3 is also working for them. (Though haven't tried it myself).
     
  8. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    Awesome! Thanks guys. I'm about to try both versions out. Appreciate the help!
     
  9. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    So 0.5 does allow me to install nsps while on atmosphere. Still no USB connection between it and the packaged gold tree though. And gold leaf will crash when I press home, so it’s looking like 1. Install nsp. 2. Crash when exiting 3. Reboot and everything works.

    That’ll work for now I guess? Appreciate all the help!
     
    8BitWonder likes this.
  10. Hielkenator2

    Hielkenator2 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jul 18, 2017
    Albania
    Atmosphere might be quick on it releases, but wow it's inconsistent being stable. Now TX has support for 7.0.1, it has been a godsend.
     
    gizmomelb likes this.
  11. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev

    Member
    11
    Jan 23, 2016
    United States
    47 4F 54 20 45 45 4D
    This is a Goldleaf issue, not an Atmosphere issue.
     
  12. Dragonx41

    Dragonx41 GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jun 9, 2018
    United Kingdom
    Have you installed the USB drivers for the switch using zdiag?

    • Download Zadig: https://zadig.akeo.ie/
    • Open TinFoil. Set 'Title Management' -> 'Usb install NSP'
    • Connect NS to PC
    • Open Zadig
    • Click 'Options' and select 'List All Devices'
    • Select NS in dropdown, select 'libusbK (v3.0.7.0)' (version may vary), click 'Install WCID Driver'
     
  13. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    Yeah! I did that too. I downloaded zadig, show all devices, select switch, select libusbK and install WCID driver. I go to goldleaf on the switch. USB installation. Open up goldtree.. On the switch it says Waiting for USB connection.. and on my PC Goldtree says waiting for connection.

    But the PC recognizes the switch. It shows up on the list in zadig.. And it makes the connection sound on my PC when connected.. and charges.. on both of my USB C cords.. So I'm not real sure where I'm going wrong now lol.

    ----- EDIT

    So I close out of this and go back to my switch and it recognized the USB connection. Gold tree worked correctly. HOWEVER, it will send the nsp over, but gold leaf will lock up during install.. like nca 3/6 on one that I tried. Only option is to press home. Atmosphere crash.. and reboot. THe halfway installed nsp on the dash with a loading sign on it lol.
     
    Last edited by northnorth, Mar 22, 2019
  14. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev

    Member
    11
    Jan 23, 2016
    United States
    47 4F 54 20 45 45 4D
    By chance did your NSP have a long filename?
    I've had issues in the past trying to install over USB (and SD) when they had a long filename.
     
    dizzysyn likes this.
  15. northnorth
    OP

    northnorth Member

    Newcomer
    3
    Dec 6, 2017
    United States
    Yeah it did. I've actually had the problem before with it just "failing" on SXOS with a long file name. So I tried that just a second ago, shortened it to three or four letters and the install still locked up in the same place. Lol. Can't seem to do anything without encountering another issue.

    Edit: Just tried another one. Failed at 3/7 nca. Not a big deal though. I'll just drop the nsps on the system and do it on SXOS or something. I know this stuff isn't guaranteed to work. Thanks for all the help everyone.
     
    Last edited by northnorth, Mar 22, 2019
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...